واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون اداره كل آموزش و پرورش قم خبر دادباسوادي 98 درصد قميها در سال 92
معاون اداره كل آموزش و پرورش قم با بيان اينكه تا پايان برنامه پنجم توسعه اولويت سوادآموزي با گروه سني 10 تا 49 سال است گفت: در پايان سال 92 پيش بيني ميشود كه حدود 98 درصد با سواد داشته باشيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، محمدرضا قاسمينيا پيش از ظهر امروز در ديدار شوراي معاونين اداره كل آموزش و پرورش و معاونين اداره كل نهضت سوادآموزي قم با مدير حوزههاي علميه كه به مناسبت سالروز تشكيل نهضت سوادآموزي به فرمان امام (ره) انجام شد اظهار كرد: امام خميني (ره) هفتم دي ماه 58 نهضت سوادآموزي را براي ريشه كن كردن بيسوادي در جامعه تاسيس كردند.
وي با بيان اينكه امام 10 سال زودتر از جامعه جهاني پيام آموزش همگاني را صادر كردند گفت: جامعه جهاني در سال 68 به اين فكر رسيدند و شعار آموزش براي همه را سر دادند.
معاون اداره كل آموزش و پرورش قم افزود: امام (ره) با بيسوادي مخالف بودند و به سوادآموزي اهميت ميدادند و ميفرمودند كه با سوادآموزي است كه استقلال فرهنگي به وجود مي آيد.
قاسمينيا با اشاره به اينكه رهبر معظم انقلاب سوادآموزي را يك نهضت فرهنگي و جهادي بزرگ ميدانند بيان كرد: رهبري در بند اول سند تحول نظام آموزشي كشور، تاكيد بر ريشه كن كردن بيسوادي را اضافه كردهاند.
وي با بيان اينكه تا پايان برنامه پنجم توسعه اولويت با گروه سني 10 تا 49 سال است تصريح كرد: در سال 55 در اين گروه سني 54 درصد با سواد بودند اما در پايان سال 92 پيش بيني ميشود كه حدود 98 درصد با سواد داشته باشيم.
معاون اداره كل آموزش و پرورش قم افزود: يكي ديگر از كارهايي كه در آن به موفقيت رسيدهايم كاهش فاصله سواد آموزي بين زن و مرد است.
وي با اشاره به اينكه در نهضت سواد آموزي كساني را داشتهايم كه به حوزه و دانشگاه راه يافتهاند گفت: در كرسي تدريس حوزه و دانشگاه كساني را داريم كه از نهضت سواد آموزي شروع به تحصيل كردهاند.
قاسمينيا بيان كرد: در اين موفقيتها نهضت سواد آموزي تنها نبوده است و تمام ارگانها مانند كميته امداد، صدا و سيما، حوزه علميه، هلال احمر، كميساري عالي پناهندگان و... كمك كردهاند.
وي با بيان اينكه تمام بيسوادان براي يادگيري و تمام سوادداران براي آموزش دادن بايد به پا خيزند عنوان كرد: در اين راه طرح فرد به فرد را به اجرا گذاشتهايم كه طبق آن اگر هركسي يك نفر بي سواد را آموزش دهد مبلغ 540 هزار تومان به عنوان پاداش دريافت ميكند.
معاون اداره كل آموزش و پرورش قم با بيان اينكه امسال 500 كلاس و 4700 سواد آموز داريم گفت: علاوه بر معلمين و فرهنگيان 300 نفر بسيجي داوطلب در اين زمينه به نهضت سواد آموزي كمك ميكنند.
وي با اشاره به اينكه فعاليتهاي نهضت در سه دوره انجام ميشود بيان كرد: نخستين دوره به بيسواد مطلق در گروه سني 10 تا 49 سال مربوط ميشود كه در اين دوره 400 ساعت آموزشي برگزار ميشود.
قاسمينيا افزود: علاوه بر فعاليتهاي آموزشي، آموزشهاي روخواني و روانخواني قرآن، كلاسهاي احكام و... نيز در اين دوره برگزار ميشود.
وي با بيان اينكه دوم دوره تحكيم سواد در راستاي جلوگيري از بازگشت به بيسوادي است عنوان كرد: سومين دوره نهضت دوره انتقال نام دارد و براي كساني است كه علاقمند هستند دوره ابتدايي را تمام كنند و امسال 1700 نفر در اين دوره شركت كردهاند.
معاون اداره كل آموزش و پرورش قم با اشاره به مشكلات پيش روي فعاليت در اين عرصه گفت: تقاضاي ضعيف توسط بيسوادان براي با سواد شدن، همراهي نكردن بعضي از والدين، مهاجر پذير بودن استان و نبودن تشويق براي الزام دانشآموزان براي حضور در كلاس بخشي از مشكلات نهضت سوادآموزي است.
وي خاطرنشان كرد: نياز مبرم است كه تمام دستگاههاي دولتي و غيردولتي در با سوادي جامعه احساس مسئوليت كنند تا بتوانيم در پايان برنامه پنجم توسعه از استانهايي باشيم كه رشد خوبي در اين زمينه داشتهاند.
انتهاي پيام/2258/ل40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]