واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بررسي و تحليل انجمن حجتيهچرا انجمن حجتيه با رژيم پهلوي مشكلي نداشت؟
بسيار تامل برانگيز است كه در تاريخ و اسناد انجمن حجتيه، هيچگاه اعتراض به رژيمي كه خود حامي بهائيت بود و از هيچ كوششي در راه ترويج بهائيت فروگذار نميكرد، ديده نميشود.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت گفتار نيوز نوشت: با پيروزي انقلاب اسلامي و در راس قرار گرفتن مباني اسلامي در همه امور كشور، به تدريج افكار اسلامي طرفداران بسياري را از اطراف به خود جلب كرد. همين امر موجب شده بود كه بسياري از دشمنان داخلي و خارجي انقلاب، از رشد بي رويه اسلام در خاورميانه به هراس آمده و به فكر مقابله با آن باشند.
براي همين بود كه با تشكيل گروههاي مختلف ظاهرا مذهبي و اختصاص دادن هزينههاي بسيار براي فعاليت اين گروهها در كشور، نهايت تلاش خويش را انجام دادند تا با گسترش برخي از عقايد مذهبي كه بيشتر از آنكه بر عقل و استدلال منطقي استوار باشد، بر كشف و شهود برخي از ديندار مسلكاني استوار شده بود كه نه دغدغه دين داشتند و نه به دين ميانديشند! بلكه تمام هدف اين خرافه پرستان، به دست آوردن قدرت هايي بود كه شايد از آن طريق بتوانند، بر بخش عظيمي از جامعه اسلامي كه در دنيا در حال شكل گيري بود، حكمراني كنند.
* شكل گيري انجمن حجتيه
پس از كودتاي سال 1332 و بركناري مصدق برخي از نيروهاي مذهبي كه دستي بر آتش سياست داشتند، سرخورده از بازيهاي سياسي، از سياست كنار كشيده و گوشة عزلت را ترجيح دادند.
شيخ محمود تولاييزاده (حلبي) نيز يكي از اين افراد بود كه با شكست در انتخابات مجلس، عطاي سياست را به لقايش بخشيد. او در سال 1335 گروهي به نام «انجمن خيريه مهدويه حجتيه» را راهاندازي كرد كه بعدها به «انجمن حجتيه» معروف شد.
اين انجمن، داراي يك هيئت مديره بود كه فعاليتهاي آن زيرنظر اين هيئت مديره انجام ميگرفت. شيخ محمود حلبي رياست هيئت مديره را برعهده داشت و اعضاي آن عبارت بودند از: حاجسيدرضا رسول سيدحسن سجادي، محمدحسين غلامحسين، حاجمحمدتقي تاجر.
در اساسنامه اين انجمن، متاسفانه عدم دخالت در سياست گنجانده شده بود و تمامي اعضا بهشدت از مداخله در سياست منع شده و سياست را به قيصرها واگذار كرده بودند؛ امري كه مطلوب تمامي طاغوتها بود.
فلسفه وجودي انجمن مبارزه فرهنگي با فرقه ضاله بهاييت اعلام شد. انجمن كه ايجاد هر گونه حكومتي را در زمان غيبت امام زمان (عج) مصداق حكومت طاغوت ميدانست. غيراز حكومت پهلوي، چون نهتنها با آن حكومت هيچ گونه تضادي نداشت كه كاملا خود را با سياستهاي آن منطبق كرده و آن را تاييد نيز ميكرد مبارزه و تلاش براي تاسيس حكومت اسلامي را امري عبث و بيهوده تلقي ميكرد، اعضايش را از فعاليت در جهت برپايي نظام اسلامي منع ميكرد.
جالب اينكه در تاريخ و اسناد انجمن، هيچگاه اعتراض به رژيمي كه خود حامي بهائيت بود و از هيچ كوششي در راه ترويج بهائيت فروگذار نميكرد، ديده نميشود و تمام تلاش انجمن حجتيه، براي صحبت و مناظره با برخي از بهائيان بود كه نتيجه چنداني نيز در بر نداشت.
و جالبتر اينكه؛ رژيمي كه عمدتا توسط بهاييان اداره ميشد، نهتنها با انجمن حجتيه مشكلي نداشت كه از آنها حمايت نيز ميكرد و حتي ساواك با افرادي كه از اين انجمن جدا ميشدند برخورد ميكرد.
* اساسنامه انجمن حجتيه؛ سند انحراف
در بررسي مشي انحرافي انجمن حجتيه به دو نكته اساسي در اساسنامه انجمن بر ميخوريم كه يكي مربوط به عدم دخالت در امور سياسي است و ديگري پذيرش مشروعيت رژيم شاه خائن است.
به گونهاي كه در تبصره 2 ماده دوم اساسنامه قيد گشته است:
انجمن بههيچوجه در امور سياسي مداخله نخواهد داشت و نيز مسئوليت هر نوع دخالتي را كه در زمينههاي سياسي از طرف افراد منتسب به انجمن صورت گيرد، بر عهده نخواهد داشت.
همچنين، پذيرش مشروعيت رژيم سلطنتي شاه و تاكيد بر اين نكته كه تمام فعاليتها در چهارچوب قوانين كشور انجام ميپذيرد، كه تقريبا در تمامي بندهاي اساسنامه به گونهاي بر اين بحث تاكيد شده است.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]