واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 9 تعاوني فرش در استان همدان فعاليت دارند/ فعاليت شش هزارو 425 نفر در حوزه قاليبافي
نهاوند - خبرگزاري مهر: رئيس اداره فرش استان همدان گفت: 9 تعاوني فرش در استان همدان فعاليت دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، احمد علي بابايي صبح چهارشنبه در نشست كميته فرش استان همدان در سالن شهداي فرمانداري شهرستان نهاوند اظهار داشت: 9 تعاوني فرش در استان همدان مشغول به غعاليت هستند كه مديريت و نظارت اتحاديه فرش در سطح استان همدان بر بر عهده دارند.
بابايي گفت: در حال حاضر در سطح كشور بيش از 9 ميليون نفر و در سطح استان همدان بيش از 55 هزار نفر در صنعت فرش صنعتي و دست باف فعاليت دارند.
وي استان همدان را سرشار از ظرفيت و پتانسيل قوي در زمينه توسعه و گسترش صنعت و هنر فرش يافي عنوان كرد و گفت: فرش با توجه به برآورده هاي كارشناسي بين 60 تا 70 درصد افزايش ارزش افزوده دارد.
رئيس اداره فرش استان همدان عنوان كرد: توليد فرش كم هزينه است و تمام مواد اوليه آن در داخل كشور تهيه و وجود دارد و نيروي انساني آن نيز به وفور در كشوريافت مي شود، در توليد يك قطعه فرش اصلا نيازي به كمك و مواد اوليه كشورهاي خارجي نيست اما فرش ايراني صد در صد ارزش صاداراتي دارد.
احمد علي بابايي بيان داشت: از ابتداي سال 90 تا نيمه اول سال جاري يازده هزارو 197 فقره مجوز مشاغل خانگي در حوزه قاليبافي توسط اداره فرش و اداره كارو تعاون و رفاه استان همدان صادر شده است.
شش هزارو 425 نفر در شهرستان نهاوند در حوزه قاليبافي فعاليت دارند
فرماندار شهرستان نهاوند نيز در اين جلسه اظهار داشت: شش هزارو 425 نفر در شهرستان نهاوند در حوزه قاليبافي فعاليت دارند كه از اين تعداد سه هزارو 800 نفر تحت پوشش بيمه قرار گرفته اند.
مجتبي مولوي گفت: شهرستان نهاوند داراي پنج كارگاه فعال قاليبافي است كه 20 الي 200 نفر تحت پوشش و نظارت كارگاه هاي قاليبافي به صورت غير متمركز در اين كارگاه ها فعاليت مي كنند.
مولوي ادامه داد: شهرستان نهاوند در زمينه توليد فرش دستباف داراي پتانسيل و ظرفيت بيشماري است و فرش دستبافت نهاوند داراي آوازه كشوري و جهاني است كه از برندهاي معروف آن مي توان به عشوند، گل حيدر(سالاري) و لچك سفيد اشاره كرد.
وي افزود: بيشتر بافت هاي فرش دستباف در شهرستان نهاوند به صورت دو زرع و يك زرع و نيم توليد مي شود و 99 درصد توليدات فرش دستباف نهاوند از طريق اتحاديه مركزي فرش تهران به كشورهاي آمريكا، كاندا، آلمان و كشورهاي عربي صادر مي شود.
فرماندار شهرستان نهاوند با بيان اينكه توسعه كارگاه هاي فرش بافي امروزه نقش محوري و بارزي در سياست هاي اقتصادي و صنعتي بسياري از كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه ايفا مي كند، ابراز داشت: به همين منظور و در استاي سياست هاي سازمان صنايع كوچك ومشاغل خانگي پس از شناسايي ظرفيت توليد فرش شهرستان جلسه كميته فرش استان در نهاوند برگزار شد.
مجتبي مولوي گفت: علاوه بر تشكيل اين جلسه براي بررسي نقاط ضعف و قوت صنعت فرش در نهاوند يكسري برنامه هاي عملياتي استراتژي توسعه بازار، تامين مواد اوليه، توليد با كيفيت و استاندارد و استراتژي عمومي براي توسعه حوزه فرش دستباف و صنعتي در شهرستان نهاوند منظور شده است.
كد خبر: 2202325
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۵:۳۲
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]