واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: آيتالله هاشمي رفسنجاني در ديدار با هيات پارلمان اروپا: اروپاييها به خاطر تحقير امضاي 1+5 بايد مدعي آمريكا باشند
بخش خبري: اتحاديه اروپا اجازه ندهد دولت آمريكا با اجراي تحريمهاي جديد بر ضد ايران امضاي آنها را تحقير كند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به فضايي كه براي روابط بهتر كشورهاي جهان با ايران پيش آمده است، گفت: در عرف ديپلماتيك اولين شرط اخلاق سياسي پايبندي به امضا در توافقات است و انتظار داريم غرب كه سالها ادعاي بياعتمادي ميكرد، در شش ماه مقرر، در عمل ثابت كند كه ميتوان به حاكمان غربي، اعتماد كرد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني پيش از ظهر ديروز در ديدار اعضاي هيأت پارلماني اروپا، تحريمهاي اخير آمريكا را نتيجه نفوذ و فشار لابي صهيونيسم دانست و افزود: انتظار دنيا از دولت اوباما عمل به موافقتنامهها بود و اميدوارند آمريكا و ديگران اين خلف وعده سياسي را تكرار نكنند.
وي اتحاديه و پارلمان اروپا را محملي براي گسترش دموكراسي واقعي در غرب و تعميق روابط كشورهاي غربي با ايران دانست و تأكيد كرد: فضاي همكاري، فرصتي براي غرب ايجاد كرد تا زبان زور را براي مذاكره كنار بگذارند و دوستانه با هم بحث و گفتوگو كنند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به پرسش يكي از اعضاي هيأت پارلماني درباره وضعيت حقوق بشر در ايران گفت: سند روشن ما در حقوق بشر، قانون اساسي بسيار مترقي ماست كه پيشنهاد ميكنيم براي يكبار هم كه شده اين قانون توسط اروپاييها مطالعه شود.
وي با متضاد خواندن گفتار و رفتار حقوق بشري غربيها اظهار كرد: داشتن پايگاه يك گروه تروريستي در پارلمان اروپا كه دستشان به خون مردم و مسئولان ايران اسلامي آلوده است، چه توجيهي براي دفاع از حقوق بشر دارد؟
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در برابر پرسش يكي ديگر از اعضاي هيأت درباره اوضاع سوريه پاسخ داد: حتي قبل از درگيريها، موضع ما اين بود كه مذاكره تنها راه براي حل مسايل سوريه است تا مردم بر اساس رأي اكثريت براي سرنوشت خود تصميم بگيرند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني درباره افزايش مواد مخدر در افغانستان نيز گفت: افزايش چندين برابر كشت مواد مخدر در افغانستان محصول بيتدبيري اشغالگران است و اگر مبارزه ايران با كاروانهاي قاچاق نبود، اروپا به مراتب بيشتر از الان آلوده ميشد.
وي با تقبيح برخي از اظهارنظرهاي مسئولان غربي درباره مواد مخدر خاطرنشان كرد: يكي از مسئولان انگليسي ميگفت در پاسخ به شترهاي حامل مواد مخدر، ما مواد مخدر صنعتي را با هواپيما به كشورها ميرسانيم كه اعترافي بسيار زشت و عذري بدتر از گناه است.
در آغاز اين ديدار رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا با ارائه گزارشي از برنامههاي سفر به ايران و ديدار با مسئولان مختلف، گفت: پس از شش ماه، در شرايطي به ايران آمديم كه دوره جديدي بر اساس درك ايدههاي متقابل شروع شده است.
خانم كرونبرگ افزود: پارلمان اروپا اميدوار است در اين شرايط دفتر خود در ايران را باز كند تا پس از نهايي شدن قراردادها در دورنماي شش ماهه، همكاريها گسترش يابد.
در ادامه ديدار، چهار عضو ديگر پارلمان اروپا به بيان ديدگاههاي خود درباره مسايل مختلف پرداختند و پرسشهايي درباره سوريه، افغانستان، حقوق بشر، مبارزه با مواد مخدر، آينده روابط ايران با دنيا، بويژه تحريمهاي جديد آمريكا پرسيدند كه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش اخير گفت: ملت ايران اين سوال اساسي را دارند كه چرا اتحاديه اروپا به دولت آمريكا اعتراض نميكند و با نقض يكي از بندها، يعني توقف تحريمهاي جديد، تعهدات مجموعه را مخدوش و امضاي آنها را تحقير كرده است؟
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]