واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: واكنش به شايعه مرگ با پنيسيلين چيني
رئيس سازمان غذا و دارو گفت: هيچگاه داروي آماده پنيسيلين چيني وارد كشور نشده است و شايعه مرگ بر اثر تزريق اين دارو نيز كه سال گذشته مطرح شده بود از اساس كذب است. ما فقط مواد اوليه پنيسيلين را از چين وارد ميكنيم كه كاملاً تحت نظارت است.
فارس: رسول ديناروند درباره شايعه واردات پني سيلين از چين گفت: ما به هيچ وجه واردات دارو از چين نداريم و داروي پني سيلن آماده نيز تاكنون از چين وارد كشور نشده است.
وي اضافه كرد: ما همانند اكثر كشورهاي دنيا از جمله كشورهاي اروپايي مواد اوليه دارويي از جمله مواد اوليه پني سيلين را از چين يا هند وارد مي كنيم چون اين كشورها صادر كننده اصلي مواد اوليه دارويي به تمام دنيا هستند.
رئيس سازمان غذا و دارو تأكيد كرد: مطمئناً تاكنون حتي يك مورد داروي ساخته شده از چين وارد كشور نشده است، در مورد آنتي بيوتيكها و از جمله پني سيلين بخش اعظم مصرف كشور توليد داخل است.
وي ادامه داد: بنابراين شايعه مرگ و عوارض ناشي از پني سيلين چيني كه سال گذشته در كشور مطرح شده بود از اساس نادرست است و هيچگاه اين شايعه ثابت نشد. البته در مورد آنتي بيوتيكها به خصوص پني سيلين عده اي از افراد حساسيت دارويي دارند به همين علت بايد قبل از تزريق حتماً تست انجام شود و اگر تست نشود ممكن است فرد بعد از تزريق دچار شوك شود و حتي در موادي ممكن است به مرگ فرد منجر شود.
ديناروند گفت: اگر افرادي در كشور باشند كه بعد از تزريق پني سيلين دچار آسيب و عوارض شده باشند بايد مشخص شود كه اين عارضه ناشي از عوارض دارو بوده است يا به شيوع تزريق مربوط است.
معاون وزير بهداشت ادامه داد: به هر حال هر دارويي عوارضي هم دارد و مثلاً ممكن است در هر 20 ميليون تزريق يك عارضه جدي هم وجود داشته باشد و متأسفانه در مورد داروها چنين عوارضي هم محتمل است.
وي گفت: حتي در مورد واكسيناسيون هم واكسنها ممكن است از هر 100 هزار نفر در دو نفر مشكلات و آسيبهايي ايجاد كند اما به علت منابع و سود زيادي كه از تزريق آنها براي جامعه به وجود مي آيد ما نمي توانيم به خاطر دو نفر صدها نفر را از سود و منابع واكسن محروم كنيم و واكسيناسيون را متوقف كنيم.
ديناروند اضافه كرد: در مورد مواد اوليه داروها از جمله مواد اوليه پني سيلين كه از چين يا هند وارد كشور مي شوند نيز مردم مطمئن باشند كه تمام كنترلهاي لازم انجام مي شود، هم كنترلهاي اوليه در مبدا انجام مي شود. هم شركت وارد كننده هنگام ورود مواد اوليه به كارخانه آن را كنترل مي كند و هم شركتهاي توليدي موظف هستند بعد از توليد نهايي دارو،كنترلهاي لازم را انجام دهند و دوباره دارو را آزمايش كنند. بنابراين آزمايشهاي لازم در مورد كيفيت داروها به دقت در كشور انجام مي شود.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]