واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس مركز تحقيقات اتاق بازرگاني كرمان:عدم آموزش ضعف واحدهاي توليدي در كرمان است
رئيس مركز تحقيقات و بررسي اقتصادي اتاق بازرگاني كرمان گفت: عدم آموزش ضعف واحدهاي توليدي در كرمان است.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، صادق عليزاده بعد از ظهر امروز در نشست كميسيون انرژي و صنعت اتاق بازرگاني كرمان اظهار داشت: ما براي اينكه يك شناخت كاملي از موضوع آموزش در استان كرمان به دست آوريم اقدام به راهاندازي شوراي آموزش در مركز تحقيقات و بررسي اقتصادي اتاق بازرگاني كردهايم.
وي افزود: يافتههاي ما نشان ميدهد، آموزشهايي كه تاكنون در استان كرمان اجرا كردهايم چندان تاثيرگذار نبوده است، لذا رويكرد آموزشي را بايد تغيير دهيم.
عليزاده گفت: براساس تبصره دو ماده 38 قانون ماليات بر ارزش افزوده، 10 درصد از عوارض ارزش افزودهاي كه از واحدها وصول ميشود دولت براي آموزش و ورزش گذاشته و اين يك فرصت براي تجديد نظر در آموزش در سطح استان است كه ما از آن شناخت مناسب و كافي نداريم.
رئيس مركز تحقيقات و بررسي اقتصادي اتاق بازرگاني كرمان بيان داشت: ما ابتدا بايد از اين ماده قانوني اطلاع لازم را كسب كنيم و بدانيم اين چه مبلغي ميشود، يعني زماني كه يكهزار ميليارد تومان تا اول دي ماه سال جاري در استان كرمان ماليات وصول شده است، بايد محاسبه كنيم، 10 درصدي كه متعلق به آموزش است را آناليز كنيم.
وي ابراز داشت: موضوع دومي كه ما در بحث آموزش در استان كرمان به آن رسيدهايم اين است كه آموزش هيچ وقت در راستاي سند و استراتژي توسعه استان نبوده است و اين نكته اساسي محسوب ميشود و كساني كه تصميمگيري ميكنند بايد آموزش را در راستاي استراتژي استان برنامهريزي كنند.
عليزاده تصريح كرد: اشكال سوم استان كرمان در زمينه آموزش اين است كه هميشه تكيه آموزش بر خواستههاي واحدهاي توليدي يا واحدهايي كه متقاضي آموزش بودهاند، پايهريزي شده است.
وي عنوان كرد: در امر آموزش واحدهاي توليدي و متقاضيان آموزش شناخت كافي و لازم را از آنچه كه بايد آموزش ببينند، نداشتند و اين يكي ديگر از مشكلات امر آموزش در واحدهاي توليدي و صنعتي است.
عليزاده با اشاره به اينكه اكثر واحدهاي توليدي در استان كرمان زير ظرفيت اسمي توليد كار ميكنند، متذكر شد: دليل اصلي اين مشكل اين است كه مدير در رأس اين واحد توليدي و يا مديراني كه در رده مياني قرار گرفتهاند، آموزشهاي لازم و كافي را در راستاي آن هدف نديدهاند و نميدانند چه كار بايد انجام دهند.
رئيس مركز تحقيقات و بررسي اقتصادي اتاق بازرگاني كرمان ابراز داشت: با اين فرصتي كه اكنون به وجود آمده و واحدهاي آموزشي مختلفي هم وجود دارد، بايد رويكرد را تغيير دهيم و نخست واحدهاي توليدي كه مشمول پرداخت اين ماليات هستند با كمك بانك اطلاعاتي كه امور مالياتي دارد، مشخص و 10 درصد از ماليات بر ارزش افزوده به آموزش اختصاص داده شده را تعيين و بر مبناي اين موجودي برنامهريزي آموزشي را انجام دهيم.
عليزاده اضافه كرد: بيشتر از حداكثر 10 درصد توجه به نيازهاي خود واحدهاي توليدي يا هرچه كه در راستاي اين 10درصد ميخواهد، آموزش ببيند، خطا است و بايد 90 درصد واحدهاي آموزشدهنده يا تصميمگيرنده در راستاي استراتژي توسعه استان كرمان برنامهريزي آموزشي انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه با وجود تمام آموزشها نرخ بيكاري كرمان 18.2 درصد بوده است، بيان داشت: در بسياري از شهرستانهاي استان نرخ بيكاري 25 درصد است و تأثير آن بر ميزان توليد، صادرات و ارزآوري استان كرمان منفي است در حالي كه امروز بسياري استانها نظير يزد نرخ بيكاري، توليد و صادرات آنها از استان كرمان بهتر شده است.
عضو اتاق بازرگاني كرمان خاطرنشان كرد: استان خراسان جنوبي هشت سال از تأسيس آن بيشتر نميگذرد، اما وضعيت آن از واحدهاي توليدي استان كرمان بهتر است در نتيجه ما بايد رويكرد استان را كاملاً تغيير دهيم.
عليزاده در پايان يادآور شد: با توجه به منابعي كه در استان كرمان وجود دارد، بايد كرمان در رديف 10 استان نخست توليد در كشور باشد.
انتهاي پيام/80018/ذ40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]