واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: عضو هيات رييسه مجلس: نيازي به غني سازي 60 درصد نداريم
عضو هيات رييسه مجلس تاكيد كرد كه طرح تهيه شده براي الزام دولت به غنيسازي اورانيوم به ميزان حداقل 60 درصد در شرايط فعلي درست نيست و بهانهاي به دست طرف مقابل ميدهد.
به گزارش ايسنا؛ حجتالاسلام حسين سبحانينيا، در ارزيابي از طرحي كه به گفته موسوينژاد عضوكميسيون انرژي مجلس با امضاي 100 نماينده مجلس براي الزام دولت براي غنيسازي اورانيوم به ميزان حداقل 60 درصد تهيه شده است گفت: به نظرم نبايد خيلي در اين خصوص عجله به خرج داده شود، چون تصويب و تهيه اين طرح بهانهاي به دست طرف مقابل ميدهد.
وي افزود: ما متعهد به توافق ژنو هستيم كه در اين شرايط طرف مقابل اين توافقنامه را نقض كرده است، پس نبايد كاري كنيم كه بهانه به دست آنها داده شود، آنها در اين شرايط فضاسازي ميكنند مبني بر اينكه ايران تصميم به نقض توافقنامه ژنو دارد حال اينكه آمريكا كشوري است كه اين توافقنامه را نقض كرده و تحريمهاي جديد را اضافه نموده است.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه با بيان اينكه برخي حقوقدانان معتقدند كه تحريمهاي جديد به معناي نقض توافق ژنو نيست، گفت: برخي ميگويند شركتهايي كه تحريم شدهاند، جزو شركت مادري هستند كه قبلا تحريم شده و در واقع آمريكا شركتهاي زيرمجموعه را تحريم كرده است و اين تحريم جديدي نيست، در مقابل برخي ديگر اعتقاد دارند كه تحريمهاي جديدي توسط آمريكا اعمال شده است.
سبحانينيا افزود: در چنين شرايطي نبايد بهانه به دست طرف مقابل داده شود، همانطور كه آنها ميگويند در مقابل ايران گزينه نظامي و مواردي از اين دست دارد و ما در مقابل بگوييم كه گزينه غنيسازي 60 درصد اورانيوم را در نظر داريم، خوب است ولي نبايد اين موضوع به صورت طرحي در صحن علني مورد بررسي قرار گيرد.
وي گفت: اينكه گفته شود اگر آنها توافق را نقض كنند ما نيز دولت را موكلف به غنيسازي 60 درصد ميكنيم خوب است ولي نبايد اين به صورت طرح در صحن آورده و مطرح شود، اين رويكرد درستي نيست و آن برگي كه در اختيار ما مبني بر اينكه آمريكاييها زير تعهداتشان زدند و توافقات را نقض كردند، از ما ميگيرد.
اين عضو هيات رييسه مجلس گفت: ما در حال حاضر نيازي به غني سازي 60 درصد هم نداريم، طبيعتا دوستاني كه اين طرح را امضا كردند بايد دلايل خود را مطرح كنند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه با اصل طرح مخالف نيست، گفت: تاكيد من بر اين است كه تصويب و يا مطرح كردن چنين تصويبي در صحن علني و در شرايط فعلي درست و به صلاح نيست.
وي تاكيد كرد: در طول شش ماه توافقنامه ژنو بايد كارها را به صورت منظم دنبال كرد و در عين حال با رصد عملكرد طرف مقابل، مذاكرات منطقي و با استدلال قوي را پيش برد و تحت تاثير فشارها قرار نگرفت تا حداكثر منافع كشور تامين شود.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]