واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: بهترين روش براي برخورد با مرد زود جوش!
وقتي از يک رفتار شوهرم ناراحت مي شوم نمي توانم به او بگويم، چون زود عصباني مي شود و اعصابش به هم مي ريزد بعد دعوايمان مي شود و دست آخر جز ناراحتي و گريه چيز ديگري وجود ندارد. با اخلاق او چه کار کنم؟
وقتي از يک رفتار شوهرم ناراحت مي شوم نمي توانم به او بگويم، چون زود عصباني مي شود و اعصابش به هم مي ريزد بعد دعوايمان مي شود و دست آخر جز ناراحتي و گريه چيز ديگري وجود ندارد. با اخلاق او چه کار کنم؟
عدم توانايي در برقراري ارتباط مناسب و صحيح،ناتواني در ابراز و بيان خواستهها و حتي نداشتن شناخت کافي از نيازهاي خود،از جمله مشکلات عمده اي است که در بسياري از روابط و به خصوص روابط بين همسران خود را آشکار مي سازد.متاسفانه اين مسئله در شماري از اقشار تحصيل کرده ما نيز رواج دارد و موجب دوري و گاها طلاق عاطفي بين افراد شده است.
بسياري از مردم به حدي خود را درگير مسائلي چون تامين معاش و تلاش براي رفع دغدغه هاي مالي کرده اند که اصل مهم زندگي کردن به دست فراموشي سپرده شده است و کمتر به فکر بهبود روابط خود و برقراري آرامش رواني در زندگي خود هستند.مهارت ارتباط موثر که يک شنبه گذشته در ستون مهارت هاي زندگي از آن صحبت شد، راهکاري مفيد براي رفع اين نوع مشکلات است.
يک قاعده کلي در ارتباط با افرادي که زود عصباني مي شوند اين است که به هنگام عصبانيت آنها نبايد حرف هاي مهم و يا شکايت هاي اساسي را مطرح کرد.چون اين کار سبب مي شود آنها احساس خطر کنند و حالت دفاعي بيشتري به خود بگيرند و اين باعث بالاگرفتن بحث شده و نهايتا مشکلي حل نمي شود.پس حتما در انتخاب زمان مناسب براي گفت وگو دقت کنيد. ازخود بپرسيد که عصبانيت همسرتان چه حسي را در شما به وجود مي آورد. بسياري از افراد حاضرند به خاطر دوري از تنش و دعوا تن به هر سکوت و نگفتني بدهند و همه چيز را در خود نگه دارند تا اوضاع آرام بماند.اين راهکار مناسبي نيست چون در دراز مدت باعث مي شود تا کوچکترين حرف يا رفتار همسرتان،تمام دلخوري ها و ناراحتي هاي گذشته را در ذهن شما مرور کند و سر هر مسئله اي، ناراحتي شما بيش از حد لازم باشد.به عبارتي ديگر آستانه تحمل شما پايين مي آيد. پس حتما از کنار هر مشکلي به راحتي عبور نکنيد و وقتي را براي مطرح کردن و حل آن با همسرتان قرار دهيد.بهترين زمان مناسب براي گفت وگو وقتي است که همه چيز در صلح و آرامش است. مي توان در اين خصوص از يک لحن آرام و ملايم و به دور از هرگونه عصبانيت استفاده کرد.به خاطر داشته باشيد که يکي از زمان هايي که انسان ها رو به عصبانيت مي آورند، زماني است که احساس تهديدشدگي مي کنند.در ضمن اين احتمال وجود دارد که در پشت عصبانيت زودهنگام همسرتان نياز او به داشتن اقتدار در خانواده باشد.اگر اين احتمال را جدي مي دانيد به دنبال راه هايي براي پاسخگويي به اين نياز او باشيد.در نهايت اين که همسرتان را دوست خود بدانيد و با او راحت و بدون سانسور صحبت کنيد. تنها ابزار ما براي ارتباط، زبان و گفتار ماست و از اين طريق است که مي توانيم رابطه اي گرم يا پر تنش براي خود بيافرينيم.
پس سعي کنيد از اين ابزار خود به شکل درستي براي ارتقاي روابط خود بهره مند شويد.
آسيه اميدوار - کارشناس ارشد روانشناسي
خراسان
دوشنبه 9 دی 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]