واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ابتکار:استفاده از ظرفیتهای بینالمللی برای نجات هامون/ احداث هرگونه سد مستلزم رعایت حقوق طبیعت است
معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست گفت: در راستای نجات و حمایت از هامون از تمامی ظرفیتهای موجود در بخشهای استانی، ملی، منطقهای و بینالمللی برای رفع مشکلات این تالاب استفاده خواهد شد.
به گزارش نامه نیوز، معصومه ابتکار شامگاه پنجشنبه در نشست با استاندار و اصحاب رسانه در تشریح نتایج سفر خود به سیستان گفت: خوشحالم که مردم سیستان برای محیط زیست خود اهمیت و توجه ویژه ای قائل هستند و این دغدغه بار مسئولیت و انگیزه برای نجات هامون را در مسئولان استانی و کشوری افزایش می دهد.
ابتکار با تشکر از استقبال گرم و پر شور مردم سیستان در تشکیل زنجیره انسانی به منظور حمایت از هامون گفت: در این راستا سازمان محیط زیست و دولتمردان از هیچ تلاشی برای احیا و بازگرداندن حیات مجدد به هامون دریغ نخواهند کرد. رییس سازمان محیط زیست با اشاره به نخستین جلسه برگزار شده در راستای نجات هامون در شهرستان زابل افزود: اگر چه مطالعات جامعی در خصوص تالاب هامون انجام شده است اما به سبب اهمیت موضوع و از آنجا که موضوع هامون ابعاد بین المللی دارد باید از نظر کارشناسان سایر کشورها به ویژه افغانستان استفاده شود.
وی با بیان اینکه از ظرفیت سازمان ملل و کنوانسیونهای بینالمللی به ویژه رامسر در بحث احیای هامون استفاده خواهد شد افزود: ابعاد حقوقی این موضوع نیز دارای اهمیت است و در همین راستا بزودی نسبت به برگزاری نشستی ملی و با حضور کشورهای همسایه برگزار خواهد شد. ابتکار ادامه داد: بخشی از این تالاب در کشور افغانستان وجود دارد و لذا نیاز است تا در سطح ملی و از طریق شورای عالی آب این موضوع پیگری شود. معاون رییس جمهور دیدار و مذاکرات رییس جمهور ایران اسلامی و دولت افغانستان را نیز از جمله اقدامات و برنامه های پیش رو در سطح منطقهای برای کمک به تامین حقابه و رفع مشکلات هامون عنوان کرد و ادامه داد: در همین راستا از ظرفیت های کنوانسیون های بین المللی نیز برای رفع مشکلات و موانع استفاده خواهد شد. ابتکار عنوان کرد: موضوع تالاب بین الملی هامون ابعاد جهانی دارد و از طرفی عوارض خشکسالی باعث گرم شدن کره زمین می شود لذا از رئیس محیط زیست سازمان ملل نیز خواستم از تمام ظرفیت بین المللی و روابط دوجانبه برای احیای هامون استفاده شود. وی بیان داشت: مطالعات تالاب بین المللی هامون انجام شده و بهعنوان یک اقدام ملی در دست تدوین است و بزودی پس از تصویب در شورای عالی حفاظت محیط زیست به ریاست دکتر روحانی همانند دریاچه ارومیه اجرا خواهد شد. معاون رییس جمهور همچنین با اشاره به ضرورت هماهنگی دستگاههای اجرایی در استان بر لایروبی و بازگشایی مسیرهای انتقال آب به منظور هدایت سیلابهای آینده تاکید کرد. الزام به مطالعات ارزیابی زیست محیطی قبل از سدسازی رییس سازمان محیط زیست همچنین با بیان اینکه به منظور ایجاد و احداث هر گونه سد در کشور قانون الزام به مطالعات ارزیابی زیست محیطی و تامین حقابه طبیعت باید در نظر گرفت و رعایت شود افزود: احداث سدهای جدید در کشور منوط به رعایت این قانون و موافقت سازمان حفاظت محیط زیست است. معصومه ابتکار در این رابطه گفت: این قانون در جلسه شورای عالی آب به ریاست رییس جمهور مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و بنا بر مصوبات مقرر شده است هرگونه فعالیت در حوزه سد سازی با ملاحظات و مطالعات زیست محیطی انجام شود. به گزارش مهر، وی پارک ملی ارومیه را از آثار و تبعات منفی سد سازی و بدون توجه به ملاحظات زیست محیطی دانست و افزود: به همین منظور اجازه هیچ فعالیت جدیدی در حوزه سد سازی بدون در نظر گرفتن حقابه طبیعت از طرف این سازمان داده نمیشود.
1392/10/6
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]