تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843547657




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاثيرات آلودگي هوا بر انسان


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تاثيرات آلودگي هوا بر انسان
متخصصان علوم مختلف پزشكي مي گويند: آلاينده هاي موجود در هوا آثار زيانبار متعددي بر جسم و روح افراد به جاي مي گذارد، به گونه اي كه اين عوارض حتي سالها افراد را درگير خود مي كند.

به گفته پزشكان، متخصصان و دست اندركاران بهداشت و سلامت جامعه، پديده آلودگي هوا بر دستگاه هاي داخلي بدن همچون دستگاه قلبي و عروقي و تنفسي و همچنين اندام هاي خارجي مانند چشم و پوست كه به طور مستقيم در معرض آلودگي هوا قرار مي گيرند، اثرات مخربي دارد.

براساس اظهار نظر برخي از متخصصان علوم مختلف پزشكي بروز بيماري هاي مزمني همچون آسم و آلرژي هاي پوستي و بعضا بيماري هاي صعب العلاج و لاعلاجي مانند سرطان از جمله تاثيرهاي مخرب و غيرقابل جبران آلودگي هوا بر سلامت افراد جامعه است.

** دستگاه قلبي عروقي

آلودگي هوا بر دستگاه قلبي عروقي همچون ساير دستگاه هاي داخلي بدن اثرات مخرب كوتاه و دراز مدتي دارد به گونه اي كه به گفته پزشكان و محققان گاهي احتمال بروز بيماري هاي قلبي را تا چند برابر افزايش مي دهد.

دكتر مسعود قاسمي رييس انجمن آتروسكلروز (تصلب شرايين) به ايرنا گفت كه آلودگي هوا سبب افزايش احتمال بروز سكته هاي قلبي تا چهار برابر در افراد مي شود و اين احتمال دستكم تا دو هفته پس از پايان آلودگي هوا به قوت خود باقي خواهد ماند.

وي دراين مورد به خبرنگار علمي ايرنا توضيح داد: آلودگي هوا و ذرات ريز كمتر از 5/2 ميكرون قادرند با برهم زدن نظم عملكرد قلب، موجب بروز ضربان هاي نابجا و ايجاد اختلال در ضربان قلب شوند.

به گفته قاسمي، ساير دستگاه هاي بدن انسان نيز از طريق سيستم تنفسي آلودگي ها را وارد ريه مي كنند و به طور مستقيم عامل انتقال اين ذرات و آلودگي به جريان خون مي شوند كه براي سلامتي بسيار مضر است.

** دستگاه تنفسي

دستگاه تنفسي ازجمله ارگان هاي مختلف بدن است كه با ذرات معلق در هوا ارتباط مستقيم دارد و اين عضو از بدن نخستين مركز تماس با آلودگي هاي مرتبط با هواست.

آلودگي هوا مي تواند سبب تشديد بيماري هاي تنفسي در افراد مبتلا و يا ايجاد برخي بيماري هاي تنفسي در افراد سالم جامعه شود.

در زمان آلودگي هوا ساختار گرده گياهان معلق در هوا كه در شرايط عادي آلرژي زا نيستند، ممكن است، تغيير يابد و آلرژي زا شود؛ در اين شرايط افرادي كه آلرژي نداشته اند نيز ممكن است به دليل تغيير ساختار گرده ها نسبت به آنها آلرژي پيدا كنند.

دكتر دل آرا بابايي فوق تخصص آلرژي و ايمونولوژي باليني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي دراين زمينه به ايرنا گفت: بر اساس نتايج تحقيق انجمن آسم و آلرژي ايران، 35 درصد كودكان در كلان شهر تهران داراي علايم بيماري آسم هستند.

وي افزود: به دليل اينكه ساكنان شهر بيشترين عمر روزانه خود (23 از 24ساعت 23 ساعت) را در محيط هاي سرپوشيده مي گذرانند و ازسوي ديگر غلظت آلودگي هوا در محيط هاي سرپوشيده در شرايط آلودگي هوا نسبت به محيط هاي باز به دليل عدم جريان هوا و تهويه مناسب، بيشتر است، علايم مشكلات تنفسي اين افراد دائم درحال افزايش است.

وي در توضيح بيشتر اين مطلب گفت: براساس آخرين مطالعات در مورد وضعيت ابتلا به بيماري آسم در جهان كه در سال 2008 ميلادي انجام شد، حدود 10 تا 15 درصد كودكان 10 تا 15 ساله ايراني دچار علايم شروع آسم هستند و در سنين پايين تر حدود 13 درصد اين علايم را دارند.

به گفته وي آمار جهاني نشان مي دهد كه آسم هاي آلرژيك روز به روز در سراسر دنيا به ويژه در كشورهاي توسعه يافته و درحال توسعه، روبه افزايش است؛ بر اساس اين آمار تعداد مبتلايان به آلرژي در ايران در مقايسه با ساير كشورها، درحد متوسط است.

** چشم ها

چشم ها ازجمله اندام هاي خارجي بدن هستند كه در زمان آلودگي هوا در معرض مستقيم با ذرات آلاينده قرار مي گيرند و دچار مشكلات زيادي همچون سوزش و آبريزش مي شوند.

دكتر احمد سلامت راد جراح و فوق تخصص قرنيه در اين مورد به خبرنگار علمي ايرنا گفت: آلودگي هوا عارضه خطرناكي براي اجزاي داخلي چشم ها ندارد ولي سطح چشم در ناحيه قرنيه و پلك ها را ملتهب مي كند و سبب سوزش، آبريزش و قرمزي چشم ها مي شود.

به گفته وي، همچنين آلودگي هوا به ويژه ذرات معلق منجر به توليد ماده اي مي شود كه براي چشم افراد به ويژه افراد ميانسال و كهنسال خطرناك است.

آلودگي هوا در افزايش سندرم خشكي چشم نيز موثر است؛ به گفته محققان آمريكايي خطر ابتلا به سندرم خشكي چشم (به دليل كاهش توليد اشك به وجود مي آيد) براي ساكنان شهرهاي بزرگ با سطوح بالاي آلودگي هوا بيشتر از ديگران است.

سندرم خشكي چشم مي تواند براي بيماران بسيار مضر باشد و به شدت بر كيفيت زندگي و ميزان فعاليت روزانه آنها تاثير بگذارد.

** پوست و مو

پوست پوشش و درواقع لباس تن است و بدن را در برابر ورود ميكروب ها و مواد مضر محافظت مي كند.

محققان و متخصصان پوست و مو دريافته اند كه رابطه مستقيمي ميان شيوع بيماري ها و به ويژه حساسيت (اگزما) هاي پوستي با ميزان سرب و آلاينده هاي موجود در هوا وجود دارد.

به گفته دكتر اميرهوشنگ احساني متخصص بيماري هاي پوست و مو و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، هواي آلوده داراي ذرات هيدروكربن، گوگرد و ذرات معلق است كه پوست به ويژه پوست كودكان و افراد مسن را تحريك مي كند و در اين ميان قسمت هايي مانند پوست سر، دست ها و صورت به ويژه دور چشم ها بيشتر از ساير نقاط بدن آسيب مي بيند.

به گفته متخصصان پوست، تيرگي و بسته شدن روزنه هاي سطح پوست، خشكي پوست، خارش، اگزماي دست و صورت، اگزماي پلك، كهير،تشديد جوش هاي آكنه اي صورت، خشكي حاشيه لب ها و بيني و نمايان شدن لكه هاي تيره در سطح پوست ازجمله مشكلاتي است كه در شرايط آلودگي هوا بروز بيشتري پيدا مي كند.

حتي برخي از اين حساسيت هاي پوستي كه بر اثر ارتباط با آلاينده هايي همچون آرسنيك، گوگرد، سرب و ريزگردهاي معلق در هوا بروز مي كند، ممكن است مقاوم به درمان باشند و حتي پس از يك يا دو هفته درمان نيز بهبود پيدا نكنند.

بروز چين و چروك و پيري زودرس پوست به دليل توليد راديكال هاي آزاد در هواي آلوده و ريزش مو از ديگر عوارض ناشي از آلودگي هوا به شمار مي رود.

** سرطان

سرطان بيماري و مشكل ديگري است كه محققان براين باورند كه يكي از عوامل اصلي ايجاد كننده آن زندگي در شهرهاي بزرگ و مناطق داراي آلودگي هوا است.

محققان معتقدند افرادي كه در مناطق داراي آلودگي هوا زندگي مي كنند، حدود 20 درصد بيشتر از افرادي كه در هواي پاك زندگي مي كنند با احتمال ابتلا به سرطان ريه مواجه هستند.

ذرات ريز ناشي از آلودگي هوا كه باعث تحريك ريه‎ها و التهاب آن‎ها مي شود، يك عامل خطر ساز براي بروز سرطان ريه است.

شواهد بسياري وجود دارد كه قرار گرفتن در معرض ذرات ريز هوا مي تواند سبب التهاب ريه ها و آسيب زدن به DNA افراد شود و در نهايت بروز انواع سرطان ها به ويژه سرطان ريه شود.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن