واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله حسيني بوشهري:حجاج ايراني الگويي براي تمام مسلمانان باشند
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور گفت: مسلمانان همه كشورها منتظرند تا ببينند زائران ايراني چگونه رفتار ميكنند بنابراين حجاج ما بايد الگويي براي تمام آنها باشند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيتالله سيد هاشم حسيني بوشهري عصر امروز در مراسم عمرهگزاران كه در ورزشگاه حيدريان قم برگزار شد روايتي از حضرت محمد(ص) را مورد توجه قرار دارد و اظهار داشت: ايشان ميفرمايند توجه انسانها سبب ميشود به همان تناسب خداوند اعمال بندگانش را قبول كند.
وي افزود: سفر نوراني حج عمره داراي مراحل گوناگوني است؛ در هر مرحله بايد با شناخت و معرفت ورود پيدا كرد كه شامل اقدامات قبل، حين سفر و پس از آن است.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه اعزام به عمره همزمان با ايام رحلت پيامبر گرامي اسلام(ص) توفيق بزرگي براي زوار است عنوان داشت: چنين توفيقي كمتر براي زائران بيتالله حاصل شده بود.
وي ادامه داد: تقرب به سوي خداوند و تلاش براي اين منظور نخستين گامي است كه پيش از اعزام به سفر حج بايد انجام داد؛ شايد برخي افراد سفر عمره را تنها براي فخر فروختن به ديگران انجام دهند ولي بايد بدانند كه اين نيت، رنگ خدايي كار را از بين ميبرد.
حسيني بوشهري با تاكيد بر نيت خالص در سفر به خانه خدا خاطرنشان كرد: قصد تقرب به پروردگار تنها نيتي است كه هر زائر بايد داشته باشد زيرا عمره در راستاي نزديكتر شدن به خداوند است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه زائران بيتالله مهمانان خداوند هستند گفت: مهماني و ميزباني داراي آدابي است و زائران بايد اين مسائل را رعايت و به گونهاي رفتار كنند كه رضايت صاحبخانه را در اين سفر جلب كنند.
وي اضافه كرد: زائران خانه خدا بايد براي زيارت كعبه و ساير اماكن مقدسه خود را پاك و پاكيزه كنند و براي اين امر توبه و استغفار بسيار مفيد خواهد بود؛ در روايات آمده است كسي كه قصد سفر حج و عمره دارد بايد استغفار كند و از گناهان پشيمان باشد تا وقتي كه به رسولالله(ص) و ائمه بقيع(ع) سلام ميكند پاسخش را هم دريافت كند.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با اشاره به ضرورت زدودن دلها از كينهها پيش از رفتن به سفر خانه خدا بيان داشت: بايد مالمان را از حرام جدا كنيم و آنگاه قصد زيارت داشته باشيم.
وي با تاكيد بر عذرخواهي و حلاليت طلبيدن از اقوام و آشنايان پيش از سفر حج و عمره گفت: حجاج بايد در جلساتي كه مديران و روحانيون كاروان برگزار ميكنند شركت داشته باشند و مسائل شرعي را به خوبي بياموزند تا مشكلي در اعمال آنها به وجود نيايد ضمن اينكه آشنايي با تاريخ اسلام و شهرهاي مكه و مدينه هم بسيار مفيد خواهد بود.
حسيني بوشهري بهرهگيري از توفيق زيارت كعبه و بارگاه نوراني رسولالله(ص) را مورد توجه قرار داد و افزود: حجاج نبايد وقت خود را در بازارها سپري كنند بلكه بايد از اين فرصت استفاده كرده و بهره معنوي ببرند.
معاون جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه زائران شيعه نبايد حساسيت مأموران سعودي را برانگيزند عنوان داشت: رعايت همه مسائل سبب ميشود سفر پر خير و بركتي نصيب حجاج شود.
وي در ادامه به ضرورت اصلاح قرائت نمازها اشاره كرد و گفت: بايد از فرصت باقيمانده استفاده كرد و از روحانيون كاروانها براي اين امر بهره جست؛ پرهيز از دعوا و درگيري در ميان حجاج بر سر مسائل بيهوده بايد در اولويت قرار گيرد و حجاج صبر و بردباري را از هم اكنون تجربه كنند.
حسيني بوشهري با بيان اينكه شيعيان بايد رفتاري نمونه و الگو داشته باشند خاطرنشان كرد: همكاري با دستاندركاران عمره اهميت زيادي دارد؛ مسلمانان تمام كشورها منتظرند تا ببينند زائران ايراني چگونه رفتار ميكنند.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور حس نوعدوستي در ميان حجاج را مورد توجه قرار داد و افزود: بايد به گونهاي رفتار كرد كه پس از زيارت خانه خدا مانند روزي باشيم كه تازه از مادر متولد شدهايم.
وي ادامه داد: بهتر است حجاج پس از بازگشت از اين سفر معنوي از بركاتي كه نصيبشان شده سخن بگويند تا ديگران هم تشويق شده و به اين سفر بروند.
انتهاي پيام/78004/ك40
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]