واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: رابطه با ايران ستون فقرات اقتصاد امارات را تشكيل ميدهد
روزنامه واشنگتن پست در گزارشي به بهبودي مبادلات تجاري ميان ايران و امارات متحده عربي پرداخت و نوشت رابطه با ايران ستون فقرات اقتصاد دوبي را تشكيل ميدهد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران؛ واشنگتن پست در گزارشي به قلم جيسون رضاييان خبرنگار خود مينويسد: پس از كاهش شديد مبادلات تجاري ميان ايران و امارات در شروع سال 2012 ، انتقال كالا بين ايران و دوبي دوباره رو به بهبودي است ، كه تاكيدي بر اقدام توازن ساز ظريف امارات متحده عربي در حفظ روابط مهم تجاري و جلب رضايت متحدان غربي خود است.
مجموعه اي از عوامل اقتصادي در ايران – از جمله تحريم هاي شديد بين المللي برسر فعاليت هاي هسته اي ايران - منجر به كاهش مبادلات تجاري ايران با امارات متحده عربي شد و از 24 ميليارد دلار در 2011 به 15 ميليارد دلار در سال گذشته رسيد.
بنا به آماري كه در ماه نوامبر توسط مقامات گمركي ايران منتشر شد، امارات متحده عربي هنوز منبع مهم واردات به ايران است كه در سال جاري بيش از 20 درصد از كل واردات ايران را به خود اختصاص داده و پس از آن چين و هند قرار دارند . اين سه كشور تقريبا نيمي از كل واردات ايران را تشكيل مي دهند .
بنا بر اعلام اتاق بازرگاني مشترك ايران و امارات متحده عربي مجموع مبادلات به ده ميليارد دلار كاهش خواهد يافت . اما كسب و كار در حال بهبود است ، ودر نتيجه پيشرفت ديپلماتيك ميان تهران و قدرت هاي جهاني كه ماه گذشته به يك توافق موقت برسر برنامه هسته اي جمهوري اسلامي منجر شد، ملوانان ايران ازپول ملي قوي تر و با ثبات تربهره مند شده اند.
احمد حاجيان ، يكي از 40 هزار ملوان ايراني شاغل در حوزه حمل و نقل كالا ميان ايران و بنادر خليج فارس گفت:" ما معتقديم كه بهبودي اوضاع ادامه خواهد يافت ."
براي ايرانيان، تجارت با دبي دسترسي به محصولاتي را كه آنها در شرايط عادي نمي توانستند خريداري كنند، فراهم مي كند.
حجم تجارت دريايي ايران و دبي سالانه بيش از 1 ميليون تن كالا است، كه توسط 2800 كشتي هاي ايراني حمل و نقل مي شوند.
اگرچه امارات متحده عربي آشكارا حامي سياست هاي آمريكا در قبال ايران است ، وبا وجود اختلاف ديرينه با تهران برسر سه جزيره خليج فارس ،امارات همواره روابط مثبتي را با هر دو كشور حفظ كرده است.
ناظران جامعه كسب و كار محلي برسر اين نكته اتفاق نظر دارند كه دبي مبادلات تجاري خود را با ايران به دستور ايالات متحده محدود كرده است.
لودميلا يامالووا، شريك مديريت در شركت حقوقي يامالووا و پلوكا مستقر در دوبي و تحليلگر كسب و كار در امارات متحده عربي گفت:" مقامات يك راه هوشمندانه براي مقابله با اين مسائل ژئوپليتيكي كه هراز چند گاهي پيش مي آيند ،ابداع و فرمولي براي دلجويي از غرب و درعين حال ،تداوم رابطه با همسايه خود پيدا كرده اند"
اين كه جان كري وزير خارجه آمريكا و محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران در اين ماه سفر رسمي به امارات متحده عربي داشتند تا در مورد مسائل مشترك بحث و گفتگو كنند ، تأكيدي بر اهميت استراتژيك اين كشور حوزه خليج فارس براي واشنگتن و تهران است.
ملوانان ايراني مي گويند كه با تقويت ارزش پول ايران، دادوستد كالا در حال بازگشت به سطح قبل از تحريم ها است.
از زمان انتصاب روحاني در ماه اوت، ريال درنرخي حدود 15 درصد قوي تر از روزي كه او، انتخاب شد تثبيت شده است. و قدرت خريد مصرف كنندگان ايراني در حال بازگشت است.
غلامرضا شيرازي ، يكي ازاعضاي يك گروه شش نفره كه دو بار در ماه به بندر بوشهر محموله حمل مي كند گفت:"كار ما براي اقتصاد دبي بسيار مهم است، و سال ها همينطور بوده است. آنها آن را مي دانندو ما هم آن را مي دانيم ، "
حاكمان دبي تجارت با ايران را يك واقعيت زندگي مي دانند كه حتي در حالي كه ديگر كشورهاي حوزه خليج فارس كسب و كار با همسايه شمالي خود را طرد كردند آنها ماهرانه به حمايت از آن ادامه دادند. حاكمان امارات مي دانند كه رابطه همزيستي با ايران به شكل گيري ستون فقرات اقتصاد دوبي كمك كرده است.
يامالووا گفت: "تجارت بين ايران و امارات به لحاظ تاريخي بسيار مهم است. حتي با وجود تنش هاي سياسي كه در سال هاي اخير بوجود آمده ، اهميت ارتباط بين دو كشورنمي تواند از بين برود."
هنگامي كه توسعه دوبي در نيمه دوم قرن 20 آغاز شد، فعاليت هاي تجاري اين شهر در سواحل آن ، نقطه بارگيري و ارسال محموله به مقصد اقيانوس هند و خليج فارس متمركز شده است.
ده ها فروند كشتي تك دكلي - قايق هاي چوبي سنتي –كه از ديرباز مورد علاقه ملوانان منطقه اي بوده سطح نهرها را پوشانده اند.
در خيابان بني ياس ، كه در امتداد نهر قراردارد كالاهايي به مقصد ايران انباشته شده است.
براي چندين دهه اين منطقه يك مركز كسب و كار براي شركت هاي متعلق به ايران شده است.
انتهاي پيام/
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]