واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: زنانه شدن آسيبهاي اجتماعي، معضل اساسي كشور
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران با اشاره به بالا رفتن آمار زنان در بخش معضلات اجتماعي گفت: زنانه شدن آسيبهاي اجتماعي امروزه به يك معضل اساسي براي كشور تبديل شده است.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه كردستان، موسوي چلك در پنجمين همايش ملي آسيبهاي پنهان كه امروز در دانشگاه كردستان برگزار شد، با اشاره به بالا رفتن آمار آسيبهاي اجتماعي در سطح كشور اظهار كرد: وضعيت امروز جامعه ما ناشي از عدم توجه يك دولت يا چند دولت به اين بخش نيست، بلكه جدي نگرفتن اين بخش تاكنون است.
وي افزود: آنچه امروز به عنوان آسيب اجتماعي صورت گرفته در خطه جغرافيايي ايران اتفاق افتاده است كه بيتأثير از تصميمگيريهاي آن طرف مرز نيست و نياز به توجه ويژه به اين بخش است.
موسوي چلك با اشاره به اينكه آسيبهاي اجتماعي امروز خانواده ايراني را نشانه گرفته است، افزود: امروز دشمن جايي را نشانه گرفته كه اگر خراب شود نميتوان آن را درست كرد.
وي با اشاره به آمار مركز آمار ايران در مورد آسيبهاي اجتماعي اعلام كرد: در سال 90، 71 درصد از جمعيت ايران در شهرها و 29 درصد در روستاها زندگي ميكردند و اين در حالي است كه اين آمار در 30 سال گذشته برعكس بوده، لذا اين امر بايد همواره مورد توجه مسئولان باشد.
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران با اشاره به اينكه در سال 75، اين تعداد يك ميليون و 200 هزار نفر و اين آمار در سال 85 به يك ميليون و 664 هزار نفر افزايش يافته است، اعلام كرد: براساس آخرين آمار تعداد زنان سرپرست خانوار در سال 90به بيش از دو ميليون و550 هزار نفر رسيده و اين نشان ميدهد كه در يك دوره پنج ساله اين آمار 53 درصد افزايش يافته است.
وي با اعلام اينكه ازدواج در كشور شش درصد كاهش و همچنين طلاق نيز بيش از شش درصد افزايش يافته است، عنوان كرد: خانوادههاي تك سرپرست نيز در حال حاضر در كشور روند رو به رشدي دارد و در حال تبديل شدن به آسيب اجتماعي است.
موسوي چلك با اعلام اينكه شاخص قتل در كشور به ازاي هر 100 هزار نفر 2.9 درصد بوده است، اعلام كرد: شاخص قتل در كشور در سال 91، 31 درصد افزايش پيدا كرده است كه 20 درصد از اين تعداد زنان هستند.
وي با اشاره به بالا رفتن آمار زنان در بخش معضلات اجتماعي بيان كرد: زنانه شدن آسيبهاي اجتماعي امروزه به يك معضل اساسي براي كشور تبديل شده است.
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران: تعداد ورودي زندانيان در كشور را 600 هزار نفر اعلام كرد و افزود: براساس اين آمار به ازاي هر 100 هزار نفر 800 نفر وارد زندان مي شوند و در اين بخش رتبه چهارم جهان را داريم.
وي با اشاره به اينكه اگر ما امروز به دنبال مقابله با ناتوي فرهنگي هستيم بايد خانوادهها را تقويت كنيم، بيان كرد: جنگ نرم، جنگ انديشه است و ما بايد با انديشه به اين ميدان كارزار سخت برويم.
موسوي چلك با اعلام اينكه جنگ نرم علي رغم اينكه جنگي خنثي و ساكن است اما كشور را زمين گير ميكند، عنوان كرد: براي مقابله با اين معضل ما بايد سازوكار و برنامهريزي مان را به گونهاي تغيير دهيم كه رويكردها را عوض كند.
وي با اعلام اينكه آسيبهاي اجتماعي را وقتي خط قرمز اعلام كنيم زير زميني ميشود، عنوان كرد: در صورتي كه آسيبهاي اجتماعي زيرميني شود، مشكلات ما بيشتر خواهد شد.
رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران افزود: با آسيبهاي اجتماعي به عنوان يك واقعيت تلخ بايد برخوردي اجتماعي شود، نه نظامي و انتظامي.
وي با عنوان اين مطلب كه اعدام يك مواد فروش هيچ دردي را از ما دوا نميكند، بيان كرد: در بخش آسيبهاي اجتماعي نبايد مردم و سيستم امنيتي در مقابل هم قرار گيرند.
موسوي چلك با اشاره به اينكه بزرگترين ضعف در حوزه اجتماعي عدم استفاده از ظرفيت شهرداريها براي مقابله با آسيبهاي اجتماعي است، افزود: شهرداريها در سراسر جهان به عنوان يك نهاد خدماتي و فرهنگي فعاليت ميكند اما در كشور ما فقط در بخش زيست محيطي وارد شدهاند و اين خود يك معضل است.
انتهاي پيام/خبرگزاري ايسنا/ كد خبر: 92100402302 /4/10/92
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]