تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832556867




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادق محصولي:بعضي‌ها در فتنه ۸۸ بيعتشان را با آقا شكستند/ كار در وزارت كشور از عمليات مرصاد پيچيده‌تر بود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: صادق محصولي:بعضي‌ها در فتنه ۸۸ بيعتشان را با آقا شكستند/ كار در وزارت كشور از عمليات مرصاد پيچيده‌تر بود
وزير كشور سال ۸۸ گفت: در فتنه 88 خيلي از كساني كه با حضرت آقا بيعت كرده بودند، بيعت‌شكني كردند و جلوي نظام ايستادند، ما در مرصاد چنين چيزي را شاهد نيستيم.


صادق محصولي در گفتگوي تفصيلي با «نسيم»: در فتنه 88 خيلي از كساني كه با حضرت آقا بيعت كرده بودند، بيعت‌شكستند/ "كميته صيانت از آرا" يكي از خروجي‌هاي جلسات پنجشنبه‌هاي ميرحسين موسوي بود/ درخواست ابطال انتخابات به سخره گرفتن مردم بود/ / واقعه عاشوراي 88خطاي استراتژيك فتنه بود

به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، نسيم نوشت: به مناسبت سالروز حضور پر شكوه مردم ايران در نهم دي ماه 1388 و دفاع خالصانه آنها از اسلام و انقلاب اسلامي، در دفتر مهندس صادق محصولي از اعضاي شوراي مركزي جبهه پايداري انقلاب اسلامي و وزير سابق كشور در دوران فتنه سال 88 حاضر شديم تا ضمن گفتگو با وي به بررسي وقايع سال 88 بپردازيم. مشروح گفتگوي ما با صادق محصولي، وزير وقت كشور در سال 88 بدين شرح است:

* وضعيت جبهه پايداري بعد از انتخابات يازدهم و هم اكنون به چه شكلي است و اين جبهه در حال حاضر در چه وضعيتي قرار دارد؟

بعد از انتخابات ما علاوه بر جلسات ثابت خود، جلساتي را داشتيم از جمله جلسه اي كه در مشهد داشتيم و بيشتر اعضاي شوراي مركزي هم حضور داشتند و طي آن بيشتر مباحث آينده و اولويت هايي كه در آينده بايد داشته باشيم مورد بررسي قرار گرفت و همچنين در رابطه با تاكتيك ها و روش ها بحث هاي مفيدي شد و تقريبا حدود 200 آيتم مورد توافق قرار گرفت و قرار شد درباره راهكارهاي اجرايي آنها در جلسات بعد كار شود ؛ كارهاي مفصلي است كه پرداختن به آنها ممكن است در اين جلسه مناسب نباشد. ولي بطور كلي جبهه پايداري فعال است و ابعادي را كه ما مورد تاكيد داريم و در اين جلسات بر اهميت آن تاكيد شد نگاه فرهنگي به مباحث است اما اين به معني اين نيست كه ما كار سياسي نمي‌كنيم و كار فرهنگي ميكنيم بلكه كار سياسي را هم از منظر فرهنگي دنبال مي‌كنيم.

* برنامه اي را براي انتخابات آتي مجلس شروع كرده ايد؟

نه ما از الان برنامه اي براي مجلس نداريم و الان زود است و تا انتخابات مجلس دو سال فاصله داريم و بعدا هم مي شود به آن پرداخت.

* براي اتحاد و جمع شدن بيشتر اصولگرايان برنامه خاصي داريد؟

اتحاد يا وحدت در بين اصولگرايان يك امر مباركي است و كسي نمي‌تواند منكر آن شود اما چيزي كه بارها بر آن تاكيد كرده‌ايم اين است كه اصولگرايي را نبايد صرفا در شعار و گفتار به كار ببريم بلكه بايد در عمل نمود پيدا كند؛ وقتي كه در عمل مي آيد افراد در دسته‌هاي وسيعي در جريان ها قرار ميگيرند كه همه آنها را مي توان اصولگرا دانست اما مي‌بينيم كه يك سر آن به آنهايي وصل مي شود كه ترجيح مي‌دهند تا به جاي اصولگرايان اين طرف طيف، با اصلاح‌طلبان همكاري وسيع تري داشته باشند. كه آن هم بالاخره نظري است و ديدگاهشان محترم است و ما هم براي همه گروه هاي اصولگرا احترام قائل هستيم اما هر چقدر كه بتوانيم بر مبناي اصول بينديشيم زمينه وحدت پايدار بيشتر فراهم مي‌شود.

بنابراين به طور كلي وحدت اصولگرايان بايد حتما دنبال شود و امر مهمي است اما اينكه چرا در عمل به اين دليل به اين نتيجه رسيده نمي شود گاهي به اين دليل است كه بحث هدف از اتحاد صرفا پيروزي ظاهري در انتخابات مي شود و و اين هدف ما نيست و ما به دنبال معرفي افرادي نيستيم كه حتما در انتخابات راي بياورند. ما نمي خواهيم دوستان ديگر را متهم به اين كنيم كه هيچ نگاه ارزشي ندارند اما ممكن است درجه اهميت آن براي افراد متفاوت باشد. كساني كه نگاهشان اين است كه هم در كردار و هم در پندار اصول را بيشتر مراعات كنند، احتمال وحدت آنها طبيعتا بيشتر است و ما هم استقبال مي‌كنيم.

* عده اي شبهه وارد مي كنند كه جبهه پايداري به فكر نتيجه نيست و تكليف را فقط نگاه مي كند، نظر شما چيست؟

نتيجه گرايي جزئي از تكليف گرايي است، تكليف به ما مي گويد كه چه كنيم كه خدا از ما راضي باشد ، ما بايد به آنچه كه وظيفه ماست عمل كنيم ولي ممكن است در اين راستا نتيجه اي كه ما فكر مي‌كنيم نتيجه نهايي است خود را نشان ندهد، ولي ما موظفيم به نتيجه الهي دقت كنيم.

* دلايل عدم پيروزي چهره‌هاي شاخص اصولگرايي مثل آقاي جليلي و قاليباف در انتخابات چيست؟

اينكه اصولگرايان پيروز نشدند هم درست است و هم غلط؛ درست به اين خاطر كه هيچكدام از نامزدهاي اصولگرا پيروز نشد اما اينكه يك جرياني به خاطر تكليفي كه داشته وارد صحنه شده و درست هم عمل كرده ولي نتيجه نگرفته درست نيست و اين به معناي شكست نيست. چون به تكليف عمل شده است.

علت اينكه نامزدهاي اصولگرا راي نياوردند عوامل متعددي است و تنها يك مورد نيست؛ از جمله اين عوامل ميتوان به عملكرد اصولگراها در دولت و مجلس قبل از انتخابات اشاره كرد و مشاهده كرد اثري كه اينها بر مردم داشتند به چه شكل بوده است؛ طبيعتا آن هجمه‌هايي كه از جانب مخالفين اصولگرايي وارد شد توسط رسانه هاي وسيعشان وارد شد را هم نمي توان ناديده گرفت؛ خود جريان هاي اصولگرايي هم بيش از آنكه همديگر را تقويت كنند، به تضعيف هم پرداختند.

بعضي اوقات بيش از اينكه جريان‌هاي وابسته به تفكرات ليبرالي و سكولاري مورد انتقاد و مورد توجه تشكل‌هاي اصولگرايي براي نقد باشند خود جريان‌هاي اصولگرايي مورد نقد و انتقاد تشكل هاي اصولگرا قرار مي‌گيرند؛ همان كاري كه بعنوان نمونه در ائتلاف 1+2 صورت گرفت، ما از ابتدا گفتيم كه به نتيجه نخواهد رسيد اما برخي دوستان بر آن پافشاري كردند؛ كاملا نتيجه آن قابل پيش بيني بود و دليلش هم اين بود كه از اول بر مبناي صداقت شكل نگرفت؛ يك نامزدي در آخر احساس مي‌كند كه در ابتدا يكي را انتخاب كرده بودند و سر او كلاه رفته است! اين نوع نگاه ها باعث مي شود كه نتيجه بخش نباشد اما اگر از اول بر مبناي صداقت و بر مبناي اخلاص و اصول بود. آنوقت هر كسي اگر هم بنا است يكي ديگر انتخاب شود نيز مقابله‌اي با نتيجه حاصله نخواهد كرد.

* اما بزرگان زيادي از اين ائتلاف حمايت كرده بودند!

بحث ما خداي ناكرده جسارت به بزرگان نيست؛ يك وقتي من يك طراحي ميكنم اما عين واقعيت را درباره آن طراحي به بزرگان اعلام نمي‌كنم. اين طراحي متعلق به يك جمع سياسي است كه به بزرگان ارائه شده و استدلال كردند كه اگر اين نباشد چنين اتفاقاتي رخ مي‌دهد. خود بزرگان گفتند كه تماس گرفتند با افراد تا به آنها بگويند كنار بروند اما آنها جواب تلفن خود را هم حتي ندادند.

البته الان بحث ما بحث اشخاص نيست و ما ميخواهيم اين شكست را آسيب شناسي كنيم؛ علت اصلي آن از ابتدا عدم رو راست بودن بوده است؛ يعني از اول به دو نفر بگوييم كه خروجي اين ائتلاف تو هستي. بعد آنها در آخر احساس كنند كه سرشان كلاه رفته است و با آنها بازي شده است.

برخي از آقايان گفته بودند يكي رئيس جمهور شود و ديگري مسئوليت دوم و ديگري مسئوليت سوم را بگيرد! در موضوع پذيرش مسئوليت طرف بايد به تكليف برسد و كسي را اگر احساس مي شود كه مي‌تواند كاري را انجام دهد، آن را به زور متقاعدش كنند؛ نبايد سر اينكه چرا من كانديدا نشوم آن يكي بشود رقابت شود.

در مناظرات هم شاهد اين بوديم كه عليرغم اينكه از اين هشت نفر حداقل پنج الي شش نفر منتسب به جريان اصولگرايي هستند و تنها يكي دو نفر از مواضع اصولگرايي كه حضرت آقا تصريح دارند دفاع ميكنند و بقيه طوري حرف ميزدند كه انگار فقط به دنبال اين هستند كه راي بياورند. يعني راي آوري براي آنها ملاك است؛ خب چنين فردي اگر راي هم بياورد پيروز نيست. الان يكي از مشكلاتي كه در جامعه ما است اين است كه برخي از افراد اصول را هم در گفتار و هم در رفتار مد نظر قرار نمي دهند؛ بخاطر همين وقتي كه دولت در دستشان است حمايت از دولت و اينكه دولت بايد همه كار باشد شعارشان است اما وقتي دولت در دستشان نيست آن را تخريب و نه نقد مي‌كنند؛ وقتي مجلس در دستشان نيست دنبال راهكارهايي براي انحلال آن مي گردند ولي وقتي مجلس در دستشان است، مي‌شود در راس امور! اين نوع نگاه ها بيشتر سياسي كاري محسوب مي شود و جناحي است تا اينكه اصول بر آن حاكم باشد. اگر ما اصولگرا باشيم بايد چه در شرايطي كه در دولت يا مجلس افراد متمايل به ما و چه مخالف ما باشند، نظرمان در مورد جايگاه دولت و مجلس نظر واحدي باشد.

در انتخابات سال 88 هم بيشترين ادعاهاي قانون گرايي از همان كساني طرح شد كه قانون شكن ترين بودند و راي مردم را بر نتافتند و همانهايي كه ميگفتند "مردمسالاري" حتي تحليل هاي سخيفي در رسانه هاي خود درباره مردم مبني بر اينكه اينها عوام هستند و نمي فهمند منتشر كردند.

* عملكرد دولت را در اين مدت چطور ارزيابي مي‌كنيد؟

من برداشتم اين است كه هر كسي در دولت جمهوري اسلامي مسئوليت ميگيرد ما بايد درصدد كمك به آن باشيم تا به بهترين شكل اين بار را به مقصد برساند. ما خودمان در دولت بوديم و ميدانيم كه كار دولت انصافاً سخت است و لذا جبهه پايداري نگاهش به دولت نگاه حمايتي است؛ البته نگاه اين جبهه به همه اركان نظام حمايتي است اما اگر جايي نقدي باشد آن را انجام خواهيم داد. همچنان كه در دولت قبلي و مجلس نيز نقدهاي خود را مطرح ميكرديم. خودم در مواقعي كه احساس ميكنم خداوند دعاي من روسياه را ممكن است قبول كند، هميشه دولت و مسئولان دولتي را دعا ميكنم. اما به طور كلي زود است كه عملكرد دولت را قضاوت كنيم؛ فكر مي‌كنم اگر سه چهار ماه بگذرد براي قضاوت بهتر است.

اما در مجموع دولت دراين صد روز تلاش‌هاي خوبي را داشته در عين حال كه انتقاداتي به آن وارد است. شايد شاخص‌ترين مطلبي كه ما را رهنمون مي‌كند به اينكه چگونه عملكرد دولت در اين مدت را ارزيابي كنيم گزارش خود آقاي رئيس‌جمهور است كه متاسفانه بر نقطه نظراتي كه خود آقاي روحاني بر مبناي اعتدال گفته بودند تنظيم نشده بود؛ خود اينها ميگفتند نبايد در مورد دولت هاي قبلي سياه نمايي كرد ولي آقاي روحاني در 90 درصد گزارش خود سياه‌نمايي كردند و اين خيلي براي مردم جالب نبود. ولي باز هم تاكيد مي‌كنم كه بايد صبر كرد؛ البته دولت بايد بيشتر از اينكه نگاهش به خارج از كشور باشد به توانايي هاي داخل كشور توجه كند و اين نكته بسيار مهمي است؛ همانطور كه رهبري نيز بارها تاكيد كردند ما بايد به توانايي هاي داخلي خود بيشتر توجه كنيم.

* چطور شد كه وزير كشور شديد؟

آقاي احمدي نژاد از سال 86 دنبال اين بود كه من به وزارت كشور بروم اما چون من شرط كرده بودم فقط به عنوان مشاور به دولت مي آيم ايشان نپذيرفتند؛ البته ايشان مسئوليت هاي ديگري را هم به من پيشنهاد كرده بودند.

* شما اول گزينه نفت بوديد؟

من اول گزينه هيچ جا نبودم به اين معنا كه من از اول بنا نداشتم وارد دولت شود و در دولت نهم هم اسم من در ليست وزراي معرفي شده اوليه نبود اما بعد از اينكه آقاي سعيدلو براي وزارت نفت راي نياورد، برنامه اي را ترتيب دادند و دوستاني را به سراغ من فرستادند كه حتما بايد به دولت بيايي و كمك كني؛ از جمله آقاي فتاح خيلي اصرار داشتند كه شما به دولت بيا و حضورت در جلسات دولت و رابطه‌اي كه با آقاي احمدي‌نژاد داريد مي‌تواند موثر باشد لذا اينها اصرار كردند كه من مسئوليت وزارت نفت را قبول كنم. البته داستان نفت خودش مفصل است و بهتر است از آن بگذريم.

در سال 85 هم من دوباره به عنوان مشاور به دولت آمدم و ايشان چند پيشنهاد داشتند و يكي از اين پيشنهادها اين بود كه بعنوان وزير كشور جايگزين آقاي پورمحمدي شوم كه باز هم من نپذيرفتم؛ حتي يك مدت هم ميانه ما "شكرآب" شد چراكه من اين مسئوليت را نپذيرفتم، تا اينكه سراغ آقايان ديگر و آقاي كردان رفتند و آن قضايا اتفاق افتاد و مرحوم كردان استيضاح شد؛ بعد از استيضاح دوباره به سراغ من آمدند و گفتند كه انتخابات در پيش است و من اين بار به لحاظ مشورت هايي كه كردم احساس كردم تكليفي بر دوشم است و اين مسئوليت را پذيرفتم و به وزارت كشور رفتم. البته در آن زمان بخاطر آن بحث استيضاح خيلي فضاي رواني مناسبي در وزارت كشور نبود و اين كار سختي بود كه بتوانيد تا در مدت زمان كم باقيمانده فضا را آماده يك انتخابات بزرگ كنيد؛ اما خدا كمك كرد و اين كار صورت گرفت و فضاي خيلي آرامي را ما تا قبل از انتخابات و تا روز انتخابات داشتيم و حتي يك مورد مشكل حاد سياسي و انتخاباتي نداشتيم؛ البته انتقاداتي به ما وارد مي‌شد كه شما چرا قبل از فرا رسيدن موعد تبليغات به آقايان موسوي و كروبي اجازه تبليغ داده ايد تا به دانشگاه ها بروند كه من در پاسخ مي گفتم كه ما به دنبال مشاركت حداكثري هستيم؛ در واقع ما از آنجايي كه قانون سكوت كرده بود، به نفع ايجاد شفاف سازي ديدگاه ها و شور و نشاط بيشتر انتخاباتي استفاده كرديم.

بطور كلي قبل از انتخابات يك فضاي داغ سياسي و پرنشاط فراهم شد و اين بر مي‌گشت به نوع مديريتي كه وزارت كشور در رابطه با انتخابات فراهم كرده بود.

در رابطه با خود انتخابات هم ما همايشي را در مركز همايش هاي صدا و سيما برگزار و از جناح هاي سياسي براي سخنراني دعوت كرديم. ما شعاري را براي انتخابات طراحي كرديم كه عبارت بود از "مشاركت حداكثري، اخلاق انتخاباتي و رفتار قانوني" و هر سه اينها هم مبتني بود بر رصدي كه از شرايط داشتيم؛ يعني هم مي خواستيم مشاركت حداكثري صورت بگيرد و هم نگران بعضي از بداخلاقي هاي انتخاباتي و برخي قانون شكني هاي برخي مدعيان قانون گرايي بوديم و لذا موضوع همايش ما اين سه عنوان بود كه افراد از جريان هاي مختلف آمدند و صحبت كردند؛ از جمله آقاي خباز از طرفداران كروبي، آقاي انصاري از مدافعان آقاي موسوي، آقاي مرحوم عسگراولادي و ما در واقع يك فضاي خوب و پرنشاطي ايجاد كرديم. يعني اينكه وزارت كشور به دنبال اين است كه رسالت خود را به عنوان يك نهاد حاكميتي به درستي انجام دهد و توانستيم فضاي رواني لازم براي برگزاري انتخابات خوب را فراهم كنيم.

* پيش بيني اتفاقات بعد از انتخابات را داشتيد؟

پيش بيني حوادث بعد از انتخابات را به اين شكل نداشتيم ولي نگراني هايي بود؛ مخصوصا با توجه به تحركاتي كه دشمن در خارج از كشور داشت؛ مخصوصا رصدهايي كه ميكرديم نشان مي‌داد كه كشورهاي غربي دنبال چه سوژه هايي هستند و در مدت سال 84 تا 88 چه شبكه هايي را در داخل كشور ايجاد كرده بودند؛ به عبارتي اينكه اينها دنبال ايجاد مشكلاتي هستند را مي دانستيم اما اينكه به اين شدت و بزرگي باشد را نه. شايد هم يكي از نكاتي را كه مي توان نقد كرد اين است كه اين پيش‌بيني ها را بايد نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي در برنامه خود مي‌داشتند و به ما كه يك مجموعه سياسي بوديم منتقل مي كردند تا متناسب با آن طراحي هاي لازم انجام مي شد.

* آيا اعتقاد داريد كه فتنه يك برنامه از پيش تعين شده بود؟

قطعا همينطور است؛ چون ما وقتي فتنه صورت مي‌گيرد مي‌بينيم حدود 100 مورد از 200 مورد از توصيه‌هاي كودتاي مخملي به اجرا در مي‌آيد؛ مخصوصا با توجه به سفرهايي كه در اين مدت عوامل دخيل در فتنه به خارج از كشور بخصوص اروپا داشته‌اند.

خود شركت كنندگان جلسات پنجشنبه‌هاي آقاي ميرحسين موسوي عموما در همين راستا بودند و همين بحث "كميته صيانت از آرا" هم از همين جلسات بيرون آمد تا براي اينكه ما از هم اكنون خطر تقلب را به مردم يادآور شويم بايد چنين كميته‌اي را راه‌اندازي كنيم. كلا طراحي‌ها و پشتيباني‌هايي كه از طرف دشمنان ما بخصوص كشورهاي غربي صورت گرفت نشان مي‌داد اين كار يك كار هماهنگ شده از قبل بود. مثل اظهار نظري كه خانم هيلاري كلينتون اعلام كرد و گفت كه "ما تلاش زيادي كرديم تا آشوبگران را به مقصد خود كه براندازي نظام بود برسانيم".

* هشت ماه فتنه سخت‌تر بود يا هشت سال جنگ تحميلي؟

جنگ تحميلي و فتنه را مي‌توان از چند جهت مقايسه كرد؛ اگر از اين جهت بخواهيم نگاه كنيم كه ما به عنوان يك مسئول يا مكلف بايد چكار ميكرديم، از اين جهت با هم مساوي بودند؛ يعني يك موقع تكليف ما حضور در جبهه و مقابله با دشمن است كه آن را انجام مي دهيم كه در آن پيروزي و شكست و قطعه قطعه شدن و اسير شدن است و اينها اتفاقات تلخي است و در عين حال شيريني هاي خود را هم با آن فضاي اخلاص داشت اما اگر بخواهيم از لحاظ سختي و مديريت كار بگوييم، طبيعتا هر چقدر كه ما به سمت برخورد با انديشه و طراحي هاي پيچيده و جنگ نرم مي رويم كار سخت تر مي شود؛ يعني در جبهه هاي جنگ خيلي سخت نبود كه به مردم توضيح بدهيم كه عراقي ها دشمن هستند و ما بايد با آنها بجنگيم ولي در اينجا ما مي بينم كه فضاي غبارآلودي تشكيل ميشود كه برخي از نيروهاي دلسوز كشور هم ممكن است در همان اوايل در اين غبار به اشتباه بيفتند.

شما بايد در اين شرايط به آنها فرصت بدهيد و فضا را براي اين افراد شفاف كنيد و اين هم با تدبير حكيمانه و بي نظير مقام معظم رهبري شكل گرفت. شايد خيلي ها آن موقع نظرشان اين بود كه ما بايد خيلي قاطع تر با فتنه برخورد مي‌كرديم تا زودتر جمع شود اما رهبري نظرشان اين بود كه مردم بايد خودشان روشن شوند و 9 دي هم اين را اثبات كرد اما در اينجا يك حلقه مفقوده‌اي بود كه باعث تاخير در آن شد و آن هم عدم انجام وظيفه برخي از خواص بود؛ چون روشن كردن مردم بر مي‌گردد به اينكه آنهايي كه روشن‌تر هستند با استدلالات قوي مردم را روشن كنند؛ همچنان كه "عمار ياسر" وقتي در جنگ "صفين" قرآن‌ها را بر سر نيزه كردند او به مردم گفت كه قرآن ناطق علي است و او ميتوانست مثل خيلي هاي ديگر سكوت كند؛ وقتي آقا فرمودند "أين عمار" چرا اين آقايان سكوت كردند ؟ اين سكوت باعث تشديد فتنه و تاخير اگاه شدن مردم شد. لذا نقش خواص در فتنه 88 نقش خواص به روشني مشخص است و لذا مردم بيشتر وقت ها از خواص هم جلو مي‌افتند و نمونه آن 9 دي بود.

* عمليات كركوك و عمليات مرصاد پيچيده تر بودند يا وزارت كشور سال 88 ؟

پيچيدگي در وزارت كشور قطعا از كركوك و مرصاد بيشتر بود؛ در كركوك و مرصاد كساني كه با ما هم قسم شده بودند از طريق آنها آسيبي نمي ديديم، اما در فتنه 88 خيلي از كساني كه با حضرت آقا بيعت كرده بودند، بيعت‌شكني كردند و جلوي نظام ايستادند؛ ما در مرصاد چنين چيزي را شاهد نيستيم؛ ممكن است در مرصاد و كركوك يكي خيلي دلاورتر و جسورتر باشد و لي همه آنها در يك مسير و رو به سمت دشمن شليك مي كردند اما در فتنه 88 شاهد بوديم كه يك عده نه تنها بيعت‌شكني كردند بلكه بعضي از مردم را به فضاي غبارآلود كشاندند و آنها را گمراه كردند و مردم بعد از قضيه عاشورا بود كه متوجه شدند داستان اصلا چيز ديگري است؛ اين جرياني كه به دنبال فتنه است اصلا برايش احمدي نژاد و بالاتر از آن و نظام جمهوري اسلامي هدف نيست بلكه اصل اسلام هدف است؛ چون جمهوري اسلامي هم براي اين است كه اصل اسلام را حفظ كند و مردم بر مبناي احكام اسلامي زندگي كنند و زمينه ظهور امام زمان (عج) فراهم شود.

* شما برگزار كننده انتخابات 88 بوديد؛ آيا خلاءهايي وجود داشت كه مشكل ايجاد كند و وزارت كشور از آن ضربه بخورد؟

نيروهاي انتظامي و نيروهاي ديگري كه كمك كردند اين فتنه جمع شوند خوب به وظيفه خود عمل كردند هرچند عامل اصلي جمع شدن فتنه خود مردم بودند اما واقعا نيروهاي انتظامي در جريان فتنه مظلوم واقع شدند و ما به آنها دستور داده بوديم كه تا جايي كه مي شود مراعات كنند و خودشان آسيب ببينند ولي آسيب نزنند؛ به نظر من مجموعا اركان نظام در رابطه با بعد از اتفاق، عملكرد خوبي داشتند و تلاششان تلاش خوبي بود و هدايت اصلي هم البته توسط شوراي عالي امنيت ملي صورت مي‌گرفت كه وزارت كشور هم عضوي از اين مجموعه بود اما وزارت كشور از امكاناتي كه داشت به نظرم استفاده بجايي كرد تا با درك درست از فضايي كه ايجاد شده بود بتواند روشنگري هاي لازم را انجام دهد.

ما، يعني هم خود من و هم معاونت سياسي و هم مديركل انتخاباتي حدود 150 مصاحبه در وزارت كشور در رابطه با شبهه زدايي انجام داديم و اين جداي از مصاحبه هايي بود كه فرمانداران و استاندارانمان انجام دادند و همه اين ها در جهت اين بود كه در مقابل اين فضاسازي هاي ايجاد شده رسانه اي، بتوانيم شفاف سازي كنيم؛ حتي وقتي در گفتگوي ويژه خبري تلويزيون رفتم به برخي شبهات كه مجري طرح نكرد نيز پاسخ مي دادم و تمام شبهات را با استدلال كامل جواب مي دادم و آنها نتوانستند يك كلام آن را رد كنند چون با آمارهايي كه در زمان دوم خرداد كه خودشان وزارت كشور را داشتند مقايسه مي‌كردند و هيچكدام جوابي نداشتند؛ كل اعتراض آنها كه غير مستند بود آنها اعتراضشان به حدود 360 صندوق بودكه يك درصد كل صندوق ها هم نمي‌شد. بعد از اينكه اين صندوق ها بررسي شد آنها اعلام كردند كه مشكل ما اصلا صندوق ها نيست و ما به قبل اعتراض داريم! خب اگر به قبل از انتخابات اعتراض داشتيد براي چه در آن شركت كرديد؟ براي چه ساعت 11 خودتان را برنده اعلام كرديد؟

لذا اين نشان دهنده عدم صداقت است؛ اين آقايان در جلسه اي كه همان روزها با مقام معظم رهبري داشتند اعلام كردند كه ما قبول داريم كه هيچ تقلبي صورت نگرفته است؛ خب اين را شما با آنچه كه محمدرضا خاتمي اعلام كرد و گفت ما از طلب خود گذشتيم، در كنار هم بگذاريد؛ كه اول اعلام مي‌كنند ما برنده‌ايم و بعد وقتي مي بينند نتايج اعلام شد مي‌گويند ما كل انتخابات را قبول نداريم! ابطال را ميخواهيم چون قبلش سيب زميني توزيع شده! آيا از اين بيشتر ميتوان مردم را به سخره گرفت؟

ما صندوق ها را شعبه به شعبه اعلام كرديم و در تاريخ سابقه نداشته كه نتايج شعبه به شعبه اعلام شود و اين معنايش اين است كه در هر صندوق چهارده نفر حضور دارند از جمله نمايندگان چهار نامزد و هر كدام از آرا خود خبر دارند؛ خب فقط كافي است يكي از آنها ادعا شود اين صندوق تعدادش اشتباه خوانده شده؛ حتي براي يك صندوق هم نتوانستند ادعا كنند كه تقلب صورت گرفته است.

* بيشترين تعداد نماينده متعلق به آقاي موسوي بود؟

بله بيشترين تعداد نماينده در پاي صندوق‌هاي راي و بعبارتي پاي 90 درصد صندوق هاي راي، نمايندگان آقاي موسوي حضور داشتند و بعد از ايشان نيز آقاي احمدي نژاد در پاي 70 درصد صندوق ها نماينده داشت.

* بيشترين دفعاتي كه انتخابات تمديد شد انتخابات 88 بود؛ آيا دليل خاصي داشت؟

ما دنبال مشاركت حداكثري بوديم، لذا بر خلاف هميشه كه انتخابات ساعت 9 صبح شروع مي شد، ما در اين انتخابات از ساعت 8 صبح شروع به كار كرديم و انتخابات طبق قانون ده ساعت يعني تا ساعت 18 انجام شد و بعد از آن چهار نوبت بصورت يك ساعت يك ساعت تمديد شد و نهايتا در ساعت ده شب گفتيم حتما از هر كسي كه در صف است راي اخذ شود، لذا اين افراد به درون حوزه اخذ راي هدايت شدند و بعضي از حوزه ها تا ساعت 1 شب راي گيري ميكردند و اينگونه بود كه آن ركورد مشاركت ثبت شد. همه اينها بخاطر اين پيش بيني ها و تمهيداتي بود كه وزارت كشور انديشيده بود و الحمدالله انتخابات بخوبي برگزار شد.

* شنيده شده كه فشارهايي بود و تماس‌هايي با شما گرفته شده بود كه انتخابات را در ساعت ده شب تمام كنيد؛ درست است؟

در روز انتخابات صدها تماس از جريان ها و جاهاي مختلف با ما گرفته شد اما آن چيزي كه تكليفمان و وظيفه قانوني ما بود را انجام داديم و برخي‌ها از ما رنجيده شدند. خب ممكن است در آن زمان تشخيص ها با هم فرق كند ولي چون من مي دانستم كه نظر نظام و رهبري اين است كه مشاركت به حداكثري ترين شكل صورت بگيرد از حداكثر فرصت استفاده كردم.

* آيا افرادي در مجموعه وزارت كشور بودند كه كارشكني بكنند؟

بدنه وزارت كشور عموما افرادي بودند كه در زمان آقاي محتشمي پور و تاج زاده شكل گرفته بود يعني بدنه وزارت كشور و حتي مديران مياني آنها كساني بودند كه گرايش اصلاح طلبي داشتند لذا اگر كوچكترين تخلفي در امر انتخابات در وزارت كشور صورت ميگرفت خود بدنه وزارت كشور زودتر از همه مي فهميد چون خودشان دست اندركار بودند اما ما در اين مدت نشان داديم كه اينجا جاي حزب بازي و جاي كار جناحي نيست و كسي كه در اينجا كار ميكند بايد نگاه حاكميتي داشته باشد و همه مردم و تشكل ها را به يك چشم نگاه كند. ما چون به اين روند عمل كرديم، همه آن دوستان هم همكاري كردند و در واقع شما يك نفر را نديديد كه از خود مجموعه وزارت كشور متعرض يك موردي باشد كه در اينجا تخلفي صورت گرفته است. حتي خيلي از مديران و معاونين مياني ما از دوستاني بودند كه در اين دولت هم به آنها پيشنهاد كار شد، به عنوان مثال به آقاي محتاج كه معاون امنيتي وزارت كشور كه بسيار حساس است را بر عهده داشتند در اين دولت پيشنهاد استانداري قم شده است لذا اين نشان مي دهد كه نگاه ما نگاه جناحي نبود و سعي ميكرديم كه نگاه عمومي داشته باشيم و به همين دليل بود كه انتخابات به بهترين شكل برگزار شد.

* آيا ساختمان وزارت كشور در آن زمان مورد تهديد مستقيم قرار گرفته بود؟

بله، يكي از هدف‌هاي آنها كه از طريق رسانه هاي بيگانه هم دنبال مي شد تصرف وزارت كشور بود. اينها اطراف وزارت كشور عملياتي را انجام مي دادند كه دنبال رسوخ بودند ولي خوشبختانه با تمهيداتي كه انجام شد اين امر صورت نگرفت.

* آيا درست است كه شما براي مدتي به منزل نرفتيد؟

بله، من يك ماه بعد از انتخابات را خانه نرفتم و در وزارت كشور بودم.

* اين آقاياني كه روز عاشورا به خيابان آمدند آيا تحليل نكرده بودند اگر در اين روز عمليات ميداني انجام دهند ممكن است اتفاقي مثل 9 دي را به همراه داشته باشد؟

اقدامات فتنه‌گران در روز عاشوراي 88 يك خطاي استراتژيك از سوي آنها بود؛ به قول يكي از عزيزان رسانه‌اي معاويه صدر اسلام باهوش‌تر از معاويه دوران فعلي و زمان فتنه بود بود چرا كه معاويه صدر اسلام به يزيد توصيه ميكند كه وقتي تو مي‌خواهي حكومت كني اين سه - چهار نفر در مقابل تو مي‌ايستند اما از همه اينها مهمتر امام حسين (ع) است و تو سعي كن با آن درگير نشوي؛ يعني آن موقع هرچند يزيد بخاطر شناعت و پستي كه در وجودش بود به آن عمل نكرد اما در واقع استكبار و سران فتنه تيزهوشي معاويه را نداشتند و توصيه آنها توصيه درستي نبود؛ آنها در آن موقع همه فشار را آوردند كه كار را تمام كنند اما وقتي به نتيجه نرسيدند، بعدها سران غربي فتنه اظهار داشتند كه اشتباه جريان فتنه اين بود كه خيلي زود به سراغ شعائر مذهبي و ولي فقيه رفتند و ما به آنها توصيه نكرده بوديم كه به اين زودي به سراغ اينها بروند و همين امر باعث شد تا مردم تحريك شوند و در مقابل آنها بايستند.اين يك شكست استراتژيك و يك خطاي بزرگ بود كه آنها با شعائر اسلامي كه با تمام زندگي مردم عجين است مقابله كردند.

وقتي اين همه مردم در اربعين به كربلا مي روند يعني آنها كوچكترين ترسي از خطرات موجود ندارند و حاضرند از همه وجودشان بگذرند و به آنجا بروند و قطعا اين كساني كه حاضرند از همه چيزشان براي امام حسين(ع) بگذرند تحمل نخواهند كرد كه عده اي در روز عاشورا به مقدساتشان و ارزش‌هاي اسلامي توهين كنند و در خيابان ها رقص و پايكوبي كنند.

* دستگاه هاي اطلاعاتي و امنيتي پيش بيني حوادث روز عاشورا را داشتند؟

البته در روز عاشورا و موارد بعدي من وزير كشور نبودم اما مسئولين امر احتمال اين اتفاقات را مي دادند.

* آيا برآوردي از خسارات مالي آن زمان داشتيد؟

خسارات مالي قابل جبران است و درست است كه خسارات مالي از بانك‌ها، اتوبوس‌ها، مراكز بسيج، مردم ، خانه‌ها، ماشين‌ها ، موتورسيكلت ها و نيروهاي انتظامي و ... را مي شود يك عددي اعلام كرد اما اينها در برابر خساراتي كه اينها به ارزش هاي انقلاب وارد كردند هيچ است؛ بعد از فتنه بود كه تحريم ها تشديد و زبان دشمن زبان ديگري شد؛ آنها دشمن را نسبت به نظام جري كردند و اين فضا را ايجاد كردند كه دشمن بتواند با شدت بيشتري بر عليه انقلاب و مردم و نظام ما موضع‌گيري كند؛ اين جرم خيلي خيلي بالاتر از اين است كه چند صد ميليارد يا بيشتر خسارت مالي وارد شده كه البته آن هم در جاي خود مي تواند بررسي شود. اگر صد مورد بشماريد يك مورد از صد مورد اين خسارات معنوي صدها برابر از خسارات مالي بيشتر است.

* سفارتخانه‌هاي خارجي در فتنه چطور دخالت داشتند؟

سفارتخانه ها در جريان فتنه هم حضور فيزيكي داشتند و هم حضور نرم براي اجراي عمليات؛ افراد آنها كه خيلي هايشان دستگير هم شدند مي آمدند و در تحريك مردم اجتماع كننده فعاليت مي‌كردند و حتي در شبكه سازي اراذل و اوباش دست داشتند و مجموعا كار يك كار بسيار فشرده و پيچيده اي بود كه آنها در سال 84 به دنبالش بودند كه بتوانند با كاري كه ميكنند فضا را براي حاكميت جريان موافق خود فراهم كنند و وقتي نتيجه انتخابات عكس آن چيزي كه منتظرش بودند شروع كردند به طراحي و اين طراحي اگرچه تاكتيكش چهار سال طول كشيد اما استراتژي آن سي سال طول كشيده بود؛ يعني اينها ا از ابتداي انقلاب اسلامي كل آسيب شناسي كه از عملكردهاي خودشان داشتند اعم از ترورها و كودتا و تهاجم فرهنگي و دوران اصلاحات را با هم جمع كردند و طراحي ها و موفقيت هايي كه در برخي كشورها مثل اوكراين و قرقيزستان داشتند را به كار گرفتند تا بتوانند اين فتنه را به سرانجام برسانند.

* حمايت هاي مالي خاص از كدام كشورها بود؟

همه كشورهاي غربي و عموما كشورهايي مثل انگليس و آمريكا و فرانسه كه در راس همكاري با رژيم صهيونيستي قدم بر مي دارند كمك بسيار زيادي داشتند و برخي از كشورهاي عربي مرتجع هم از اين دلارهاي نفتي خود به وفور خرج كردند. حتي پول هايي هم از داخل كشور و امكانات و ابزار و وسايل داخل كشور مثل دانشگاه آزاد هم در فتنه استفاده شد؛ چنانكه در اسنادي كه از دفتر هيأت امناي دانشگاه آزاد پيدا شد مدارك زيادي دال بر همين مطلب به دست آمد و اتفاقا وزارت اطلاعات نمايشگاهي از اين كشفيات را در انظار عموم قرار داده بود.

* نام بدون سلام هاشمي در كجاي اين پازل قرار دارد؟

آقاي هاشمي در قضيه فتنه از افراد بسيار موثر بود كه از نكات بارز آن همين نامه ايشان بود و خانواده ايشان هم "اظهر من الشمس" بود كه چه پسرشان و چه دخترشان و اظهار نظر خانم ايشان مبني بر به خيابان آمدن مخالفان نيز از چيزهايي است كه در تاريخ ثبت شده است.

* آقاي خاتمي و نقش ايشان در انتخابات و حوادث بعد از آن چطور بود؟

نقش ايشان كه در انتخابات 88 خيلي روشن است. در آن موقع بعضي ها بودند كه اعلام كردند كه تقلبي نشده و خارج از مطالب رهبري اگر اتفاقي بيافتد محكوم است مثل برخي وزراي كنوني، اما برخي ها همين را هم اعلام نكردند و برخي هم مثل آقاي خاتمي الان طلبكار هستند علي رغم اينكه آن موقع با فتنه گران بودند.

لذا توصيه ما اين است كه اين افراد به دامان نظام و ملت برگردند. اين نظام عطوفت زيادي دارد، شايد هرجاي ديگري بود اينها با محاكمه قانوني اعدام مي شدند. اينها بايد درس بگيرند و بدانند بالاتر از همه چيز خداوند متعال و قهار است

* نوع نگاه نظام به حصر اين آقايان الان تغييري كرده، با توجه به اينكه آقاي اژه اي گفتند نظام در قبال محاكمه اين افراد كوتاهي كرده؟

من تا جايي كه مي شود در امور قضائي ورود نمي كنم اما اگر اژه اي اين حرف را زده اند، ايشان ذي صلاح هستند . به طور كلي ميتوانم عرض كنم كه نظام ارفاق بزرگي به اينها كرد كه آنها را حصر خانگي كرد. شايد حداقل آسيبي كه ميتوانست براي اينها اتفاق بيافتد ترور اينها توسط خود جريان فتنه بود. چون براي جريان فتنه افراد فقط ابزار هستند و در جايي كه كارايي داشته باشند چه قدرت باشد و چه جاي ديگر و حتي اگر كارايي آنها در مرگ آنها باشد دريغ نمي‌كنند.

طبيعتا مردم و آنهايي كه دلشان براي اين نظام مي سوزد منتظرند كه يك محاكمه دقيق و قوي صورت بگيرد تا اين فتنه‌گر ها را به سزاي اعمالشان برسانند تا درسي باشد براي ديگران كه بدانند اين فتنه گري ها چه نتيجه اي دارد.

* سخن آخري اگر هست بفرماييد.

فقط همين را بگويم كه اگر بتوانيم به وظيفه خود عمل كنيم مخصوصا در كار سياسي، و اگر خدا راضي باشد پيروزي همراه ما است و پيروزي آن چيزي است كه خدا مي‌خواهد و اگر در امور سياسي در چارچوب آن چيزي كه رهبري تعريف كنند رفتار كنيم قطعا بدانيد كه پيروزي با ماست.

بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي

انتهاي پيام/

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن