واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عنادي در گفتوگو با فارس:تاكيد اوباما بر روي ميز بودن همه گزينهها، پيامي براي مذاكرات كارشناسي است
كارشناس مسائل بينالملل تأكيد كرد: از برآيند گزارههاي ضد و نقيض مقامات آمريكايي ميتوان نتيجه گرفت در خود آمريكا چالش بين دولت اوباما و لابيهاي اسرائيلمحور بر سر ايران جدي است.
مراد عنادي، كارشناس مسائل بينالملل، در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، با اشاره به جدال بين كاخ سفيد و كنگره در خصوص توافق هستهاي ژنو ميان ايران و گروه 1+5 ، گفت: اين جدال و اختلاف نظر مبين اين است كه از يك سو بين اولويتهاي كنگره و كاخ سفيد در رابطه با تعامل با ايران تفاوت وجود دارد، چرا كه كنگره همچنان معتقد به سياست سختگيري و استفاده از تحريم براي تحت فشار قرار دادن ايران است و از سويي ديگر كاخ سفيد معتقد به تعامل سازنده با ايران و در صورت ناموفق بودن گفتگوها تشديد تحريمها است.
وي در ادامه افزود: نكته ديگر اينكه به كارگيري ادبيات شديداللحن توسط آمريكاييها نوعي عمليات رواني براي تحت تأثير قرار دادن مذاكرات كارشناسي در ژنو است. اينكه اوباما مطرح ميكند كه همه گزينهها روي ميز است، به نوعي سعي ميكند به مذاكرات ژنو در مرحله پاياني پيام دهد كه طرف ايراني بيش از حد بر روي مواضع خود پافشاري نكند. از طرفي ديگر اوباما با بيان اينكه هرگونه مصوبه كنگره مبني بر تشديد تحريمها بر ضد ايران را وتو خواهد كرد، ميخواهد بگويد، مسير ديپلماسي هستهاي پيش گرفته شده با ايران مسير درستي است و كاخ سفيد در ادامه اين مسير جدي است.
اين كارشناس مسائل بينالملل، خاطرنشان كرد: به اين ترتيب از برآيند گزارههاي ضد و نقيض مقامات آمريكايي ميتوان نتيجه گرفت در خود آمريكا چالش بين دولت اوباما و لابيهاي اسرائيلمحور بر سر ايران جدي است.
عنادي با تأكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران بر اساس مواضعي كه در ژنو درباره حق غنيسازي داشته است، جدي عمل ميكند، گفت: جمهوري اسلامي ايران معتقد است كه برخي اظهارات تند و تصميمات احتمالي براي تحريم بيشتر به توافق هستهاي ژنو لطمه خواهد زد.
وي ادامه داد: تجربه يك دهه چالش هستهاي با ايران نشان داده است كه تهران با وجود تحمل هزينههاي تحريم حاضر نيست از حقوق هستهاي صلح آميز خود دست بكشد. بنابراين مقامات آمريكايي بايد بدانند دنده عقب گرفتن و برگشتن به ايستگاه قبلي نتيجهاي را در پي نخواهد داشت.
كارشناس مسائل بينالملل افزود: بازتاب جهاني اين موضوع اين خواهد بود كه آمريكا به جاي اينكه به قدرت منطق و مذاكره براي برون رفت از وضع موجود اعتقاد داشته باشد به منطق قدرت و سياست مبتني بر زور اعتقاد دارد كه در اين صورت اين موضوع سبب انزواي بيشتر آمريكا خواهد شد. همچنين رأي 191 كشور عضو سازمان ملل به پيشنهاد آقاي روحاني مبني بر جهان عاري از خشونت نشان ميدهد كه دنيا اعتقادي به سياست مبتني بر قدرت ندارد.
عنادي در پايان، گفت: به نظر ميرسد اوباما اين پيام را دريافت كرده است، اما ظاهرا تعدادي از سناتورهاي آمريكايي هنوز اين پيام را دريافت نكردهاند.
انتهاي پيام/
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]