واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آموزش و اطلاعرساني همه جانبه در مورد بيماري ديابت ضروري است
گناباد - خبرگزاري مهر: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي گناباد گفت: آموزش و اطلاعرساني همه جانبه درجهت افزايش آگاهي شهروندان در مورد بيماري ديابت ضروري و مورد تاكيد است.
به گزارش خبرنگار مهر، علي عالمي ظهر چهارشنبه درهمايش بزرگ ديابت كه با حضور چهارصد بيمار ديابتي در سالن چمران گناباد برگزار شد اظهار داشت: آگاهي درباره بيماري ديابت تنها منحصر به افراد ديابتي نيست بلكه بايد تمامي مردم از اين آموزش ها بهره گيرند.
عالمي گفت: ديابت يا مرض قند يك بيماري متابوليك غيرواگير است كه در آن ميزان قند خون بيمار بر اثر عدم توانايي سلولهاي بدن در مصرف مناسب مواد قندي، بالا مي رود.
عالمي اظهار داشت: گرچه خيلي وقتها نمي توان براي اين بيماري درمان قطعي ارائه كرد اما با روشهايي مي توان عوارض آن را كم يا به تاخير انداخت.
وي با اشاره به عوارض و پيامدهاي بيماري ديابت بر ضرورت آموزش و اطلاع رساني همه جانبه درجهت افزايش آگاهي شهروندان تاكيد كرد.
عالمي تصريح كرد: در برخي كشورها بيش از ۱۵ درصد كل بودجه بهداشتي به ديابت تخصيص مي يابد.
وي تصريح كرد: بيماري ديابت عامل ۹ درصد كل مرگ و ميرها در جهان است و بعد از حوادث و نابينايي مادرزادي، ديابت شايع ترين علت نابينايي در جهان است.
عالمي با اشاره به تاريخچه اين بيماري گفت: اين بيماري همگاني، همه گير و جهاني است به طوري كه ۱۵-۵ درصد در جوامع مختلف وجود دارد.
عالمي اظهار داشت: سال ۸۶ از هر بيست ايراني يك نفر مبتلا به ديابت بود كه پيش بيني ميشود تا سال ۱۴۰۴ از هر هفت ايراني يك نفر مبتلا شود كه افزايش آگاهي و اطلاع رساني را ضروري مي سازد.
وي به عوارض و آسيب هاي اجتماعي، اقتصادي، رواني و خانوادگي اين بيماري اشاره كرد و افزود: عدم كنترل ديابت، علت اصلي حمله قلبي، سكته مغزي، كوري و نارسايي كليه است و با كنترل به موقع قندخون و تشخيص اوليه و زودرس ديابت، مي توان از عوارض آن جلوگيري كرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي گناباد نيز در ادامه با تشريح بهداشت رواني در بيماران ديابتي افزود: ديابت جزء بيماري هايي است كه درمان آن طولاني مدت است و اگر فرد بيمار نقش خود را در درمان ايفا نكند به تدريج حالت نااميدي و ناتواني در وي ايجاد خواهد شد و در نتيجه پيشرفت محسوسي در درمان او ايجاد نميشود.
دكتر علي اكبري افزود: 30 درصد افراد مبتلا به ديابت دچار افسردگي و استرس مي شوند.
وي تصريح كرد: بايد نگرش كساني كه دچار بيماري مي شوند را عوض كنيم تا با ايجاد سازگاري در آنها، از آسيب هاي بعدي جلوگيري شود.
اكبري ضمن تاكيد بر لزوم افزايش آگاهي و اطلاع رساني افزود: گاهي اوقات رفتار ما با آگاهي و اطلاعات ما هماهنگي و تطابق ندارد.
وي افزود: در كنار آگاهي بايد احساس خطر نماييم تا به اين باور برسيم و تفكر و نگرش ما نسبت به ديابت اصلاح شود تا با تغيير شيوه زندگي و رعايت نكات توصيه شده از بروز اين بيماري پيشگيري يا در صورت ابتلا عوارض آن را كاهش دهيم.
وي با اشاره به اينكه بيماري هاي جسمي با بيماريهاي رواني ارتباط دارد، گفت: استرس، افسردگي، اضطراب و اختلال در غذا خوردن از جمله عواملي است كه باعث نوسان در قند خون ميشود.
همچنين در اين همايش، خانم دكتر غزال جواد موسوي متخصص داخلي در خصوص درمان و عوارض ديابت و سعيد رئيس زاده كارشناس تغذيه در خصوص نقش تغذيه در كنترل ديابت مطالبي ارائه كردند.
انجام يك نوبت آزمايش قند طي مدت برگزاري جلسه براي بيماران ( بصورت ناشتا و غير ناشتا ) از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.
كد خبر: 2202376
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۴:۵۲
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]