تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حسـد ورزى به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802731418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي و تحليل انجمن حجتيهچرا انجمن حجتيه با رژيم پهلوي مشكلي نداشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بررسي و تحليل انجمن حجتيهچرا انجمن حجتيه با رژيم پهلوي مشكلي نداشت؟
بسيار تامل برانگيز است كه در تاريخ و اسناد انجمن‏ حجتيه، هيچ‌گاه اعتراض به رژيمي كه خود حامي بهائيت بود و از هيچ كوششي در راه ترويج بهائيت فروگذار نمي‌كرد، ديده نمي‌شود.


به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت گفتار نيوز نوشت: با پيروزي انقلاب اسلامي و در راس قرار گرفتن مباني اسلامي در همه امور كشور، به تدريج افكار اسلامي طرفداران بسياري را از اطراف به خود جلب كرد. همين امر موجب شده بود كه بسياري از دشمنان داخلي و خارجي انقلاب، از رشد بي رويه اسلام در خاورميانه به هراس آمده و به فكر مقابله با آن باشند.

براي همين بود كه با تشكيل گروه‌هاي مختلف ظاهرا مذهبي و اختصاص دادن هزينه‌هاي بسيار براي فعاليت اين گروه‌ها در كشور، نهايت تلاش خويش را انجام دادند تا با گسترش برخي از عقايد مذهبي كه بيشتر از آنكه بر عقل و استدلال منطقي استوار باشد، بر كشف و شهود برخي از ديندار مسلكاني استوار شده بود كه نه دغدغه دين داشتند و نه به دين مي‌انديشند! بلكه تمام هدف اين خرافه پرستان، به دست آوردن قدرت هايي بود كه شايد از آن طريق بتوانند، بر بخش عظيمي از جامعه اسلامي كه در دنيا در حال شكل گيري بود، حكمراني كنند.

* شكل گيري انجمن حجتيه

پس از كودتاي سال 1332 و بركناري مصدق برخي از نيروهاي مذهبي كه دستي بر آتش سياست داشتند، سرخورده از بازي‌هاي سياسي‏، از سياست كنار كشيده و گوشة عزلت را ترجيح دادند.

شيخ محمود تولايي‌زاده (حلبي) نيز يكي از اين افراد بود كه با شكست در انتخابات مجلس، عطاي سياست را به لقايش بخشيد. او در سال 1335 گروهي به نام «انجمن خيريه مهدويه حجتيه» را راه‌اندازي كرد كه بعدها به «انجمن حجتيه» معروف شد.

اين انجمن، داراي يك هيئت ‌مديره بود كه فعاليت‌هاي آن زيرنظر اين هيئت‌ مديره انجام مي‌گرفت. شيخ محمود حلبي رياست هيئت‌ مديره را برعهده داشت و اعضاي آن عبارت بودند از: حاج‌سيدرضا رسول‏ سيدحسن سجادي‏، محمدحسين غلامحسين، حاج‌محمدتقي تاجر.

در اساسنامه اين انجمن، متاسفانه عدم دخالت در سياست گنجانده شده بود و تمامي اعضا به‌شدت از مداخله در سياست منع شده و سياست را به قيصرها واگذار كرده بودند؛ امري كه مطلوب تمامي طاغوت‌ها بود.

فلسفه وجودي انجمن مبارزه فرهنگي با فرقه ضاله بهاييت اعلام شد. انجمن كه ايجاد هر گونه حكومتي را در زمان غيبت امام زمان (عج) مصداق حكومت طاغوت مي‌دانست. غير‌از حكومت پهلوي، چون نه‌تنها با آن حكومت هيچ گونه تضادي نداشت كه كاملا خود را با سياست‌هاي آن منطبق كرده و آن را تاييد نيز مي‌كرد مبارزه و تلاش براي تاسيس حكومت اسلامي را امري عبث و بيهوده تلقي مي‌كرد، اعضايش را از فعاليت در جهت برپايي نظام اسلامي منع مي‌كرد.

جالب اين‌كه در تاريخ و اسناد انجمن‏، هيچ‌گاه اعتراض به رژيمي كه خود حامي بهائيت بود و از هيچ كوششي در راه ترويج بهائيت فروگذار نمي‌كرد، ديده نمي‌شود و تمام تلاش انجمن حجتيه، براي صحبت و مناظره با برخي از بهائيان بود كه نتيجه چنداني نيز در بر نداشت.

و جالب‌تر اين‌كه؛ رژيمي كه عمدتا توسط بهاييان اداره مي‌شد، نه‌تنها با انجمن حجتيه مشكلي نداشت كه از آنها حمايت نيز مي‌كرد و حتي ساواك با افرادي كه از اين انجمن جدا مي‌شدند برخورد مي‌كرد.

* اساسنامه انجمن حجتيه؛ سند انحراف

در بررسي مشي انحرافي انجمن حجتيه به دو نكته اساسي در اساسنامه انجمن بر مي‌خوريم كه يكي مربوط به عدم دخالت در امور سياسي است و ديگري پذيرش مشروعيت رژيم شاه خائن است.

به گونه‌اي كه در تبصره 2 ماده دوم اساسنامه قيد گشته است:

انجمن به‌هيچ‌وجه در امور سياسي مداخله نخواهد داشت و نيز مسئوليت هر نوع دخالتي را كه در زمينه‌هاي سياسي از طرف افراد منتسب به انجمن صورت گيرد، بر عهده نخواهد داشت.

همچنين، پذيرش مشروعيت رژيم سلطنتي شاه و تاكيد بر اين نكته كه تمام فعاليت‌ها در چهارچوب قوانين كشور انجام مي‌پذيرد، كه تقريبا در تمامي بندهاي اساسنامه به گونه‌اي بر اين بحث تاكيد شده است.

بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي

انتهاي پيام/

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن