تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب و اندوهش برطرف شود، به تنگدست مهلت دهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804619819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارشي از پاسبان‌هاي الكترونيك شهر دوربين‌هايي كه نجاتمان مي‌دهند!


واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: گزارشي از پاسبان‌هاي الكترونيك شهر دوربين‌هايي كه نجاتمان مي‌دهند!
دوربين‌هاي مداربسته‌اي كه اين روز‌ها در گوشه و كنار شهر مي‌بينيم، تا به حال كاشف بسياري از سرقت‌ها و جنايت‌ها بوده‌اند، پاسبان‌هاي بي‌ادعايي كه اين روز‌ها هم حافظ جان و مال صاحبانشان شده‌اند، هم افرادي كه از كنارشان عبور مي‌كنند
دوربين‌هاي مدار بسته اين روز‌ها تبديل به بلاي جان دزد‌ها شده‌اند، دزدهايي كه يا بايد نصف وقت و خلاقيتشان را صرف از كار انداختن دوربين‌ها كنند يا اينكه به سراغ خانه‌ها ومغازه‌هايي بروند كه محيط اطرافشان دوربين ندارد. حالا ديگر آن‌هايي كه وضع ماليشان خوب است به سرايدار و پاسبان محل اكتفا نمي‌كنند و هر طور شده براي خانه و محل كسبشان دوربين مدار بسته مي‌خرند تا دزدهاي كمتري دور و برشان پرسه بزنند. شايد براي همين است كه اين روز‌ها تيترهايي از اين دست در صفحه حوادث روزنامه‌ها زياد مي‌بينيم: دوربين مدار بسته راز جنايت كارگاه سوخته را فاش كرد. دوربين‌ مدار بسته مچ سارقان را گرفت. دوربين‌هاي مغازه، كار زشت دو زن را لو دادند.
راز سرقت 270 هزار دلاري در دوربين مداربسته. كليد معماي سرقت 50 ميليوني خانه در دوربين مداربسته و... پليس مي‌گويد دزد‌ها معمولا دنبال سرقت از خانه‌هايي هستند كه موانع كمتري داشته باشد تا وقتشان كمتر تلف شود؛ براي همين بين دزد‌ها "دزدي سه سوته" معروف است، يعني دزدي‌اي كه دركمترين زمان ممكن اتفاق مي‌افتد.
يكي از موانع دزد‌ها كه اين روز‌ها حسابي به دردسرشان انداخته، دوربين‌هاي مداربسته است. ممكن است دزد بتواند به نگهبان محله رشوه بدهد تا بتواند از خانه‌ها دزدي كند، اما سر دوربين‌هاي مدار بسته را نمي‌شود كلاه گذاشت! دوربين‌هايي كه تا به حال زورگير‌ها و دزدهاي زيادي را به دام انداخته‌اند. معروف‌ترين ماجراي اين دوربين‌ها هم بر مي‌گردد به سالي كه گذشت و دو زورگيري كه توسط دوربين‌ها شناسايي شدند و پاي چوبه‌دار رفتند.
* در مكان‌هاي مجهز به دوربين، 90 درصد سرقت‌ها كشف مي‌شود
سردارخانچرلي؛ رئيس پليس پيشگيري تهران به نقش مهم دوربين‌هاي مداربسته در كاهش سرقت اشاره مي‌كند و مي‌گويد كه وجود دوربين‌هاي مداربسته دريك مكان باعث مي‌شود تا دزدان براي سرقت از آن مكان كمتر وسوسه شوند، از طرف ديگر وجود اين دوربين‌ها براي زمان بعد از دزدي و شناسايي سارقان هم بسيار موثر است. او معتقد است كه حتي اگر با حرفه‌اي‌ترين سارق‌ها هم روبرو باشيم، مي‌توانيم بوسيله دوربين‌ها آن‌ها را شناسايي كنيم. سردارخانچرلي، همچنين با اشاره به افزايش استفاده از دوربين‌هاي مدار بسته در ايران مي‌گويد كه درتمام دنيا، مردم به استفاده از دوربين‌هاي مدار بسته تشويق مي‌شوند، چرا كه اساس ساخته شدن اين دوربين‌ها، به دام انداختن مجرمان است.
از سوي ديگر براساس آمار پليس آگاهي كشور، استفاده از دوربين‌هاي مدار بسته، در بازه زماني سال 89 تا 92، افزايش چشمگيري داشته است. سرهنگ فريدون خالقي فرد؛ معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي درباره نقش دوربين‌هاي مدار بسته در كاهش سرقت‌ها مي‌گويد: بررسي پرونده‌هاي سرقت نشان مي‌دهد كه حدود 90 درصد سرقت از اماكن مجهز به دوربين‌هاي مداربسته از سوي پليس كشف مي‌شود.
به گزارش افكارنيوز، او در ادامه مي‌گويد: نصب دوربين‌هاي مداربسته در سطح شهر منجر به كاهش جرم مي‌شود زيرا ثبت تصوير و چهره مجرمان هنگام وقوع جرم موجب بازدارندگي است. او همچنيين به اين موضوع اشاره مي‌كند كه حدود 90 درصد سرقت‌هايي كه در اماكن مجهز به دوربين مداربسته از جمله طلافروشي‌ها، بانك‌ها يا مراكز تجاري رخ مي‌دهد، از سوي پليس كشف مي‌شود و 10 درصدي كه به نتيجه نمي‌رسد به دليل پائين بودن كيفيت لازم دوربين‌ها يا ثبت نشدن تصاوير بوده است. به گفته سرهنگ خالقي، به همين دليل و براساس قانون، طلافروشي‌ها و بانك‌ها نيز براي دريافت مجوز موظف به نصب دوربين با كيفيت بالاهستند.
* اخاذي با يك وسيله اخلاقي!
دوربين‌هاي مداربسته، دزدهاي زيادي را به دام انداخته‌اند، اما هميشه آدم‌هاي سودجويي هم وجود دارند كه از يك وسيله خوب، مي‌توانند بد‌ترين استفاده ممكن را داشته باشند. در واقع بخاطر سودجويي‌هاي اين دسته از آدم‌ها، عده‌اي معتقدند دوربين‌هاي مدار بسته حريم خصوصي را زيرسوال مي‌برد. جنجاليترين خبري كه در اين باره اخيرا تبديل به تيتر يك روزنامه‌ها شد، مربوط به اخاذي 50 ميليون توماني به وسيله دوربين‌هاي مدار بسته بود.
ماجرا از اين قرار بوده كه نصاب دوربين‌هاي مداربسته يك شركت تجاري در مشهد، كه با سرقت تصاوير خصوصي صاحب محل به كمك دوست خود، قصد اخاذي 50 ميليون توماني را داشت، همراه همدستش از سوي پليس فتاي استان خراسان دستگير مي‌شود. مرد اخاذ حتي براي صحت ادعايش يك سي دي حاوي تصاوير خصوصي شاكي را به محل كارش ارسال كرده بود. ماموران پليس بعد از تحقيق متوجه شدند كه دوربين‌هاي مداربسته موجود در شركت شاكي، به سيستم مركزي رايانه متهم نصب بوده و او از اين طريق توانسته تصاوير دوربين‌هاي شركت را هك كند. ازآن طرف مرد ديگري هم كه در زمينه نصب دوربين‌هاي مداربسته فعاليت داشته، دوربين‌ها را در شركت شاكي نصب كرده است.
در واقع فيلم‌هايي كه از حافظه دوربين‌هاي مداربسته به بيرون درز كرده، فيلم‌هايي كه در آسانسور‌ها ضبط شده و حتي فيلم‌هايي كه درون مغازه‌‌ها از زن و بچه مردم گرفته‌اند، در فضاي مجازي و داخل گوشي‌هاي موبايل دست به دست شده و گاهي يك زندگي را به هم ريخته است. اما پليس امنيت هم راه را براي سودجو‌ها باز نگذاشته و براي سوءاستفاده هرچه كمترخريداران دوربين‌ها اطلاعيه‌هايي صادر كرده است. طبق دستور پليس امنيت گرفتن پروانه كسب براي فعاليت در زمينه فروش دوربينهاي مدار بسته و سيستمهاي حفاظتي الزامي است. در اطلاعيه‌هاي پليس به اين موضوع اشاره شده كه با فراگير شدن استفاده از دوربينهاي مدار بسته و سيستمهاي حفاظتي در بين مراكز و پاركينگ‌ها و مغازه‌ها و... فعالان در اين صنف هم تعدادشان رو به افزايش است و مي‌طلبد كه اين افراد داراي شناسنامه و قانونمند شوند و چه بسا افرادي غير مسئول و بي‌مسئوليت اقدام به نصب و سوء استفاده از اين ابزار براي كارهاي خلاف خود مي‌كنند.
از طرف ديگر فيلم مربوط به استخر زنان و اتاق پرو و.... مشكلات زيادي را براي خانواده‌ها بوجود آورده است. طوري كه سرهنگ غني لو معاون اجتماعي تهران بزرگ هم در مصاحبه‌اي در اين خصوص هشدار داده است كه به كارگيري وسائل خاص جمع آوري اطلاعات اعم از دوربين‌هاي مدار بسته، ميكروفون‌هاي شنود و خودكارهاي دوربين‌دار كه دست برخي افراد ديده مي‌شود و توسط برخي افراد نصب مي‌شود، تنها توسط سازمانهاي اطلاعاتي و پليس مجاز است و فروش و نصب آن‌ها به صورت عمومي بدون مجوز ممنوع است.
* اين پاسبانهاي بي‌ادعا از كجا آمدند؟
گسترش كاربرد دوربين‌هاي مدار بسته در ايران به اوايل دهه 80 برمي گردد در آن زمان با توجه به قيمت و محدوديت در تعداد، استفاده از دوربين بيشتر در اماكن دولتي، بانك‌ها و مشاغلي كه حجم مراودات مالي بالايي داشتند رواج داشت. اما با گسترش تكنولوژي و ورود دستگاههاي چيني به كشور به تدريج كابرد اين وسيله همگير شده و درحال حاضر تقريبا در اكثر صنوف و امكان مسكوني و تجاري شاهد حضور دوربينهاي مداربسته با تكنولوژيهاي نوين هستيم به گونه‌اي كه هم اكنون دو رسته شغلي مجزا خدمات فروش، نصب و تعمير اين دستگاه‌ها را بر عهده دارند. در اين رابطه رئيس اتحاديه فروشندگان دستگاههاي صوتي و تصويري مي‌گويد: "با توجه به گسترش روزافزون دستگاههاي الكترونيكي استفاده از دوربين‌هاي مدار بسته به شدت رواج يافته است و هم اكنون در برخي از صنوف همچون قهوه خانه‌ها، رستوران‌ها، صرافي‌ها و طلافروشان نصب دوربين از سوي مسئولان صنفي مربوطه تاكيد شده است".
درستي مي‌گويد كه هم اكنون تنوع دوربين‌ها بسيار بالا بوده و متقاضيان مي‌توانند مناسب با نوع كاربري دستگاه مورد نظر را تهيه كنند. به عنوان مثال دوربينهاي ديد در شب و يا دوربينهاي كه قابليت نزديك نمايي بالايي دارند در بيشتر بانك‌ها و كارخانجات بزرگ كاربرد دارند. درستي همچنين در پاسخ به مبداء واردات دوربين‌ها مي‌گويد كه در گذشته بيشتر اين دوربين‌ها ساخت كره و يا تايوان بود اما هم اكنون بيش از 90 درصد از بازار كشور در اختيار دستگاههاي چيني قرار دارد. او در ادامه مي‌گويد: البته واردات دستگاه‌ها از كشور چين به معناي كيفيت نامطلوب نيست و اين كالا‌ها هم همچون ساير كالا‌ها درجات كيفيت متنوعي دارد.
رئيس اتحاديه فروشندگان صوتي و تصويري در خصوص ورود دستگاههاي قاچاق هم مي‌گويد كه بيشتر حجم دستگاههاي موجود از مبادي رسمي وارد كشور مي‌شوند اما در برخي از موارد شاهد حضور دستگاههاي بي‌كيفيت قاچاق در بازار هستيم كه به جهت عدم برخورداري از خدمات پس از فروش و همچنين امكان انجام تخلفاتي همچون هك كردن تصاوير خريد اين دستگاه‌ها به متقاضيان توصيه نمي‌شود.
درستي درباره تخلفات مربوط به اين حوزه هم توضيحاتي مي‌دهد: با گسترش كاربرد اين وسيله هم اكنون واحدهاي صنفي زيادي به سمت فروش اين دستگاه‌ها روي آورده‌اند به همين جهت اتحاديه اقدام به تشكيل رسته شغلي جدا كرده تا با ايجاد شرايط خاص ضمن كاهش تخلفات احتمالي نظارت خود را نيز بر اين شغل بيشتر نمايد. او مي‌گويد كه هم اكنون واحدهاي صنفي متقاضي بايد ضمن ارايه گواهي عدم سوء پيشينه صلاحيت آن‌ها نيز از سوي اداراه اماكن تاييد شود تا موفق به دريافت مجوز فعاليت گردند.
ميزان نقل و انتقالات مالي اين حوزه هم موضوعي است كه ابراهيم درستي به آن اشاره مي‌كند: "از آنجاييكه فروش دوربينهاي مدار بسته رسته جديد شغلي محسوب مي‌شود اطلاعات و آمار درستي از حجم مراودات مالي آن در دست نيست اما بررسي‌ها نشان مي‌دهد در همين مدت زمان كوتاه هم حجم قابل توجهي از نقل و انتقالات مالي را به خود اختصاص داده است."
وي در خصوص احتمال هك شدن دوربين‌ها و از كار افتادن ان‌ها از سوي سارقان هم مي‌گويد: "بايد توجه داشت صنف ما فقط وظيفه فروش دوربين و تجهيزات جانبي را برعهده دارد و نصب و تعميرات تخصصي در حيطه اختيارات شركتهايي است كه تحت پوشش اتحاديه تجهيزات مخابراتي به فعاليت مي‌پردازند."
در رابطه با امكان از كار افتادن دوربين‌ها از سوي سارقان و همچنين هك شدن تصاوير مربوطه يك از كساني كه خدمات نصب و راه اندازي دوربين‌ها را برعهده دارد مي‌گويد: "بيشترين احتمال هك از سوي متخلفان در زمينه دوربينهايي اتفاق مي‌افتد كه به صورت آنلاين كارده و كاربر قادر است از طريق اينترنت تصاوير مربوطه را كنترل نمايد". او مي‌گويد كه البته براي جلوگيري از سرقت تصاوير راههاي زيادي وجود دارد و دستيابي به تصاوير نيازمند داشتن تخصص بالا است. اين نصاب دوربين در خصوص قطع و از كارافتادن دوربين‌ها از سوي سارقان نيز مي‌گويد كه در نصب دوربين‌ها نصاب سعي مي‌كند تا حد ممكن دوربين در دسترس نباشد اما سيستم اين دوربين‌ها به گونه‌اي است كه پس از قطع ارتباط به صورت خودكار با شماره پليس و صاحب محل تماس گرفته و با پخش آژير هشدار مي‌دهند.
او همچنين در خصوص نحوه دريافت مجوز شركتهاي نصاب مي‌گويد: "شركت‌ها براي دريافت مجو نيازمند ارايه شرايطي خاص همچون عدم سوء پيشينه بوده و متقاضياني هم كه از دستگاههاي هشدار دهند استفاده مي‌كنند حتما بايد نسبت به معرفي و انجام مراحل اداراي در پليس اقدام نمايند."
* يكي از موانع دزدها كه اين روزها حسابي به دردسرشان انداخته، دوربين‌هاي مدار بسته است
* دزدها ممكن است به نگهبان محله‌هاي رشوه دهند تا بتوانند از خانه‌ها دزدي كنند، اما سر دوربين مدار بسته را نمي‌شود كلاه گذاشت!
* وجود دوربين‌هاي مدار بسته در يك مكان باعث مي‌شود تا دزدان براي سرقت از آن مكان كمتر وسوسه شوند
* در تمام دنيا، مردم به استفاده از دوربين‌هاي مدار بسته تشويق مي‌شوند، چرا كه اساس ساخته شدن اين دوربين‌ها، به دام انداختن مجرمان است

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن