تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:   
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845215694




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مذاكرات كارشناسي به درازا انجاميده است؟ اختلافات كجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: چرا مذاكرات كارشناسي به درازا انجاميده است؟ اختلافات كجاست؟
ابهامات ذاتي مندرج در اين توافق هر چه كار حصول آن را آسان تر كرد، اجراي آن را دشوارتر نموده است.


به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، به نقل از ايران هسته اي- به درازا كشيدن مذاكرات كارشناسي درباره توافق ژنو نشان مي دهد كه ابهامات ذاتي مندرج در اين توافق هر چه كار حصول آن را آسان تر كرد، اجراي آن را دشوارتر نموده است.

ماهيت مبهم و به شدت تفسير پذير طرح اقدام مشترك در ژنو بويژه بخش مربوط به تعهدات 1+5 درباره نحوه تعليق تحريم ها اكنون روند آغاز اجراي توافق را با دشواري هاي زيادي مواجه كرده است.

ديپلمات هاي ايراني اين دشواري ها را با استفاده از اصطلاح «كند پيش رفتن مذاكرات» توصيف كرده اند ولي به نظر مي رسد مسئله فراتر از اين است.

اگرچه كارشناسان مي گويند دو طرف بالاخره راهي براي اجراي توافق خواهند يافت چرا كه اراده سياسي لازم براي اين كار در هر دو طرف وجود دارد، اما آنچه مهم است اين است كه نهايتا تفسير كدام يك از دو طرف ايران يا امريكا مبناي عمل قرار خواهد گرفت.

شواهد نشان مي دهد امريكايي ها حاضر به كوتاه آمدن از تفسير خود كه آن را همزمان با توافق منتشر كردند، نيستند. قاعدتا طرف ايراني نيز نمي تواند تفسيري از توافق را بپذيرد كه طراح اقدام مشترك را بالكل بي معنا كند.

برخي گزارش ها حكايت از آن دارد كه ايران و امريكا مي خواهند «جنگ تفسيرها» را حداكثر تا هفته سوم ژانويه به پايان برسانند و اجراي توافق را آغاز كنند.

همچنين به نظر مي رسد 1+5 علاقمند است ايران قبل از بحث درباره گام نهايي به گام هاي مياني بپردازد كه متعهد شده در فاصله گام هاي اول و آخر بردارد ولي تيم ايراني تاكيد دارد كه مذاكرات بعدي مستقيما بايد بر گام نهايي متمركز شود.

همچنين اختلافات اجرايي متعددي درباره نحوه اجراي توافق وجود دارد.

يكي از اختلافات كه راديو فردا روز 3 دي به آن پرداخته اين است كه 1+5 عقيده دارد تنها تكليف آن طبق توافق ژنو اين است كه تحريم ها در 3 حوزه طلا، پتروشيمي و خودرو را تعليق كند و هيچ تعهدي در اين باره كه ايران از ناحيه لزوما درآمدي هم داشته باشد ندارد.

در واقع امريكايي ها در حال گفتن اين سخن جديد هستند كه وقتي 1+5 اين تحريم ها را تعليق كرد كنار مي كشد و اين ديگر بر عهده ايران است كه آيا بتواند مشترياني در حوزه هايي كه تحريم هاي آنها تعليق شده براي خود بيابد يا نه.

نتيجه اين امر اين است كه عدد 1/5 ميليارد دلاري كه برگه اطلاعات كاخ سفيد مي گويد ايران طي 6 ماه از ناحيه تعليق تحريم طلا، پتروشيمي و خودرو درآمد خواهد داشت فقط بيانگر سقف درآمد مجاز است و به هيچ وجه تضمين شده نيست.

نكته ديگر اين است كه ظاهرا گروه 1+5 مايل است رقم 4/2 ميليارد دلاري را كه بناست از ناحيه فروش نفت در 6 ماه آينده در اختيار ايران قرار گيرد، به طور اقساطي آن هم بعد از آغاز اجراي اقدامات هسته اي از سوي ايران آزاد كند اما ايران عقيده دارد اين امر بايد دفعي و همزمان با آغاز اجراي توافق ژنو از سوي ايران باشد.

راديو فردا همچنين درباره محل اختلاف بعدي ايران و 1+5 گفته است: « صادرات جاري نفت ايران در بهترين شرايط حدود ۸۰۰ هزار بشكه در روز است، حال آن كه ايران به صادرات يك ميليون بشكه در روز اصرار مي‌ورزد و خواستار آزاد شدن ارز متعلق به ۲۰۰ هزار بشكه تفاوت حجم صادرات تا پايان شش ماه زمان اجراي توافق موقت شده است».

همچنين به نظر مي رسد دو طرف به شدت در اين باره در حال بحث هستند كه تعليق تحريم خريد دارو و محصولات كشاورزي از سوي 1+5 به چه نحو بايد انجام شود تا منجر به دور خوردن تحريم ها در ساير حوزه ها نشود.

«جوفي جوزف»، عضو تيم مذاكره كننده امريكا در 1+5 از 2011 تا 2013 هم در مقاله اي در وب سايت انديشكده «شوراي آتلانتيك» فهرستي از نقاط اختلاف ارائه داده است.

از ديد وي نقاط اختلاف ايران و 1+5 اكنون چنين است:

1- اروپا مي تواند تحريم ها را معلق كند ولي نمي تواند شركت هايش را وادار به تجارت با ايران كند.

2- به نوشته وي، ايران بر استرداد سريع‌تر پول هاي بل.كه شده اصرار دارد ولي شركاي مذاكراتي ايران، كه به اختصار «1+5» ناميده مي‌شوند، در مقابل چنين فشاري مقاومت خواهند كرد و به درستي مي‌دانند كه در صورت پس دادن تدريجي اين سرمايه‌هاي مسدود به ايران، كه در حال حاضر از كسب ارز قوي نااميد است، ايران انگيزه بيشتري براي پايبندي به تعهداتش خواهد داشت.

3- وي در توضيح سومين اختلاف نوشته است: «زمان‌بندي گام‌هاي متقابل دو طرف بسيار حساس است. گروه 1+5 به وضوح بيان كرده كه تنها در صورتي تحريم‌هاي را تعليق خواهند كرد كه ايران تعهداتش را طبق توافق و به شكلي قابل اثبات اجرا كند. دو مورد از تعهدات ايران به سادگي قابل اثبات هستند –پيشنهادش براي تعليق عمليات غني‌سازي در تأسيسات نطنز، و توقف غني‌سازي 20 درصد. (ذخاير اورانيوم داراي 20 درصد يا بيشتر ايزوتوپ‌هاي شكافت‌پذير سريع‌تر به غناي بالاتر رسيده و به ساخت نسبتاً سريع‌تر بمب هسته‌اي منجر مي‌شود) با اين حال، ممكن است سؤالاتي در اين زمينه مطرح شود كه آيا ايران با سرعت كافي براي كاهش يا تبديل ذخاير اورانيوم 20 درصد خود يا توقف توليد سوخت براي راكتور آب‌سنگين اراك اقدام كرده است يا خير. در مقابل، چه بسا كه ايران هم بدون مدركي دال بر حركت 1+5 به سمت كاهش تحريم‌ها، تمايلي به انجام تمام تعهدات خود نداشته باشد».

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن