واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: بنزين؛ نقطه مشترك تمام شهرهاي آلوده
خودكفايي در توليد بنزين ، هرگز به اين معنا نيست كه با هر روشي - ولو غير اصولي و پرهزينه- سوختي توليد كنيم و نامش را بنزين بگذاريم و مردم را به انواع سرطان ها مبتلا سازيم.
آفتاب: آلودگي هوا بار ديگر تشديد شده است و اين بار علاوه بر آن كه تهران به طور سنتي درگير آلودگي است ، شهرهاي ديگري نيز با اين "بحران" مواجه شده اند. حتي كار بدانجا رسيده كه در شهر اروميه كه يكي از پاك ترين هواهاي ايران را دارد ، به دليل آلودگي هوا ، مدارس تعطيل شده اند. همچنين آلودگي هوا در شهرهايي مانند تبريز و اراك نيز آزاردهنده تر شده است.
به گزارش عصر ايران، آلودگي هوا در چند سال اخير از شهرهاي بزرگ و صنعتي گذر كرده و به مناطق ديگر نيز كشيده شده است. در اينجا ، منظور از آلودگي ، ريزگردها نيستند كه خود اين پديده بحث ديگري دارد بلكه آلودگي با منشأ سوخت هاي فسيلي مورد نظر است.
با توجه به اين كه آلودگي هوا ، گسترش فراگيري يافته و اين در حالي است كه اقليم هاي متعددي در كشور وجود دارند و مثلاً مشخصات جغرافيايي و آب و هوايي شهري مانند تبريز با تهران بسيار متفاوت است ، بايد به دنبال يك نقطه مشترك گشت تا شايد راز اين گسترش مرگبار را دريافت.
آنچه در تمام شهرهايي كه دچار آلودگي هوا شده اند مشترك است ، سوختي است كه در خودروها و خانه ها مورد استفاده قرار مي گيرد.
وزارت نفت بايد در اين باره توضيح دهد كه سوختي توليد مي كند (اعم از بنزين ، گازوئيل و نفت سفيد) آيا با استانداردهاي زيست محيطي همخواني دارد يا خير؟ به ويژه درباره بنزين كه گفته مي شود مقصر 70 درصد آلودگي است ، توضيح مفصلي بدهد.
اگر به چند سال قبل مراجعه كنيم ، در مي يابيم كه آلودگي هوا با ايجاد موج تبليغي خودكفايي در توليد بنزين در دولت احمدي نژاد ، تشديد شد. اما واقعيت اين است كه خودكفايي در توليد بنزين ، هرگز به اين معنا نيست كه با هر روشي - ولو غير اصولي و پرهزينه- سوختي توليد كنيم و نامش را بنزين بگذاريم و مردم را به انواع سرطان ها مبتلا سازيم.
در زمان دولت قبل ، وقتي عصرايران به اين موضوع پرداخت و استانداردهاي بنزين توليدي را زير سوال برد و خواستار آزمايش بنزين توليدي شد، مسوولان وقت وزارت نفت به جاي پاسخگويي ، فحشنامه اي به عصرايران ارسال كردند.
اينك كه دولت تدبير و اميد بر سر كار است و پير كاركشته صنعت نفت ايران نيز بر مصدر امور قرار گرفته ، انتظار داريم درباره سوخت توليدي در كشور به ويژه بنزين ، اطلاع رساني كنند و دقيقاً بگويند كه چند درصد از بنزين توليدي با استانداردهاي روز توليد مي شود و چند درصد با سطح كيفي نازل؟ و مهم تر اين كه چه زماني ايراني ها نيز بنزين مرغوب و سرطان زايي حداقلي خواهند داشت؟
هوا، اولين نياز هر انساني است و بنزين نيز ، مهم ترين آلاينده هوا در حال حاضر است و لذا پرسشگري درباره اين نياز اوليه "حق مسلم" مردم و رسانه ها و پاسخگويي در اين خصوص "وظيفه مسلم" مسوولان است.
ما ، قرار است در افق 1404 ، به برترين كشور منطقه تبديل شويم نه اين كه مساله و دغدغه اصلي مان ، مرگبار بودن يا نبودن هوايي باشد كه تنفس مي كنيم. با اين حال و هوا ، هرگز افق سند چشم انداز روشن نخواهد بود.
نظر شما:
------------
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]