واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرپرست ادارهكل ميراث فرهنگي استان مركزي:دومين موزه فرش دستباف كشور در اراك ايجاد ميشود
سرپرست ادارهكل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي از آغاز ساخت دومين موزه فرش دستباف كشور در اراك خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اراك، سيد محسن رحمتي پيش از ظهر امروز در نشست برنامهريزي احداث موزه فرش در اراك اظهار داشت: با اهداء بيش از 100 تخته فرش نفيس، مقدمات احداث موزه فرش استان مركزي از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري انجام شده و در صورت حمايت استانداري مركزي و واگذاري زمين توسط شهرداري اراك، ساخت آن آغاز ميشود.
به گفته وي با تامين زمين به متراژ 2 هزار متر توسط شهرداري اراك ساخت موزه توسط استانداري مركزي و مطالعه، طراحي و تجهيز موزه فرش بهارستان توسط ميراث فرهنگي صورت خواهد گرفت و تا قبل از ساخت و تجهيز موزه فرش با نام گنجينه بهارستان نمايشگاهي از فرشهاي اهدايي آقاي حسينجاني داير خواهد شد.
وي افزود: اين گنجينه متشكل از يكصد تخته فرشهاي نفيس ايراني است كه تعدادي از آنها سالها قبل از كشور خارج شده بودند و آقاي حسينجاني آنها را از نقاط مختلف جهان از جمله نيويورك، لسآنجلس، بستون، مونيخ، وين و ديگر نقاط خريداري كرده و به ميهن اسلامي بازگردانده است.
سرپرست ادارهكل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي بيان داشت: اين گنجينه حاصل 55 سال فعاليت ابراهيم حسينجاني در حوزه فرش دستباف ايراني است.
رحمتي خاطرنشان ساخت: مجموعه فرشهاي آقاي حسينجاني (بنابر اظهارنظر خود وي) شامل ارزشمندترين نمونههاي قالي ايران است كه قدمت اين فرشها از يكصد سال تا 400 سال بوده و تاريخ بافت تمامي اين فرشها بر روي آنها ثبت شده است.
وي با بيان اينكه بيش از نيمي از اين فرشها اثر هنرمندان استان مركزي به خصوص ساروق، جيريا و غياثآباد كه در حوزه فرش بافي از شهرت ايراني و جهاني برخوردارند، است، ادامه داد: تنها موزه فرش دستباف نفيس كشور هم اكنون در تهران فعاليت ميكند و همه روزه پذيراي علاقهمندان داخلي و خارجي است.
وي اظهار كرد: استان مركزي به خصوص مناطق فراهان، ساروق، جيريا، غياثآباد، محلات و دليجان قطب توليد فرشهاي دستباف نفيس در كشور محسوب ميشوند و از گذشته تا كنون بازار مهمي براي تجارت و صادرات فرش در تمام منطقه بودهاند.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي خاطرنشان كرد: هدف از تشكيل اين موزه را ميتوان پژوهشي در سوابق و كيفيت تاريخي هنر و صنعت فرش ايراني خاصه استان مركزي دانست.
رحمتي افزود: در موزه فرش انواع فرشهاي دست بافت، با توجه به مرغوبيت و قدمت آنها و با در نظر گرفتن ويژگيهاي قالي ايران از لحاظ رنگ آميزي، طرح، نقش، بافت و تنوع مناطق قالي بافي حفظ و نگهداري ميشود، همچنين بهترين كتابها و نشريات و تحقيقات مربوط به فرش ايران، فيلمها و اسلايدهايي در زمينه قالي بافي و گليم و هنرهاي دستي ايران در سالن نمايش موزه به نمايش در خواهد آمد.
رحمتي اضافه كرد: همچنين منزل مسكوني ابراهيم حسينجاني در اراك نيز با تجهيز پنج هزار جلد كتاب نفيس توسط وي به موزه خط و كتابت در استان مركزي تبديل ميشود.
انتهاي پيام/87004/ر40
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]