تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ بنده ای راستین نمی شود مگر زمانیکه اعتمادش به آنچه نزد خداست از اعتمادش به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820227237




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پل خسرو کجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پل خسرو کجاست؟
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: پل «خسرو» از جاذبه‌های تاریخی مجموعه ثبت جهانی شده بیستون در استان کرمانشاه است.
آفتاب: علیرضا مرادی بیستونی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: بر سر راه قدیمی که از بیستون به سرماج می‌رود، در نزدیکی جاده آسفالته کرمانشاه - همدان پایه‌های پل عظیمی وجود دارد که به نام خسرو معروف است. بنای این پل را به خسروپرویز، شاه ساسانی نسبت می‌دهند.


وی تصریح کرد: ابودلف در سفرنامه خود از این پل یاد کرده و می‌نویسد "در پائین این مکان یک پل عظیم با ساختمان عجیبی بر روی رودخانه گودی نصب شده، سپس از این پل گذشته به قریه بزرگ و بسیار آباد و پربرکتی می‌رسد که ابا ایوب نام دارد".


این مسئول بیان کرد: طول پل خسرو 152.80 متر و پهنای آن 420 سانتیمتر است. در طول پل هشت چشمه است، 9 پایه پل بر روی سنگ فرش که تمام کف رودخانه را بر پهنای تقریبی 50 متر پوشانده، بنا شده است.


مرادی بیستونی اظهار کرد: پایه‌های پل شش ضلعی است. هر پایه از سه قسمت درست شده است، قسمت میانی که مربع مستطیل شکل است و در دوطرف آن دو آب شکن مثلث شکل که قاعده آن با قطر پایه یکی است، قرار دارد. پایه‌ها از سنگ تراش‌دار بالا آورده شده است. این سنگ‌ها به وسیله بست‌های فلزی دم چلچله‌ای به یکدیگر محکم شده‌اند.


وی ادامه داد: میان پایه‌ها را با قلوه سنگ و ملاط گچ سرندی پر کرده‌اند. از طاق چشمه‌ها و سطح پل چیزی بر جای نیست اما اگر ما مسیر حرکت سپاهیان اسلام را برای جنگ نهاوند در سال 21 هجری و مسیر اکثر جهانگردان اسلامی یعنی راه بغداد به کرمانشاه و بیستون به همدان بدانیم، پل خسرو تنها پلی بوده است که اعراب از آن گذشته و پس از عبور از تخت شیرین و سرماج به نهاوند رفته و یزدگرد سوم آخرین شهریار ساسانی را در آن شهر مغلوب کردند.


معاون میراث فرهنگی استان کرمانشاه گفت: پل خسرو با گذشت زمان آسیب فراوان دیده به طوری که در روزگار صفوی این پل غیرقابل استفاده بوده، به همین دلیل در این زمان پل دیگری در حدود یک کیلومتری بالادست پل ساسانی، زده شده است.


وی خاطرنشان کرد: پل اخیر به پل «نادرآباد» شاه عباسی معروف است. در سال‌های اخیر جهت رفت و آمد اهالی، دهکده‌های «چمبطان» پایین و بالا و «بزن آباد» بر روی پایه‌های ساسانی، پلی زده شده است. این پل جهت رفت و آمد مردم این روستاها ساخته شده، چون پهنای آن حدود یک متر است.


مرادی بیستونی با بیان اینکه در سال های اخیر بر روی پایه‌های سنگی، پلی فلزی برای تردد افراد محلی ساخته شده است، گفت: این پل به شماره 4890 در تاریخ 19 اسفند سال 1380 به ثبت ملی رسیده است.




تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن