واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: رييس هيات پارلمان اروپا : به هاشمي بياحترامي نكردم
گروه سياسي: سفر هيات پارلماني اروپا به تهران پس از شش سال قطع همكاري زمينهاي بود تا زمينه برطرف شدن التهابات در قبال ايران فراهم شود اما اين سفر هم با حاشيههايي همراه شد كه دايههاي مهربانتر از مادر همچون هشت سال اخير دست به كار شدند و با فحاشي تلاش كردند حقانيت خود را به اثبات برسانند.
دو موضوع در ارتباط با سفر اين هيات وجود داشت يكي مراسم ديدار با جعفر پناهي و نسرين ستوده در سفارت يونان در تهران و ديگري بلند نشدن خانم كرونبرگ در ديدار با آيتالله هاشمي كه اتفاقا همه اين موضوعات از سوي نيروهاي تندرو و رسانههاي حامي آنها بزرگنمايي شد و البته حاصل چنداني هم براي چنين افراد نداشت.
نكته قابل توجه اين بود كه هتاكان ديروز به مدافعان امروزي از آيتالله هاشمي تبديل شده اند همان وكيلالدولههايي كه تمام قد از دولت گذشته حمايت ميكردند و از هر تريبوني براي بيحرمتي به چهرههاي نظام استفاده ميكردند و امروز رنگ ديگري به سيماي خود زدند تا ثابت كنند از هر روزنهاي براي ابراز وجود بهره ميگيرند. قد و قواره اين موضوعات در حدي نبود كه در مجلس برخي تذكر بدهند و برخي در ادامه كش پيدا كردن در رسانهها مصاحبه كنند و برخي نطق ميان دستور در مجلس انجام دادند؛ اين در شرايطي است كه پس از گامهاي مثبت ايران و 1+5 در مساله هستهاي و تلاش براي بهبود روابط با دنيا عده اي ميكوشند بنزين بر روي آتش التهاباتي بريزند كه در حال خاموش شدن است و بقا و حيات خود را در همين هياهو كردنها ميبينند.
عدم ارتباط مناسب و ديپلماتيك ايران در دوران محمود احمدينژاد با كشورهاي مختلف موجب شده بود كه اتحاديه اروپا به پاتوق گروههايي همچون منافقين و معارضين ايران بشود و حرفهاي آنها سند موضع گيريها عليه ايران بشود و اگر مراودات ديپلماتيك و ديپلماسي عمومي در جريان ميبود شاهد چنين اتفاقاتي نبوديم و افكار عمومي هم نسبت به عملكرد ايران سوءظن پيدا نميكرد و توضيحات رييس هيات پارلماني اتحاديه اروپا هم گوياي همه اتفاقات پيش پا افتاده است و شايد عدم دسترسي از داخل مجلس ايران به وبسايت اتحاديه اروپا از همه اين اتفاقات ناگوارتر باشد كه يكي از نمايندگان اين اتحاديه در اثبات حقانيت و نشان دادن متن سخنراني خود در مخالفت با تصويب تحريم عليه ايران در اتحاديه نتوانست آن را نشان دهد و بايد كوشيده شود چنين نارساييهايي رفع و رجوع شود.
رئيس هيات پارلمان اروپا درباره بلند نشدن خود در قبال رييس مجمع تشخيص گفت كه موضوع هيچ ارتباطي با بياحترامي نداشت ميزبان به ما گفت بنشينيم و من از رسم بلند شدن اصلا خبر نداشتم.
به گزارش ايسنا، تاريا كرونبرگ، رئيس هيئت پارلمان اروپا در گفتوگو با برنامه تلويزيوني صفحه دو بيبيسي فارسي گفت: ما ميخواستيم با خانواده زندانيان سياسي و با كساني كه در حصر خانگي هستند يعني موسوي و كروبي ملاقات كنيم كه البته امكان نداشت.
كرونبرگ مدعي شد كه محمدجواد لاريجاني، رئيس ستاد حقوق بشر قوه قضائيه ايران به آنها گفته است كه «روند قضايي» موسوي و كروبي «در آينده نزديك» آغاز خواهد شد.
هيئت پارلمان اروپا در سفر خود به ايران با نسرين ستوده و جعفر پناهي، محكومان حوادث سال 88 ، در سفارت يونان در تهران ديدار كرد و جايزه «ساخاروف براي آزادي انديشه» را به آنها تحويل داد.
كرونبرگ گفت كه در سفر اخير به ايران درباره تعيين يك نماينده حقوق بشر اتحاديه اروپا كه به طور دائم به ايران سفر كند، با مقامات ايراني صحبت كردند و ابراز اميدواري كرد كه اين كار بتواند «شروعي براي گفتوگو در اين زمينه» باشد.
رئيس هيات اعزامي پارلماني اروپا به ايران افزود كه در مورد اجراي مجازات اعدام هم با محمد جواد لاريجاني گفتوگو كرده است.
كرونبرگ در بخش ديگري از اين گفتوگو در پاسخ به سوالي درباره اتفاقاتي كه پس از ديدار او و همراهانش با اكبرهاشمي رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ايران افتاد گفت كه ماجرا به بياطلاعي او از پروتكل باز ميگردد.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]