واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انتشار خبر خودكشي در رسانه ها افراد را مستعد اين ناهنجاري مي كند
نيشابور - خبرگزاري مهر: كارشناس گروه سلامت روان، اجتماع و اعتياد دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور گفت: انتشار خبر خودكشي در رسانه يكي از عواملي است كه ممكن است فرد مستعد را به سمت خودكشي سوق دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، سميرا سليماني بعد از ظهر پنجشنبه در جلسه آموزشي نحوه اطلاعرساني و درج خبر در رسانهها در زمينه آسيبهاي اجتماعي در سالن جلسات ستاد دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور، اظهار كرد: منابع اطلاعاتي آمار خودكشي بايد معتبر باشد و در بين آمار خودكشي نبايد به ارائه ارقام اتكا شود.
كارشناس گروه سلامت روان، اجتماع و اعتياد دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور افزود: اغلب افرادي كه به خودكشي فكر ميكنند براي اقدام به خودكشي مردد هستند و مطمئن نيستند كه ميخواهند بميرند.
سليماني درباره اثرات گزارش خودكشي بر بروز خودكشيهاي بعدي، بيان كرد: انتشار خبر خودكشي اين عقيده را كه خودكشي روشي طبيعي براي حل مشكلات است را گسترش ميدهد.
وي گفت: پخش گزارش در شبكههاي متعدد و برنامههاي مختلف تلويزيون، تاثير بيشتري در ميزان خودكشي دارد و پرهيز از انعكاس نادرست اخبار خودكشي ميتواند در پيشگيري از رفتارهاي تقليدگرايانه خودكشي كمككننده باشد.
كارشناس گروه سلامت روان، اجتماع و اعتياد دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور افزود: انتشار مداوم و مكرر اخبار مرتبط با خودكشي، اشتغال فكري در مورد خودكشي به ويژه در نوجوانان و جوانان را افزايش ميدهد.
سليماني به خبرنگاران و رسانهها توصيه كرد كه در گزارش خودكشي اصولي را رعايت كنند و گفت: درج نادرست خبر خودكشي در رسانهها خود سبب ايجاد موج خودكشي در افراد جامعه ميشود.
وي تصريح كرد: آمارهاي خودكشي را بايد مطابق نظر يك متخصص و با مقايسه آمار ساير نقاط دنيا تفسير كرد و از تعميم موارد معدود خودكشي در يك منطقه با اعلام عباراتي مانند همه گيري خودكشي يا منطقه با بالاترين شيوع خودكشي در دنيا پرهيز كرد.
كارشناس گروه سلامت روان، اجتماع و اعتياد دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور بيان كرد: از گزارش رفتار خودكشي بهعنوان پاسخي قابل درك به تغييرات اجتماعي، فرهنگي و يا تنزل رتبه اجتماعي بايد ممانعت شود.
سليماني گفت: بايد از پوشش خبري هيجانانگيز در مورد خودكشي، چاپ عكس افراد اقدامكننده و روش اقدام به خودكشي و صحنه خودكشي، چاپ واژه خودكشي در تيتر و صفحه اول جرايد، گزارش جزئيات روش خودكشي(اعلام محل اقدام به خودكشي مانند سقوط از بالاي برج، زير ريل قطار، بالاي پل و ...) پرهيز و يا آن را به حداقل رساند.
وي بيان كرد: خودكشي هيچگاه در نتيجه يك عامل يا حادثه اتفاق نمي افتد و معمولا تعامل پيچيدهاي از عوامل روانشناختي، بيماري جسمي، سوء مصرف مواد، مشكلات خانوادگي، تعارضات بين فردي و استرسهاي زندگي منجر به خودكشي در فرد ميشود.
كارشناس گروه سلامت روان، اجتماع و اعتياد دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني نيشابور اظهار كرد: توليد و پخش فيلمهايي كه بر اساس داستانهاي واقعي از خودكشي افراد ساخته شده باشند، ميتوانند خطر خودكشي را در افراد مستعد افزايش دهند.
سليماني بيان كرد: بايد عواقب جسمي اقدام به خودكشي كه منجر به مرگ نشده از جمله آسيب مغزي در اثر خفگي، فلج و ... تشريح شود و مراكز كمكرساني مرتبط با خودكشي نيز هنگام پخش اخبار خودكشي معرفي شود.
وي تصريح كرد: از واژه خودكشي موفق استفاده نشود بهتر است كه از واژه كامل يا ناكامل استفاده شود.
كارشناس گروه سلامت روان، اجتماع و اعتياد دانشكده علوم پزشكي نيشابور گفت: از بزرگنمايي و هيجانانگيز جلوه دادن اقدام به خودكشي بپرهيزيد.
سليماني تاكيد كرد: تا آنجا كه امكان دارد مثالهايي از كساني كه بحرانهاي زندگي را با موفقيت پشت سر گذاشتهاند، ذكر كنيد.
وي بيان كرد: عواقب جسمي اقدام به خودكشي كه منجر به مرگ نشده از جمله آسيبهاي مغزي در اثر خفگي، فلج و ... را تشريح كنيد.
كد خبر: 2203006
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۷:۴۶
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]