واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: منتظري : نبايد از آدم فاسد كه پرونده دارد، دفاع كنيم
رئيس ديوان عدالت اداري گفت: نبايد از آدم فاسد كه پرونده دارد، دفاع كنيم و به ماندنش اصرار داشته باشيم.
حجت الاسلام و المسلمين محمد جعفر منتظري درهمايش نمايندگي هاي استاني اين ديوان با اشاره به اينكه خدمت به مردم مورد تاكيد پيامبر(ص) است، افزود: با قانون ستيزي و قانون گريزي عالي ترين مقام اجرايي كشور، مردم به چه كسي اعتماد كنند؟
وي اضافه كرد: انتصاب يك مجرم، برخلاف قانون بود كه ديوان آن حكم را ابطال كرد، اما اعتنا نكرد و اگر خواست حفظ حرمت قانون كند نيز آن را دور زد و مصيبتش الآن آشكار شده است و كم كم بوي تعفنش بلند مي شود.
آقاي منتظري گفت: اين را ما از آن زمان فرياد زديم كه اين فرد صلاحيت اين پست را ندارد و قانون ستيزي به نفع مردم نيست.
وي با اشاره به استعفاي وزراي تركيه كه حداقل در ظاهر براي رفع مانع از تحقيقات قضايي و امنيتي است، افزود: اگر قانون محترم شمرده نشود سنگ روي سنگ بند نخواهد شد.
آقاي منتظري گفت: اين امر از جانب من يا شما و وزير يا رئيس جمهور بر خلاف آموزه هاي ديني است.
رئيس ديوان عدالت اداري گفت: ما به عنوان ديوان عدالت اداري از آقاي مرتضوي شكايتي نداريم اما اميدواريم شكايت هاي متعدد از وي بررسي شود.
رئيس ديوان عدالت اداري در ادامه از افتتاح دفاتر نمايندگي اين ديوان در همه استان ها تا پايان سال خبر داد و گفت: تاكنون دفاتر نمايندگي ديوان عدالت اداري به صورت رسمي در 25 استان كشور افتتاح شده است.
منتظري افزود: اين دفاتر در همه استان ها به منظور افزايش دسترسي شهروندان به اين خدمات گشايش مي يابد.
وي اضافه كرد: اكنون در هر دفتر يك نفر با مدرك تحصيلي حداقل كارشناسي ارشد حقوق فعال است كه با تعامل دولت و همكاري مديران كل استاني قوه قضائيه به زودي و متناسب با وسعت و شرايط هر استان بين دو تا چهار كارمند براي اين دفاتر در نظر گرفته خواهد شد.
رئيس ديوان عدالت اداري گفت: شايد در ظاهر با فعاليت اين دفاتر كار ديوان عدالت اداري افزايش يابد اما در صورت مشاوره و معاضدت قضايي و با برنامه ريزي، از حجم كار ديوان كاسته خواهد شد.
رئيس ديوان عدالت اداري ايجاد اين ديوان را پس از انقلاب اسلامي از افتخارات نظام جمهوري اسلامي دانست و گفت : نهادي مستقل از قوه مجريه براي شكايات از آن در كمتر كشوري در جهان وجود دارد.
منتظري افزود : اين نهاد ، امكان شكايت از تصميم ها و عملكرد هاي دستگاه هاي اجرايي را فراهم مي كند.
آيت الله محمد جعفر منتظري اضافه كرد: در ديگر دادگاه ها مردم تا 95 درصد از دعاوي دو طرف دعوي به شمار مي روند اما در ديوان عدالت اداري يك طرف دعوي ، مردم و طرف ديگر دستگاه اجرايي است كه امكان واسطه را دارد و نبايد وساطت و سفارش ، تاثيري در اعمال قانون و عدالت داشته باشد.
وي افزود : ديوان عدالت اداري هيچگونه وابستگي در عزل و نصب ها به دستگاه اجرايي ندارد كه استقلال را فراهم كرده است.
رئيس ديوان عدالت اداري با اشاره به جابجايي مديران در ادارات دولتي گفت : خوشبختانه اين جابجايي ها ، تغييري ديوان عدالت اداري ايجاد نكرده است.
وي اضافه كرد: در ديوان عدالت اداري دو نوع شكايت داريم يا فرد شاكي ذينفع است يا به عنوان شهروند همانند رئيس قوه قضائيه و رئيس ديوان عدالت اداري امكان شكايت از مصوبات يا عملكرد دستگاه اجرايي را دارد.
آيت الله محمد جعفر منتظري بر تبيين صحيح جايگاه ديوان عدالت اداري تاكيد كرد و گفت : براي سهولت دسترسي شهروندان، دفاتر نمايندگي در مراكز استان لازم است تا وظايف كشوري ديوان عدالت اداري به خوبي اجرا شود.
وي اضافه كرد:خدمت رساني به مردم ،نظم در كارها،مشاوره و معاضدت قضايي به منظور افزايش آگاهي عموم از حقوق قضايي شان ، همچنين پيگيري حقوقي كارها و كاهش دعاوي غيرحقوقي از وظايف ديوان عدالت اداري و دفاتر نمايندگي استانهاست.
رئيس ديوان عدالت اداري خواهان تعامل مناسب دفاتر نمايندگي اين ديوان در استان ها با دستگاه هاي اجرايي در كنار رسيدگي قانوني شد و گفت: اين روش در كاهش شكايت مردمي و افزايش رضايتمندي عمومي ، موثر است.
وي ياد آور شد: شايد در برخي شكايات براساس قانون تا بركناري مسئول نيز پيش برويم اما هدف ما از ابتدا ، تقابل نيست بلكه بر تعامل با دستگاه هاي اجرايي تاكيد داريم.
آيت الله محمد جعفر منتظري از مسئولان دفاتر نمايندگي ديوان عدالت اداري در استان ها خواست همكاري مستمر با اين ديوان در تهران داشته باشند و از آخرين دستاوردهاي آموزشي و پژوهشي معاونت آموزش ديوان عدالت اداري به منظور معاضدت قضايي مردم و رسيدگي به دعاوي حقوقي استفاده شود.
وي از مديران كل قوه قضائيه در استان ها به سبب همكاري با دفاتر نمايندگي ديوان عدالت اداري قدرداني كرد.
رئيس ديوان عدالت اداري همچنين با تسليت ايام صفر و با بيان حديثي از حضرت پيامبر اعظم (ص) گفت: صداقت در گفتار ،وفاي به عهد به ويژه تعهد كاري، امانتداري، خلق و شخصيت نيكو و خدمت به مردم بايد مورد توجه مسلمان به ويژه ما مسئولان باشد.
نظر شما:
------------
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]