واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: با خواندن كتاب به پيشواز 9 دي برويد
وقتي صحبت از پيشنهاد كتاب با محورين حماسه نهم دي ميشود، طبيعتا همه انتظار دارند كه در عنوان كتاب كلمه فتنه، نه دي، انتخابات 88 و عباراتي از اين دست به چشم بيايد؛ يا حداقل اگر اينطور نيست، ديگر در محتواي كتاب اشاراتي مستقيم به آن حوادث شده باشد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شايد اين توقع بيجا نباشد اما محدود كردن كتابهاي مناسب مطالعه در اين روزها به آن دسته از كتب چندان شايسته نيست. فتنه 88 و حماسه 9 دي، قبلي داشت و بعدي. سالها زمينه چيني دشمنان براي ميوه گرفتن از چنين موقعيتي چيزي نيست كه بتوان انكارش كرد.
از سويي ديگر آن فتنه قلب و ذهن مردم را نشانه رفته بود و در جان آنها بدنبال نقطه ضعفي ميگشت تا بناي فريب را پايه گذاري كند. شناخت بازيگران آن صحنه كمك مي كند تا بار ديگر در دام آنها نيفتيم و مروري بر نوع عملياتهاي آنها ما را از اينكه دوباره فريبشان را بخوريم نجات ميدهد.
از طرفي حماسه نه دي هم بر خاسته از ايماني بود كه در دل مردم مسلمان ايران ريشه دوانده بود. از اين رو كتابهاي پيشنهادي براي مطالعه در اين روزها بايد هم نگاهي به آن نقاط ضعف داشته باشد و در صدد رفعشان باشد و هم در جهت تقويت آن ايمان و باورها گام بردارد. و صد البته كه در اين مسير نبايد از كتابهايي كه مستقيما به فتنه 88 مي پردازند به سادگي گذشت.
9 كتابي كه در زير معرفي شده اند با اين نگاه معرفي شده اند. در آنها بچرخيد و آن را كه باب ميلتان است انتخاب كنيد و ورق بزنيد.براي اينكه دلتان قرص شود هم بد نيست بدانيد اين كتابها بعد از بررسي بيش از 500 عنوان كتاب توسط سامانه كارشناسي مجمع ناشران انقلاب اسلامي انتخاب شدهاند.
همه آتشهايي كه مرد خاكستري به پا كرده است!
عنوان
نويسنده
ناشر
سراب سياست
محمدرضا اميني
اشراق حكت
فتنهگران، در جنگ نرم ميكوشند با ابهامآفريني، غبار ترديد را در جامعه برپا كنند و مردم را به سوي بيطرفي سوق دهند، تا از اين رهگذار حقمداران را منزوي سازند. در ماههاي پس از آغاز فتنه، برخي رسانهها ضمن اشاراتي، از سيدمحمد موسوي خوئينيها با عنوان «مرد خاكستري» و «كسي كه بيشتر فعاليت ميكند ولي كمتر خود را نشان ميدهد» ياد ميكردند.
نقش او زماني برجسته شد كه اصلاحطلبان پس از نوميدي از برخي سران خود، رهبري او را پذيرفتند. با اين همه، كمتركسي او را ميشناخت. سيد محمد موسوي خوئينيها فردي اثرگذار و موج آفرين است. با آنكه بسياري تحليلگران و رسانهها او را از متهمان اصلي دو فتنه در دهه هفتاد و هشتاد ميدانند. وي تاكنون با مهارت خود را از چشم پژوهشگران واقع بين و مستقل به دور نگه داشته است. كتاب حاضر روايتي مستند و شفاف از عملكرد و انديشه او را عرضه ميكند.
بيداري اسلامي چه ربطي دارد به انقلاب اسلامي؟!
عنوان
نويسنده
ناشر
انقلاب اسلامي ايران و انفتاح تاريخ
دكتر حسين كچويان
سوره مهر
از آغاز نهضت مردم مسلمان منطقه از اواخر پاييز 1389 در تونس، به دلايل مختلفي سوال از هويت و ماهيت اين نهضتها، به موضوع مناقشات و مجادلات محافل رسانهاي، سياسي و علمي بدل گرديد. در اين كتاب تلاش شده است به دو سوال محوري پاسخ داده شود. سوال اول ناظر به ماهيت و هويت اين جنبشهاست و ميپرسد كه آيا آنها جنبشهايي اسلامي هستند يا چنانچه فرضيات رقيب ادعا ميكنند، ماهيت ليبرال دموكراتيك از نوع سكولار يا تجددي دارند؟
سوال ديگر دقيقا به فرضيه پايهاي اين بررسي بر ميگردد. چنان كه با نگاهي تاريخي ميپرسد كه آيا جنبشهاي كنوني منطقه در پيوند با انقلاب اسلامي ايران قرار دارند و نتيجه موج حاصله از آن در جهان، به ويژه جهان اسلام ميباشد؟ دكتر حسين كچوئيان دكتراي جامعه شناسي از دانشگاه منچسر انگليس دارد و همچنين تحصيلات حوزوي را تا مقطع دروس خارج به انجام رسانده است.
اين نخها به كجا وصلند؟
عنوان
نويسنده
ناشر
نقش آفرينان عصر تاريكي
مرتضي صفار هرندي
كيهان
بيشتر اجزاي اصلي اين نظام با تصميم و رأي مردم در گزينش صاحبان بينشها و روشهاي مختلف شكل ميگيرند. از طرفي از اين واقعيت گريزي نيست كه بالاخره هر مجموعهاي كه از اين پس هدايت و اجراي برنامههاي كشور را عهدهدار ميشود بر يك پشتوانه انديشه و تاريخي تكيه زده است.
اين كتاب در صدد است تا بسترهاي شكلگيري گرايشها و دستهبنديهاي سياسي در مقاطع تاريخي مختلف كشورمان روشنتر كند و همچنين ميخواهد پندارها و رفتارهاي گذشتگان را از خلال واقعيتهاي اجتماعي و بنيانهاي فكري زمانه آنها ريشهيابي كند. بررسي تفكرات روشنفكران مهم در طول تاريخ كشورمان از دغدغههاي اصلي مؤلف كتاب ميباشد.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]