تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803647571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اول دفتـــر تصوير ايران صلح‌طلب در قاب يك قطعنامه


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: اول دفتـــر تصوير ايران صلح‌طلب در قاب يك قطعنامه
دكتر محمدطاهر كنعاني

طرح پيشنهادي ايران با عنوان جهان عاري از خشونت و افراطيگري، آن گونه كه ديپلماتها توصيف كردهاند، با اقبالي غيرمنتظره از سوي كشورها روبهرو شد. امضاي 192 كشور پاي اين قطعنامه يك اتفاق خيرهكننده است. اما از اين مهمتر، همراهي دولتهايي است كه تا چند ماه قبل نامشان در صدر ليست تحريم كنندگان ايران قرار داشت. تا جايي كه شماري از كشورهاي اروپايي به عنوان اسپانسر و باني قطعنامه در كنار ايران ايستادند.
در نگاه بسياري از محافل جهاني، اتفاق روز 19 دسامبر و ماجراي تصويب طرح روحاني، خاطره استقبال جامعه جهاني از طرح گفتوگوي تمدنها را زنده كرد. اين خاطره، محور سخن اغلب تحليلگران و سرمقالهنويسان مطبوعات اروپايي در فرداي تصويب طرح روحاني بود. جذابترين بخش تفسير اين تحليلگران آنجا بود كه تصريح كردند «صلحطلبي» و «ميانهروي» گرايش غالب بر انديشه و رفتار ايرانيان است.
دست بر قضا هر دو طرح نمايندگان ايران با نام صلح و مهار خشونت در بزنگاه حوادثي ارائه شده كه جهان را به سمت پرتگاه نزاعهاي خونين كشاند.
در مقايسه مفهومي بين قطعنامه شماره 22/53 سال2001 خاتمي و قطعنامه دسامبر 2013 روحاني به روشني ميتوان پيام و روح واحد و اشتراكات اساسي آنها را درك نمود. شايد تنها تفاوت بارز آنها در جنبههاي اجرايي و عملياتي دو طرح پيشنهادي رؤساي جمهوري ايران باشد در حالي كه انديشه خاتمي مخاطب خويش را از ميان نخبگان حوزه فرهنگ ميجست، طرح اخير روحاني با رويكردي حقوقي و فني به دنبال مشاركت دادن دولتمردان و حقوقدانان در امر گشودن گره خشونت و تندروي است.
طرح جهان عاري از خشونت و افراط كه اكنون لباس يك قطعنامه مشروع و تاريخي به تن كرده، در نگاه ناظران، بازتابي از رأي ايرانيها به اعتدال و قانونگرايي است. از اين منظر همه نمايندگان و سفراي كشورها كه با رأي خويش اين ايده را به يك قطعنامه جهاني تبديل كردند گوشه چشمي به رويداد 24 خرداد و انتخابات اخير ايران داشتند. انتخاباتي كه منتخب آن از ابتدا بر مفاهيم نفي خشونت و افراط، حاكميت قانون و رواج تفكر صلح و تعامل سازنده با جهان تكيه كرده بود. در واقع پيروزي انديشه اعتدال و منطق تعامل در صحنه ايران بود كه مسير موفقيت اين انديشه در صحنه ديپلماسي را هموار ساخت. ديپلماتهاي ايراني بعد از رأي قاطع مردم در 24 خرداد بود كه عزم خويش را براي پيشبرد انديشه تنشزدايي و مقابله با عناصر خشونت و افراط جزم كردند.
به هر حال طرح جهان عاري از خشونت و افراط داراي ويژگيهايي است كه به نظر ميآيد همين ويژگيها در جلب حمايت 190 كشور جهان مؤثر واقع شده است:
1- در نگاه اصحاب حقوق بينالملل، اين قطعنامه داراي متني فني ومنسجم است. مفاهيم نويني كه در آن به كار رفته، ملهم از اصول و رهيافتهاي نوين حقوقي است. اين نوآوري در بخش مربوط به ساز و كار پيشنهادي قطعنامه براي نفي خشونت و افراط و حاكميت حقوق بشر، بيشتر به چشم ميخورد. آنجا كه بانيان طرح تأكيد ميكنند كه از امكانات دنياي فناوري اطلاعات و تبادل افكار و انديشهها براي نيل به آرامش و تعادل جهاني بايد بهره جست.

ادامه در صفحه 24

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن