واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استان مركزي پايلوت اجراي سند ارتقاء فرهنگ ترافيك مي شود
اراك - خبرگزاري مهر: براي اولين بار در كشور ارتقاء فرهنگ ترافيكي بر اساس سند و به صورت پايلوت در شهر اراك اجرا مي شود.اين سند امروز به تصويب شوراي برنامه ريزي و توسعه استان رسيد.
به گزارش خبرنگار مهر، استاندار مركزي ظهر روز پنجشنبه در اين نشست گفت: اين سند كه از سوي دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري با صرف حدود 900 نفر ساعت وقت تهيه و تدوين شده است، مشتمل بر 900 برنامه مي باشد و براي 46 دستگاه اجرايي سطح استان برنامه ها و فعاليت هاي متعددي را ديده كه براي اولين بار در سطح كشور اجرايي خواهد شد.
محمد حسين مقيمي با بيان اينكه ضعف در فرهنگ ترافيك يكي از عوامل تهديد سلامت مردم استان محسوب مي شود كه هزينه هاي سربار درماني و سلامت اجتماعي را به دنبال دارد تصريح كرد: نظر شوراي ترافيك كشور براي انجام اين امر ضروري است كه مسئولان بايد در اين راستا با كسب نظر آنها اين مهم را انجام دهند.
مهمترين ويژگي اين سند علمي بودن
وي مهمترين ويژگي اين سند را علمي بودن، پيش بيني همكاري هاي بين بخشي و همچنين مديريت واحد در اجراي آن اعلام نكرد و اظهارداشت: ارتقاء فرهنگ ترافيك و سوق دادن مردم به ضابطه هاي قانوني، كاهش درصد عوامل انساني در تصادفات و اصلاحات فني در اين خصوص از نيازهاي زيز بنايي استان مركزي است.
مقيمي كليه دستگاه هاي اجرايي را ملزم به همكاري براي اجراي اين سند كرد و گفت: تمام دستگاههاي اجرايي استان مي بايست در اجراي سند مزبور همكاري لازم را به عمل آورند.
مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي نيز در اين نشست اظهارداشت: اين سند با هدف پيشگيري و كاهش تصادفات و خسارات ناشي از آن تهيه شده و اجراي آن از سال 93 آغاز مي شود.
كاهش 25 درصددي تصادفات ترافيكي
غلامرضا فتح آبادي بيان كرد: در اين سند كاهش 25 درصددي تصادفات ترافيكي در سال 93 هدفگذاري شده و 900 برنامه فرهنگي و اجرايي توسط 40 دستگاه اجرايي استان مركزي در قالب اين سند ديده شده است.
وي ادامه داد: تربيت 27 هزار و 200 پليس يار، آموزش 30 هزار نوآموز در شهرك ترافيك اراك، برگزاري 35 مسابقه فرهنگي با موضوع ترافيك و 20 همايش نيز در قالب اين سند ديده شده است.
مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي اظهار كرد: يكي از تكاليف محوري برنامه پنجم در ماده 163 كاهش 10 درصدي تصادفات كشور است و اين سند در راستاي عملياتي كردن اين تكليف قانوني نوشته شده است.
وي افزود: بر اساس گزارش ها، 20 هزار و 68 نفر در سال 90 در كشور به علت تصادفات ترافيكي جان خود را از دست داده اند كه استان مركزي 623 كشته با سهم يك و سه دهم درصدي در اين امر داشته است.
حوادث ترافيكي نهمين عامل مرگ در دنيا
فتح آبادي ادامه داد: اين در حالي است كه استان مركزي 1.8 دهم درصد جمعيت كشور را به خود اختصاص داده كه در اين خصوص رتبه دوازدهم را دارد.
اين مقام مسئول در ادامه اظهار كرد: حوادث ترافيكي نهمين عامل مرگ در دنيا شناخته شده در حالي كه در ايران دومين عامل مرگ بعد از بيماري قلبي و عروقي است.
مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي بيان كرد: در دهه 80 بر اساس آمار منتشره، 241 هزار شهروند ايراني در حوادث ترافيكي كشته شدند كه 25 برابر كشور ژاپن و دو برابر تركيه بوده و 100 هزار نفر بيشتر از شهداي جنگ تحميلي بوده است.
وي ادامه داد: بر اساس اقداماتي كه انجام شده نسبت به دهه 80 وضعيت بهتري پيدا كرده ايم ولي تا رسيدن به شرايط مناسب فاصله زيادي داريم.
فتح آبادي اضافه كرد: منابع مالي مورد نياز براي اجراي اين برنامه كه با نظارت سازمان بازرسي استان انجام مي شود از محل دو درصد جرايم راهنمايي و رانندگي و اعتبارات استاني است.
لازم به ذكر است در اين جلسه كليات بودجه سال 1393 و همچنين طرح توسعه منطقه نمونه گردشگري گردو شهر اراك نيز به تصويب اعضاء رسيد.
كد خبر: 2202936
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۵:۲۳
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]