تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را برطرف مى كند و باعث پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804779327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلتر فیس‌بوک چه نفعی دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فیلتر فیس‌بوک چه نفعی دارد؟
محمدرضا رستمی «فیس‌بوک» در ایران فیلتر است، مثل سایر شبکه‌های اجتماعی که فیلتر شده‌اند. هدف از فیلتر این شبکه‌ها ظاهراً جلوگیری از دسترسی و عضویت کاربران ایرانی در چنین فضاهایی است اما اگر اوضاع و احوال این شبکه‌ها را رصد کنیم، درمی‌یابیم که فیلترینگ در این زمینه نتوانسته اهدافی را که مدنظر طراحانش بوده برآورده سازد.
آفتاب: اگر غیر از این بود، پس از گذشت حدود چهار سال از فیلتر شدن فیس‌بوک، توئیتر و سایر شبکه‌های اجتماعی حالا باید کاربرانی که در ایران ساکن بودند، نه می‌توانستند به عضویت این شبکه‌ها دربیایند و نه توانایی به‌روز کردن صفحه‌های خود را داشته باشند اما همان‌طور که می‌دانیم نه تنها کاربران عادی ساکن این مرز پرگهر حضور فعالی در این شبکه‌ها دارند که چهره‌های سرشناس عالم سیاست، ادبیات، هنر و سایر رشته‌ها هم در این فضای مجازی حضور دارند و با مخاطبان‌شان در ارتباط هستند.

مثلاً استاد نصرالله پورجوادی که یکی از اعضام حوزه اندیشه در ایران است، حالا مدتی است که به صورت مستمر یادداشت‌هایی را در صفحه شخصی‌‌اش می‌نویسد و منتشر می‌کند که هر کدام از آنها برای مخاطبان و کاربرانی که دنبال‌کننده صفحه پورجوادی هستند، خواندنی و قابل تأمل است.

در واقع نهادهایی که دست به طراحی چنین برنامه‌ای زده‌اند، عملاً در پیشبرد اهداف خود، توفیقی پیدا نکرده‌اند، چون جامعه هدفی که قرار بوده از دسترسی به این امکان فضای مجازی محروم شود، به راحتی آب خوردن می‌تواند از مزایای عضویت در فیس‌بوک، توئیتر و... بهره ببرد و هیچ سدی هم جلودارش نباشد.

زندگی در دنیای مدرن و عصر ارتباطات خواسته یا ناخواسته شکل‌‌گیری چنین فضاهایی را لازم و ضروری کرده و حالا شهروندان دنیای واقعی چه بخواهند و چه نخواهند، باید عضوی از شهروندان جهان مجازی هم باشند و به موازات زندگی در عالم واقع در دنیای مجازی هم به حیات خود ادامه دهند.

کاری که کمیته فیلترینگ در ایران انجام می‌دهد مصداق این مصرع است: «عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری» در صورتی که به جای حذف کردن صورت‌مسئله و فیلتر چنین شبکه‌هایی می‌شد با برنامه‌ریزی و اندیشیدن تهمیدات لازم به فرهنگ‌سازی در این حوزه دست زد و اطلاعات کاربران ایرانی را از مخاطرات احتمالی پیوستن به دنیای مجازی با هویت‌های متکثر آشنا ساخت، البته ناگفته پیداست که راحت‌ترین کار در این دیار حذف صورت‌مسئله است که دست بر قضا همیشه جواب نمی‌دهد و توفیقی نصیب طراحان آن نمی‌کند.

حالا چه «فیس‌بوک» رفع فیلتر شود و چه نشود، تغییری در رفتار کاربران ایرانی رخ نمی‌دهد و همه ما که دسترسی به این شبکه داریم، حضورمان را در آن تداوم می‌بخشیم. درست مثل سیاستمداران و وزرایی که این روزها ترجیح می‌دهند از طریق فیس‌بوک و توئیتر با مردم سرزمین خود در ارتباط باشند.

خالا فیلتر ناکارآمد فیس بوک چه نفعی دارد و چه دستاوردی برای طراحانش به همراه آوره بماند.شاید زمان آن فرا رسیده که باور کنیم فرهنگ‌سازی یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد و قبل از اینکه تکنولوژی وارد زندگی ما شود، ما باید به فکر راهکار باشیم نه اینکه بعد از آن بخواهیم با آن مقابله کنیم. برخورد قهری با فضاهای مجازی نه تنها کارساز نیست که کارشکن است، شاید وقت آن رسیده که بازبینی در دستورات فرهنگی و قوانین مدنی ما صورت بگیرد.




تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن