تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829833252




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يادداشت الزام عملياتي كردن خواست رئيس جمهوري


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: يادداشت الزام عملياتي كردن خواست رئيس جمهوري
فرشيد يزداني
كارشناس ارشد تأمين اجتماعي

با توجه به رويكردهاي اقتصادي و عملكرد نهادهاي مرتبط با حوزه سياست اجتماعي در چهار ماه گذشته به نظر مي‌رسيد كه دولت چندان توجهي به مسائل اجتماعي ندارد و برخي از كارشناسان نيز به اين باور رسيده‌اند كه پاشنه آشيل دولت تدبير و اميد سياست اجتماعي آن است. اما اظهارات روز گذشته آقاي روحاني در ديدار خود با مسئولان وزارت بهداشت و درمان بشارتي است كه اگر در حرف بماند و به برنامه‌اي جدي و كارشناسانه نينجامد بار ديگر اميد ملي را دچار تزلزل خواهد كرد به ويژه اينكه سابقه دولت قبل در طرح شعارهاي اينچنيني نااميدي عميق تري بر جامعه سايه خواهد افكند. گرچه ايشان هنوز به تبيين مفهوم و منظور از عدالت مورد نظر نپرداخته‌اند اما موضوع سلامت موضعي متعين‌تر است كه به‌طور ملموس‌تري مي‌توان به آن پرداخت و البته به نوعي مي‌تواند توزيع مناسب آن، نمادي كاربردي در زمينه عدالت نيز باشد. تأكيد اصلي و مهم آقاي روحاني كه مدت‌ها مورد بحث و گفت‌و‌گوي كارشناسان اين حوزه بوده است، به ضرورت كاهش سهم مردم در پرداخت هزينه‌هاي درماني مربوط مي شود. مطابق برنامه چهارم توسعه اين سهم قرار بود تا پايان برنامه به 30 درصد برسد، در حالي كه در عمل اين سهم از قريب به 55 درصد در سال‌هاي اول برنامه به بالاي 70 درصد در سال‌هاي اخير رسيده است و مطابق اعلام مسئولان امر در هر سال شاهد به زير خط فقر رفتن تعداد زيادي از خانوارهايي هستيم كه دچار بيماري‌هاي پرهزينه هستند كه به آن هزينه‌هاي فاجعه بار درماني گفته مي‌شود. هدف‌گذاري براي اين امر نيز در برنامه مذكور(برنامه چهارم) كاهش آن از سه درصد جمعيت به يك درصد بود. در واقع با اين بحث موضوع تأمين منابع بخش درمان مطرح مي‌شود موضوعي كه در فرآيند چند سويه از طرف دولت، بخش خصوصي يا ارائه‌كنندگان خدمت و بيمه‌هاي درماني به طرفيت مصرف‌كنندگان مطرح است. چنانچه دولت بخواهد به اين هدف‌گذاري دست پيدا كند و به‌صورت جدي‌تر وارد اين موضوع شود، لازم است كه فرآيند تعامل براي اصلاح سازوكارهاي مرتبط با مديريت منابع بخش درمان به‌صورت وسيعي با حضور تأثير‌گذار طرف مصرف‌كننده،كه در واقع بيمه‌هاي درماني به نمايندگي از آنان مطرح هستند، فرآيند تصميم‌گيري را پيش ببرد. مباحثي از قبيل ادغام بيمه‌هاي درماني كه از پشتوانه كارشناسي محكمي برخوردار نيست و بيشتر جنبه‌هاي سياسي بر آن سايه افكنده است، بايد در فضايي گسترده‌تر به بحث و گفت‌و‌گو گذاشته شود. چرا كه ادغام‌هايي كه بر اساس منطق بازار و با رويكرد هزينه و فايده اقتصادي صرف و بدون لحاظ تحليل هزينه و فايده اجتماعي صورت مي‌پذيرد جز بدتر شدن شرايط براي مردم و طرف‌هاي مصرف‌كننده پيامد ديگري نخواهد داشت. از سوي ديگر نبايد از ياد برد كه اين فرايند نياز به اصلاحاتي كلي‌تر در حوزه سلامت را نيز طلب مي‌كند.
واقع امر آن است كه مجموعه نظام مديريتي سلامت كشور، خود بيمار است. خلط سياستگذاري، اجرا و نظارت در يك نهاد هم در برنامه‌هاي سلامت و هم در آموزش‌هاي پزشكي، در كنار رفتار‌هاي متكي بر منافع صنفي و فردي در اين حوزه و نهادينه شدن رويكردهاي خطا در طراحي سازوكارها از جمله مهمترين بيمارهاي اصلي اين عرصه است كه با توجه به تأكيدات امروز آقاي رئيس جمهور، عملياتي كردن مسائل گفته شده نياز به برنامه‌ريزي منسجم و هدفمند و با مشاركت حداكثري طرفين درگير در اين حوزه دارد. در اين ميان توجه به بيمه‌هاي سلامت و ساز و كارهاي بيمه‌اي براي كاهش خطا و نقصان از جمله مهمترين اقدامات در فرايندي كاملاً شفاف راهكاري است كه مي‌تواند نشاندهنده عزم مسئولان و سياستگذاران عرصه سلامت كشور براي اصلاح امور باشد.

پنجشنبه 5 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن