تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):اسلام بر پنج چيز استوار است، برنماز و زكات حج و روزه و ولايت (رهبرى اسلامى).
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852053154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از احياي فرهنگ‌هاي قديمي تا شكستن تابوي تحميل هزينه در اثر فرزندآوري


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: از احياي فرهنگ‌هاي قديمي تا شكستن تابوي تحميل هزينه در اثر فرزندآوري
يك عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين‌كه افزايش جمعيت يك مساله كاملا فرهنگي است، ابعاد مختلف طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده را تشريح كرد.

نصرالله پژمان‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني ايسنا، عنوان كرد: اعتقادمان بر اين است كه مهمترين مسئله‌اي كه موجب مي‌شود ما بتوانيم در ارتباط با بحث جمعيت، عقب‌ماندگي موجود را جبران كنيم و در يك وضعيت مطلوب قرار بگيريم عوامل فرهنگي هستند يعني باور به اينكه خود ازدياد نسل يك وظيفه جدي خانوادگي است؛ بعضي خانم‌ها و آقايان مسئله فرزندآوري،‌ تربيت فرزند و بزرگ كردن فرزند را اولويت دوم و بعضا سوم در زندگي خودشان حس مي‌كنند و به همين دليل بايد انگيزه فرزندآوري در بين خانم‌ها وآقايان كه كم شده را بتوانيم برطرف كنيم.

وي تاكيد كرد: كسي حس نمي‌كند كه من اين وظيفه را دارم. در مقابل تحصيل احساس وظيفه مي‌كنم، در مقابل كيفيت اجتماعي و شغل احساس وظيفه مي‌كنم اما در موضوع فرزندآوري احساس وظيفه نمي‌كنم. البته هيچ منعي ندارد كه اينها با يكديگر جمع شوند مثل اينكه يك نفر اولاد داشته باشد و فعاليت‌هاي بيروني انجام دهد؛ حتي خانم‌هايي داريم كه در خانه هستند اما تمايلي به فرزندآوري و اولاد ندارند و به يك يا حداكثر دو فرزند اكتفا مي كنند. اين موضوع فرهنگي بايد حل شود.

نماينده مردم مشهد خاطرنشان كرد: به همين دليل سعي كنيم عواملي كه مي‌تواند روي اين فضاي فرهنگي تاثير داشته باشد را بالا ببريم. بر همين اساس هم مشوقاتي گذاشتيم مثلا مشوق گذاشتيم كه كساني كه متاهل هستند و تحصيل مي‌كنند، امتيازات و خدمات رفاهي بيشتري در اختيارشان قرار بگيرد تا دانشجويي كه مجرد است يا وامي كه مي‌گيرد به همين ترتيب، يا مسئله اشتغال كساني را كه متاهل هستند در اولويت اشتغال قرار دهيم و اينها وارد چرخه اشتغال شوند. در مورد سربازي و موضوعات ديگر پيشنهاداتي داشتيم كه هنوز بين ما و ستاد مشترك بحث‌هايي مطرح مي‌شود.

پژمان‌فر درباره چرخه‌ي تحصيل، اشتغال، ازدواج و فرزندآوري كه در جامعه رايج شده، گفت: شايد چرخه اشتغال و فرزندآوري برعكس باشد؛ اينها مسائلي است كه ما بايد به آنها بپردازيم. مثلا سابق بر اين افرادي داشتيم اول ازدواج مي‌كردند همزمان به دنبال كار مي‌گشتند و جامعه هم اقبال داشت نسبت به كساني كه متاهل هستند و امتيازاتي را در اين باره قائل بود.

وي ادامه داد: يكي از اشكالات همين است؛ جوان ما مي‌گويد من بايد اول تحصيل كنم بعد از ديپلم وارد دانشگاه شوم ،‌4 سال كارشناسي و بعد دو سال سربازي هم مي‌روم. در اين صورت، حداقل 24 ساله مي‌شود يعني جواني كه كارشناسي گرفته و سربازي رفته حداقل 24 ساله است؛ تا بخواهد شغل پيدا كند حداقل دو سال مي‌گذرد و يك جوان 26 ساله مي شود يعني اگر كارشناسي ارشد گذرانده باشد 28، 29 ساله مي‌شود. اگر پسري بخواهد به اين شرايط برسد به مرز 30 سالگي مي‌رسد اما اين فرد با توجه به شرايط سني‌اش فرصت زيادي براي فرزند آوري نخواهد داشت يعني شرايط سختي دارد و طبيعتا نمي‌تواند بيشتر از دو فرزند را تصور كند.

اين عضو كميسيون فرهنگي اضافه كرد: در زمان‌هاي قديم‌تر پدر و مادرهاي ما بين 8 تا 10 فرزند داشتند. البته اينها همه كار مي‌كردند و زحمت مي‌كشيدند اما احساس خانم‌ها اين بود كه در تربيت بچه وظيفه بزرگي بر دوش شان است و آقايان هم به همين ترتيب همين حس را داشتند اما آيا در اجتماع ما بعضي كارهاي پيش پا افتاده معمولي مثل دفترداري، ‌اپراتوري كه هيچ ضرورتي ندارد يك خانم آن جايگاه‌ها را پر كند، براي خانم‌ها لازم است؟ در واقع هم سن ازدواجشان بالا مي‌رود و هم انگيزه براي فرزندآوري كاهش مي‌يابد. به همين دليل موضوع جمعيت يك موضوع فرهنگي است نه اينكه خلل قانوني داشته باشد و ما چند تا قانون بياوريم و اين مسئله حل شود.

وي درباره مشكلات اقتصادي هم خاطرنشان كرد: به اقتصاد هم بايد توجه شود اما مدل اقتصادي هم مهم است. آيا مدل اقتصادي كه امروز كه در جامعه تصور مي‌شود يك نفر بايد تمام امكانات را داشته باشد درست است؟ اقتصاد حداقلي را به حدي بالا برده‌اند كه يك نفر خانه و ماشين و آپارتمان داشته باشد. اين كف زندگي را بالا برده‌ايم و مدل زندگي اقتصادي تغيير پيدا كرده است.

نماينده مشهد تصريح كرد: سابق بر اين كسي اولاد مي‌شد خانواده براي اينكه كمكي به دختر و پسر جوان بكنند هديه‌اي به آنها مي‌دادند و اسمش را سيسموني مي‌گذاشتند اما امروزه متاسفانه قيمت‌هايي كه براي اين سيسموني‌ها در نظر گرفته مي‌شود، قيمت‌هاي بالايي است و حتي به 50 ميليون تومان رسيده است؛ شرايطي شده كه پدر و مادرها هزينه‌هاي زيادي را متقبل مي‌شوند يا لباس‌هاي فاخري كه براي بچه تهيه مي‌كنيم؛ به قدري سطح را بالا برده‌ايم كه هزينه‌ها متفاوت شده است. در گذشته در خانواده‌ها اين طور بود كه با توجه به اينكه لباس‌هاي بچه‌ها معمولا كهنه نمي‌شود و كوچك مي‌شود از تن يك بچه به بچه ديگر و به بچه‌هاي ديگر فاميل منتقل مي‌شد اما حالا اسراف‌هاي فراواني صورت مي‌گيرد. اگر بتوانيم اين فرهنگ‌هاي قديمي را احيا كنيم احساس اينكه فرزندآوري هزينه ‌زيادي را به ما تحميل مي‌كند تا حدود زيادي بشكنيم.

انتهاي پيام

جمعه 6 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن