تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833964404
علی مطهری ما را به کجا خواهد برد؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: "علی مطهری" ما را به کجا خواهد برد؟
وقتی وارد مجلس نهم شد مثل خیلی از نمایندهها درباره آنچه در فرایند انتخابات دیده بود سکوت نکرد و صراحتاً از دخالت نظامیان در فرایند انتخابات انتقاد و آن را «آفتی برای انقلاب و کشور» خواند و تازه آنگاه بود که بدنبال مطهری برخی مدعیان اصلاحطلبی نیزنسبت به این رویه لب به اعتراض گشودند.
آفتاب: مهمترین هدف سیاست تحقق خیر عموم مردم است، و کنش فضیلتمندانه در این عرصه قطعاً تابعی از تحقق این خیر خواهد بود. از این روست که اندیشیدن به مسائل سیاسی از فراز علایق جناحی و گروهی، و خود را نماینده واقعی تمام ملت دانستن، مهمترین و نخستین وظیفه یک نماینده مجلس است.
به گزارش ایسنا، فرارو در ادامه نوشت: و «شجاعت» در این عرصه همانا مقدم دانستن «اعتقاد درباره آنچه درست است» بر منافع فردی و جناحی است. آنکه در هنگامه خطر و بحران به چیزی جز بدر بردن جان و مال خویش از مهلکه میاندیشد سیاستمداری راستین است. از همین روست که «عدالت» بدون شجاعت ممکن نیست، و چون شجاعت را «حد میانه تهور و ترس» دانستهاند پس نسبتی ویژه هم با مفهوم «اعتدال» دارد.
علی مطهری ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی خاصی دارد که وی را از بقیه نمایندگان مجلس متمایز میسازد. شیوه کنش علی مطهری چه در زمان دولت «عدالتمحور» و چه در زمان دولت «اعتدالگرا» شایسته توجه ویژه بوده و هست. به این معنا که مهمترین ویژگی وی شجاعتش در بیان حقیقت است، حال فرقی نمیکند این حقیقت عشق ناکام دوران جوانیاش باشد یا مسئله حصر میرحسین موسوی و کروبی. مطهری آنگاه که بسیاری مبتلا به سکوت یا خودسانسوری هستند بدون هیچ واهمهای نظر خود را، همانگونه که در قانون اساسی اشاره شده، درباره «تمام مسائل داخلی و خارجی کشور» بیان میکند.
شهامت او از آن رو قابل ستایش است که به چیزی فراتر از منافع شخصی خود میاندیشد. چرا که به عنوان یک نماینده میداند نه خشنودی اصحاب قدرت که اعتماد مردم پشتوانه و اتکای یک مرد سیاسی است. او کلیشههای رایج درباره اصلاحطلبی و اصولگرایی را شکسته است. آنجا که اصولگرایان سکوت میکنند او اعتراض میکند و آنجا که «بیمورد» اعتراض میکنند او سکوت میکند.
او منتقدی بیباک است که بدون هیچ تعارفی (در نطق پیش از دستور خود) زبان به انتقاد از رئیس قوه قضائیه میگشاید: «بهتر است رئیس محترم قوه قضائیه به جای شعار دادن در باره فتنه، به حل آن بپردازد و حل آن مستلزم وجود یک قوه قضائیه مستقل است نه قوهای که از این نهاد و آن دفتر و از دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی تاثیر بپذیرد... قوه قضائیه مستقل قوهای است که بتواند همه مقامات کشور را بدون استثنا در موارد لازم به دادگاه بکشاند و حکم عادلانه صادر کند. این در حالی است که قوه قضائیه ما پس از گذشت بیش از چهار سال هنوز نتوانسته است تکلیف معاون اول رئیس جمهور سابق را در پرونده بیمه ایران مشخص کند.» و اینگونه، در جایی که بسیاری از قانونگذاران خود را نماینده یک طیف یا جریان خاص میدانند، مطهری در قامت «نماینده تمام ملت» ظاهر و اصل 84 قانون اساسی را به رخ نمایندگان میکشد که «هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر کند.»
در زمانی که نمایندگان مجلس به دنبال ساختن یک قدیس از احمدینژاد بودند و در مجلس برای سرکشیدن ته مانده آب لیوان او دعوا بود علی مطهری (به همراه احمد توکلی) از بانیان استیضاح وزیر وقت کشور (مرحوم کردان) شد و آنجا که مجلس در برابر تخلفات محرز احمدینژاد کاملا منفعل شده بود او یک تنه طرح سئوال از رئیس جمهور را پیگیری کرد تا سرانجام موفق شد با جمعآوری حدنصاب امضاء طرح را به صحن مجلس برده و احمدینژاد را برای پاسخگویی به بهارستان بکشاند.
وقتی اصولگرایان به دلیل آنچه «مواضع عجیب و غریب درباره سران فتنه» خواندند مطهری را در جریان رقابتهای انتخاباتی مجلس نهم به «جبهه متحد اصولگرایان» راه ندادند، و در شرایطی که در بدو امر شورای نگهبان رد صلاحیتش کرده بود، او از پا ننشست و همراه با علی عباسپور وحمیدرضا کاتوزیان ائتلاف «صدای ملت» را تشکیل و موفق شد با اعتمادی که، به واسطه شجاعتش در مجلس هشتم، در میان مردم کسب کرده بود وارد مجلس نهم شود.
و آن زمان که وارد مجلس نهم شد هم دست از اعتراض و انتقاد برنداشت. وی از معدود نمایندگانی بود که در آستانه روز دانشجو به میان دانشجویان رفت و صراحتاً نظر خود را نسبت به شرایط فعلی کشور مطرح کرد: «حق اعتراض در یک کشور نقطه قوت است و این موضوع باید بررسی شود که چرا حق اعتراض در کشور وجود ندارد و هر حرکتی در خیابانها با دستگیری همراه میشود.» (سخنرانی مطهری در دانشگاه تبریز. آذرماه 1392)
وقتی وارد مجلس نهم شد مثل خیلی از نمایندهها درباره آنچه در فرایند انتخابات دیده بود سکوت نکرد و صراحتاً از دخالت نظامیان در فرایند انتخابات انتقاد و آن را «آفتی برای انقلاب و کشور» خواند و تازه آنگاه بود که بدنبال مطهری برخی مدعیان اصلاحطلبی نیزنسبت به این رویه لب به اعتراض گشودند.
وقتی در سال 91 نمایندگانی چون حداد عادل به بهانه شرایط اضطراری کشور ایستادگی در برابر قانون شکنیهای فرقه انحرافی و احمدینژاد را مخالف ولایتمداری نمایندگان اصولگرا تلقی کرده و خواهان سکوت بودند مطهری به میدان آمد و خطاب به حداد عادل نامه سرگشاده نوشت که «من از جناب آقای حداد خواهش میکنم که تلاش نکنند روحیه مسالمتجو و ملاحظهکار خودشان را به نام ولایتمداری بر مجلس تحمیل کنند. از ایشان سوال میکنم، فرضا قبول کردیم که چند ماه گذشته و آینده در شرایط ویژه بوده و خواهیم بود، شما قبل از آن، یعنی در بیش از ۱۲ سال دوره نمایندگیتان چند اقدام نظارتی انجام دادهاید؟ پس این روش حضرتعالی از روحیه شما ناشی میشود و ربطی به ولایتمداری ندارد.»
اکنون که دولت احمدی نژاد بر سر کار نیست و فسادهای میلیارد دلاری نزدیکان دولت یکی یکی از پرده برون میافتد، همگان میفهمند که نظارت و فشار بر دولت دهم برای پاسخگویی (که مطهری در این زمینه جد و جهد بسیار کرد) تا چه میزان میتوانست از حجم این فساد و آسیبها کم کند و تا چه حد رویکرد انفعالی برخی از نمایندگان باعث تشدید آلودگی اقتصادی و سیاسی در کشور شد.
مطهری تنها کلیشههای اصولگرایی را نشکسته، بلکه در خیلی از امور حتی اصلاحطلبان را نیز خجالت زده خود کرده است. در جایی که اصلاحطلبانی چون محمدرضا خاتمی رسما اعلام کردند از «طلب سال 88 گذشتیم» او از لزوم محاکمه علنی احمدینژاد به دلیل نقشش در حوادث پس از آن انتخابات سخن میگوید و حصر بدون محاکمه نامزدهای معترض را «غیر قانونی و غیر شرعی» میخواند و علناً رسانه ملی را به تشدید بحران در سالهای 88 و 89 متهم میکند و بر نقش منفی ضرغامی در این زمینه انگشت میگذارد.
