واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: چيزهايي كه در مورد كالاشنيكُف نميدانستيد+تصوير
ميخائيل كالاشنيكُف كه بيشتر نامش با تلفظ اشتباه كلاشينكف مشهور شده است در سن ۹۴ سالگي از دنيا رفته است. او مخترع سلاحي است كه بيشتر از هر اسلحه ديگري در دنيا باعث مرگ آدمها شده است. هر چند ديگر كمتر كسي است كه در دنيا نام كلاشينكف را نشنيده باشد اما هنوز مواردي هست كه خيليها از آن بيخبرند.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، ميخائيل كالاشنيكُف كه بيشتر نامش با تلفظ اشتباه كلاشينكف مشهور شده است در سن ۹۴ سالگي از دنيا رفته است. او مخترع سلاحي است كه بيشتر از هر اسلحه ديگري در دنيا باعث مرگ آدمها شده است. هر چند ديگر كمتر كسي است كه در دنيا نام كلاشينكف را نشنيده باشد اما هنوز مواردي هست كه خيليها از آن بيخبرند.
سرلشكري به نام كالاشنيكُف
ميخائيل كالاشنيكُف يا همان كلاشينكف خودمان با وجود آنكه جايزههاي مختلفي را از مقامهاي مختلف روسيه دريافت كرده اما هيچ وقت پول زيادي از اختراع مشهور خود يعني همان سلاحAK-47
به دست نياورده است. او در هفتاد و پنجمين سالگرد تولدش توسط بوريس يلتسين، رئيس جمهور وقت روسيه به درجه سرلشگري ارتقا يافت.
تقصير آلمانها بود
مخترع مشهورترين مسلسل جهان در سال ۱۹۳۸ براي خدمت به ارتش سرخ رفت و از همان زمان به خاطر علاقهاش وارد كارهاي فني تانك شد. اما شايد آلمانها را بتوان عامل اصلي طراحي و ساخت كلاشينكف دانست. در سال ۱۹۴۱ در جريان جنگ جهاني دوم تانكي كه كلاشينكف در آن بود هدف قرار گرفت و او مجروح شد. در زمان بستري بودن در بيمارستان به خاطر همين جراحت او طراحي سلاح مشهورش را شروع كرد. او بعدها كه برخي از او به خاطر ساخت سلاحش انتقاد ميكردند آلمانيها را علت اختراعش دانست و گفت: هدف من اين بود كه سلاحي بسازم كه با آن بتوان از وطنم دفاع كرد. مقصر من نيستم كه اين سلاح در بسياري از نقاط آشوبزده استفاده شده. به نظرم سياست هاي آن كشورهاست كه بايد مورد سرزنش قرار گيرد و نه طراح سلاح.
در پرچم ملي يك كشور
مسلسل اتوماتيك كلاشينكف در كشورهاي مختلف دنيا مورد استفاده قرار گرفته است و آمارها نشان ميدهد حداقل ۱۰۰ ميليون قبضه از آن تاكنون در جهان توليد شده است. خود كلاشنيكف گفته است كه در جنگ ويتنام سربازان آمريكايي مسلسلهاي ام-۱۶ خود را رها ميكردند و كلاشينكف نيروهاي ويتنامي را به خاطر راحتي كار و گير نكردن سلاح بر ميداشتند! در نبردها آنقدر كلاشينكف مشهور بوده كه در پرچم ملي موزامبيك تصوير آن ديده ميشود. كلاشينكف در نبردهاي اين كشور براي استقلال از پرتغال نقش مهمي داشته است.
نام پسر: كلاش
در خيلي از كشورهاي دنيا از مخفف كلاش يا كالاش براي نام اسلحه مشهور ميخائيل كالاشنيكُف استفاده ميكنند اما اين نام در برخي كشورهاي آفريقايي اسم محبوبي براي پسرها شده است.
از صدام تا بن لادن
تصاوير اسامه بن لادن و صدام با AK-47 را خيليها ديدهاند. صدام يك كلاشينكف طلايي داشته كه نيروهاي آمريكايي آن را با خود از عراق خارج كردند. برخي گزارشها هم نشان ميدهد كه در زمان حمله نيروهاي آمريكايي به شهر ابوتآباد بن لادن ميخواسته از يك كلاش استفاده كند كه مهلتش را پيدا نميكند.
كلاشينكف طلايي صدام كه به آمريكا برده شد
از رؤياي شعر تا وسايل كشاورزي
ميخائيل كلاشنيكف زماني كه جوان بود آرزو داشت شاعر و نويسنده شود اما عاقبت طراح سلاح شد. كلاشنيكوف كه بارها از سوي مقام هاي شوروي سابق و روسيه مورد قدرداني قرار گرفت، پول زيادي از ساخت و فروش اين سلاح به دست نياورد و به گفته خودش «كاش ماشين چمن زن اختراع كرده بود.»
او علاقه خاصي به كشاورزي داشت و به همين خاطر سررشته خاصي در اين زمينه هم داشت.
سنتي به نام كلاش
در يمن كلاشينكف وارد سنتهاي اين كشور شده است. در همين ماه گذشته ۱۰۱ قبضه از اين سلاح به خانواده كساني كه در حمله هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا كشته شده بودند اهدا شد.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]