در جایی که اصلاحطلبان نسبت به نظارت دستگاههای اطلاعاتی بر خصوصیترین زوایای زندگیشان سکوت کرده بودند مطهری کارگذاری دستگاه شنود توسط برخی عناصر را علنی نمود و آن را«افتضاح» خواند و اینچنین وزارت اطلاعات را خطاب قرار داد: «وزارتی که ریگی را در آسمان گرفت افراد شنودگذار در دفتر مرا دستگیر کند.»
او تنها کسی بود که به صورت مکتوب نسبت به ردصلاحیت هاشمی در اردیبهشت 1392 اعتراض کرد و در نامهای به رهبر معظم انقلاب خواستار صدور حکم حکومتی برای تایید صلاحیت ایشان شد و به رویه شورای نگهبان در این زمینه اعتراض کرد: «به عرض میرساند این ردصلاحیت که با دو دلیل ناموجه ناتوانی جسمی و نقش داشتن در فتنه سال ۸۸ انجام شده است آسیب جدی به انتخابات آینده وارد خواهد کرد و حماسه سیاسی مورد نظر جنابعالی را محقق نخواهد ساخت. حدس قوی دارم که اگر امام خمینی هم، به فرض حیات، با نام مستعار در انتخابات شرکت میکردند صلاحیتشان رد میشد چون ایشان هم گاهی انتقاداتی داشتند.»
در فضایی که برخی «اعتدال» را مترادف مماشات و سکوت و یا حداکثر ایجاد تلفیقی پر تناقض از گفتمانهای اصولگرایی و اصلاحطلبی تعریف کردهاند، ترجمان این واژه برای علی مطهری شجاعت در بیان واقعیت است. او به خوبی میداند آنچه اکنون نیازمند آنیم گشودن فضای نقد است، در فضایی که بسیاری از همقطارانش به توهم توطئه گرفتارند او برخلاف جریان آب شنا میکند و خواهان کنار زدن نگاه امنیتی نسبت به رسانههاست و از اعاده حق شهروندان برای اعتراض، طبق اصل 27 قانون اساسی، دفاع میکند. او میداند بخشهای بیمار نظام و جامعه نیاز به عمل جراحی دارند، نه اینکه با تلفیق بخشهای بیمار و سالم به تعادلی میان این دو برسیم و نام آن را میانهروی و اعتدال بگذاریم.
او با وجود شجاعت و صراحت در آزادی بیان اما همزمان ابایی از آشکار نمودن عقاید سنتگرایانه خود در زمینههای فرهنگی و سیاست خارجی ندارد: «ما حرفهای زیادی با دنیا داریم درباره نظام خانوادگی، نظام جزایی، حقوق بشر، سبک زندگی و غیره، ابلاغ این پیامها نیازمند ارتباط با دنیا و شرکت فعالتر در مجامع جهانی است.» مطهری بارها از تریبون مجلس به وزرای کشور احمدینژاد و روحانی درباره مسئله حجاب و عفاف هشدار داده است. او سفر اخیر هیئت پارلمانی اروپا و دیدارشان با نسرین ستوده و جعفر پناهی را «نوعی تحقیر ملت ایران» و به قول لاریجانی «دزدانه» میخواند. مطهری همچنین طی نامهای در سال 1390 از سخنان «روشنفکرانه» احمدینژاد و مشایی در خصوص نوروز انتقاد و دولت دهم را متهم به اتخاذ رویکرد فرهنگی«لیبرالی» میکند.
و اما واپسین و مهمترین پرسش آن است که پدیدهای به نام علی مطهری ما را به کجا خواهد برد؟ آیا او یک تنه میتواند به رخسار رنگ پریده قوه مقننه جانی دوباره بخشد؟ آیا شجاعت او میتواند چیزی از صفرهای بیشمار ارقام اختلاسها کم کند؟ آیا او رویکرد امنیتی نسبت به رسانه و فرهنگ را خواهد زدود؟
هر چند رهاورد شجاعت و حقیقتگویی (و البته بزرگترین سرمایه یک سیاستمدار) جلب اعتماد افکار عمومی است اما بعید است در شرایط پیچیده فعلی یک فرد بدون اتکا به یک سازمان یا حزب و یا حتی رسانه قدرتمند بتواند کار خاصی از پیش ببرد. نباید فراموش کرد که کنش سیاسی بدون کار تشکیلاتی و سازمانی نه نتیجه بخش است و نه میتواند تداوم یابد.
متاسفانه علیرغم تغییر دولت و در شرایطی که بیش از دویست حزب در وزارت کشور ثبت و دارای پروانه فعالیت میباشند، عملا هیچ نشانی از فعالیت این تشکلها در سطح جامعه مشاهده نمیشود. حداکثر چیزی که از این خیل سیاهی لشکر قابل مشاهده است ائتلافها و اتحادهای موقتی و زودگذر در روزهای منتهی به انتخابات است و سپس این احزاب تا رقابتهای آتی به خواب زمستانی میروند. از همین روست که مشارکت سیاسی جامعه هنوز تودهای است و ارتباط ارگانیک و هم بستهای میان انتخاب شوندگان و انتخابکنندگان، بهویژه پس از پیروزی در انتخابات، وجود ندارد.
حتی مطهری هم در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده و نخواسته برخلاف جریان غالب شنا کند. او مایل نیست راه جدیدی را که در میان اصولگرایان گشوده از طریق سازماندهی حزبی تثبیت و نهادمند کند و بیشتر ترجیح میدهد در همان زمینبازی اصولگرایان سنتی، منتها با رویکردی انتقادیتر، بازی کند. او بیشتر مایل است همان پیراهن شماره 11 را بر تن داشته باشد تا اینکه خودش تیم جدید و تازه نفسی تشکیل دهد.
مطهری حتی در مورد تشکیل فراکسیون «صدای ملت» هم در مجلس مردد است (به دلیل آنچه امکان تداخل و آسیب به فراکسیون رهروان ولایت خوانده است) و هنوز تصمیمی برای تشکیل حزب ندارد. در این شرایط احتمالاً دادستانی پای او را به دادگاه خواهد کشاند تا امیدها نسبت به تایید صلاحیت وی در دور بعدی انتخابات مجلس کمتر و کمتر شود.
با این شرایط، بعید است شجاعت مطهری چیزی را عوض کند اما این شجاعت دست کم نشان میدهد که روح او هنوز زنده است.
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
پدیده ای به نام علی مطهری ما را به کجا خواهد برد ؟
پدیده ای به نام علی مطهری ما را به کجا خواهد برد آیا او یک تنه می تواند به رخسار رنگ پریده قوه مقننه جانی دوباره بخشد آیا شجاعت او می تواند چیزی از صفرهای بیشمار ارقام اختلاسها کم کند آیا او رویکرد امنیتی نسبت به رسانه و فرهنگ را خواهد زدود آیا راه حل او برای رفع حصر گشایشیغرب نميخواهد دست از اتهامات واهي خود عليه ايران بردارد
غرب نميخواهد دست از اتهامات واهي خود عليه ايران بردارد عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت غرب با متهم كردن كشورمان به داشتن سلاح هستهاي ميخواهد جلوي فعاليتهاي صلحآميز كشورمان را بگيرد اما ايران بارها بهطور شفاف اعلام كرده كه بهدنبال ساخت سلاح اتمي نيست اما طرف مامام جمعه گرگان :اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران آبروي آمريكا را خواهد برد
امام جمعه گرگان اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران آبروي آمريكا را خواهد برد گرگان واحد مركزي خبر سياسي امام جمعه گرگان گفت اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران آبروي آمريكا را خواهد برد آيت الله سيدكاظم نورمفيدي درخطبه هاي نمازجمعه افزود ايران هنوز برسر قــول هـاي خـود در توافقاوضع تحريم هاي جديد عليه ايران آبروي آمريكا را خواهد برد
وضع تحريم هاي جديد عليه ايران آبروي آمريكا را خواهد برد گرگان - خبرگزاري مهر نماينده ولي فقيه در استان گلستان اعلام كرد آمريكا با وضع تحريم هاي جديد عليه ايران در حقيقت آبرو و حيثيت خود را خواهد برد به گزارش خبرنگارمهر آيت الله سيد كاظم نورمفيدي در خطبه هاي نمازجمعه اين هفتهواکنش اژهای به اظهارات سخیف علی مطهری
واکنش اژهای به اظهارات سخیف علی مطهری سخنگوی قوه قضائیه فتنه ۸۸ را ظلمی بزرگ دانسته و گفت آنهایی که فتنه را سوءتفاهم میدانند دچار تغافل شدهاند و اگر نظام به فتنهگران لطف کرده و آنها را به مجازات نرسانده این را به پای آن نگذارند که گناه اینها کوچک بوده است به گزارش جام نیوزگلمحمدي: هجمه عليه داوران به ضرر فوتبال است/ بازي با راهآهن داربي حساسي خواهد بود
گلمحمدي هجمه عليه داوران به ضرر فوتبال است بازي با راهآهن داربي حساسي خواهد بود سرمربي نفت تهران معتقد است بازي تيمش با راهآهن سورينت يكي از داربيهاي حساس تهران است به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا يحيي گلمحمدي در نشست خبري پيش از بازي با راهآهن سورينت بيان كردعلي مطهري: معلوم نيست رفع فيلتر فيس بوك به نفع كشور باشد/روش روحاني با خاتمي فاصله دارد
علي مطهري معلوم نيست رفع فيلتر فيس بوك به نفع كشور باشد روش روحاني با خاتمي فاصله دارد نسرين وزيري او در بخشهايي از مصاحبه به حقوق شهروندي و تفاوتهاي خاتمي و روحاني پرداخت يکشنبه 24 آذر 1392حجتالاسلام عليرضا قائمينيا در گفتوگو با فارس:براي وحدت حوزه و دانشگاه دست از سياسيكاري برداريم
حجتالاسلام عليرضا قائمينيا در گفتوگو با فارس براي وحدت حوزه و دانشگاه دست از سياسيكاري برداريم عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت نبايد برخي مشكلات را مانع همگرايي حوزه و دانشگاه بدانيم اگر برخوردهاي علمي در اين زمينه صورت گيرد دست از شعارها برداريم و سياسي ناوباما به توافق نامه ژنو احترام بگذارد و دست از دروغگويي بردارد/ آلبا، غنيسازي را حق ايران ميداند/ مخالف هر
اوباما به توافق نامه ژنو احترام بگذارد و دست از دروغگويي بردارد آلبا غنيسازي را حق ايران ميداند مخالف هر نوع تحريم عليه ايران هستيم اين شايد دوستانه ترين ارتباط ديپلماتيك بين دو كشور دور از هم در دنيا باشد يك محور ضد امپرياليستي كه نقطه اي از آن در خاورميانه است و نقطه ديگواکنش دادستان کل کشور به اظهارات علی مطهری
واکنش دادستان کل کشور به اظهارات علی مطهری خبرگزاری رسا ـ دادستان کل کشور در واکنش به اظهارات علی مطهری تاکید کرد آنهایی که فتنه را سوءتفاهم میدانند دچار تغافل شدهاند و اگر نظام به فتنهگران لطف کرده و آنها را به مجازات نرسانده این را به پای آن نگذارند که گناه اینها کوچک بودهترفند دوباره هيات اجرايي براي ماندن/ علي آبادي مي خواهد با شكست وزير دولت يازدهم ، رئيس كميته بماند؟
ترفند دوباره هيات اجرايي براي ماندن علي آبادي مي خواهد با شكست وزير دولت يازدهم رئيس كميته بماند به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين اعضاي هيات اجرايي كميته ملي المپيك با تصويب آيين نامه داخلي انتخابات كميته حق حضور اعضايي كه در 4 ساله گذشته و در دولت قبلي از ورزش دور مانده بودند رواکنش محسنیاژهای به اظهارات علی مطهری
واکنش محسنیاژهای به اظهارات علی مطهری ما قبلا هم گفتهایم که کسانی که در سال 88 فتنه بزرگ را برپا کردند نابخشودنی هستند اگر چنانچه نظام تا به الان لطف کرده این را نباید به پای این بگذاریم که گناه اینها کوچک بوده است آفتاب سخنگوی قوه قضاییه نسبت به اظهارات علی مطهری واکنش نشانجمن شاعران اعلام كرد: عليرضا قزوه محاكمه خواهد شد
انجمن شاعران اعلام كرد عليرضا قزوه محاكمه خواهد شد ساعد باقري آقاي قزوه بايد جوابگوي آنهايي كه آبرويشان را ريخته باشد فاطمه راكعي سياست جايي در انجمن شاعران ندارد سهيل محمودي بعضيها دغدغهي ما را كه پوشش همهي نحلههاي فكري و ادبي بوده برنميتابند انجمن شاعران اعلام كرد-
گوناگون
پربازدیدترینها