محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843300221
لايههاي پيدا و پنهان جنگ تحميلي
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: لايههاي پيدا و پنهان جنگ تحميلي
مورخان در پس هر واقعه تاريخي نقشهها و اهدافي علاوه بر آنچه كه در ظاهر نمود پيدا ميكند را جستجو ميكنند تا با قرار دادن اسناد و گزارش هاي مختلف در كنار يكديگر بتوانند تحليل درست و واقعبينانهاي از يك حادثه تاريخي ارائه دهند. در اين گزارش كوتاه بر آنيم تا با بيان گوشههايي از لايههاي پنهان هشت سال جنگ تحميلي، نقش كشورهاي غربي و حاميان عرب رژيم بعث عراق را در تجهيز و تشويق صدام براي مقابله با انقلاب نو پاي ايران اسلامي با هدف بر هم زدن توازن منطقهاي و قومي را متذكر شويم.
به گزارش ساجد، صدام حسين رئيس جمهوري مخلوع عراق همراه با ديگر متحدان عرب و غربي خود با هدف سركوب انقلاب اسلامي ايران و تجزيه آن –كه آن را از اهداف همه اعراب اعلام كرد- بر اين كشور آتش گشود. چنانكه طارق عزيز معاون نخست وزير وقت عراق اعلام كرد كه «چند ايران كوچك بهتر از ايران واحد است و ما از شورش قوميتهاي مختلف حمايت ميكنيم و همه سعي خود را در تجزيه ايران به كار خواهيم بست».
اين سخنان در حالي است كه «طه ياسين رمضان» نخست وزير وقت عراق دليل حمله به خاك ايران را فقط به خاطر قرارداد 1975 و يا چند صد كيلومتر و نصف اروند رد و اعلام كرد «اين جنگ به خاطر سرنگوني جمهوري اسلامي است».صدام حسين با حمله غافلگيرانه به ايران در 31 شهريور 1359 و اشغال خرمشهر كه از آن به «مرواريد شط العرب» تعبير مي كرد، خود را بر قله پيروزي متصور و گمان كرد كه چند روز ديگر نهار را در تهران صرف ميكند! اما نيروهاي عراقي با مقاومت 45 روزه ده ها تن از نيروهاي سپاه و بسيج و مردم محلي مواجه شدند كه با كمترين سلاح و مهمات و تا آخرين توان خود ايستادگي كردند.ايستادگي همه جانبه مردم ايران همه رؤياهاي صدام را به عنوان «ژاندارم منطقه» فرو پاشيد به طوري كه حسين الكامل –داماد صدام- شرايط روحي صدام را هنگام فتح خرمشهر توسط نيروهاي ايراني بسيار بد توصيف كرد و گفت: «وقتي خرمشهر آزاد شد به حدي فشار روحي بر صدام زياد بود كه در 24 ساعت اول يك پزشك دائما بالاي سر صدام بود».
با فتح خرمشهر به دست رزمندگان اسلام ستون فقرات ارتش عراق در هم شكست و كشورهاي غربي به ويژه آمريكا، فرانسه، انگليس، آلمان و حاميان عرب صدام كه تا آن زمان در صدد از بين بردن انقلاب اسلامي ايران، به وسيله عراق بودند؛ از آن پس با فتح خرمشهر، همه توان خود را براي جلوگيري از سقوط صدام به كار بردند.
خدمات تسليحاتي و اطلاعاتي غرب به عراق
آمريكا و كشورهاي اروپايي براي متوقف كردن گسترش انقلاب اسلامي ، همه تلاش و قواي فكري و نظامي خود را در اين راه منسجم كردند.
سازمان ملل متحد در گزارشي به كمكهاي كشورهاي غربي به برنامههاي تسليحاتي عراق اشاره كرده است و مينويسد: «عراق تسليحات خود را از 150 شركت آلماني، آمريكايي و انگليسي تهيه كرده است. براساس گزارش ها، دولت عراق از سال 1975 توسط 80 كمپاني آلماني، 24 شركت آمريكايي و حدود 12 شركت انگليسي و چند شركت سوئيسي، ژاپني، ايتاليايي، فرانسوي، سوئدي، برزيلي و آرژانتيني تجهيزات دريافت كرده است. آلمان بيشترين كمك را به برنامه اتمي با 27 شركت و آمريكا با 24 شركت انجام دادهاند.»
نخستين اقدام آمريكا در حمايت آشكار از صدام حذف نام عراق از فهرست كشورهاي مظنون به حمايت از تروريسم بينالمللي در فروردين 1361 بود تا از اين پس عراق استحقاق دريافت كمكهاي ايالات متحده را داشته باشد.
آمريكا به پيشنهاد ويليام كيسي (رئيس وقت سيا)، تحويل بمب هاي خوشهاي به عراق را در اولويت قرار داد. بمب هاي خوشهاي موسوم به چرخ گوشت هاي هوايي، كارآمدترين سلاح براي در هم شكستن امواج انساني به شمار ميروند. چنانچه اين بمب ها درست عمل كنند ميتوانند در وسعتي به اندازه 10 برابر زمين فوتبال هر كسي را كشته يا زخمي كنند.
شبكه تلويزيوني ABCآمريكا در برنامهاي اعلام كرد كه صدام حسين از يك شركت آمريكايي به نام «آل كولاك» در بالتيمور، بيش از 500 تن ماده شيميايي به نام «فيودي گليكول» خريداري كرده است كه اين ماده در صورت مخلوط شدن با اسيد كلريدريك به گاز خردل تبديل ميشود.»
همچنين اين شبكه فاش كرد: يك شركت خصوصي آمريكا در دهه 80 با گرفتن مجوز از طرف وزارت بازرگاني آمريكا نمونههايي از مواد بيولوژيكي و ميكروبي را به عراق صادر كردهاند كه اين مواد از نوع ضعيف شده نبوده و قادر به توليد مثل بودهاند. در ميان آنها ميكروب سياه زخم وهمچنين يك باكتري سمي به نام «ستريديوم باتوليني» به چشم ميخورد.»
ايالات متحده آمريكا علاوه بر ارائه مشاورههاي نظامي گسترده به عراق، مانع از ارسال تسليحات خريداري شده ايران كه قبل از انقلاب هزينه آن پرداخت شده بود، ميشد به طوري كه وزارت دفاع آمريكا 110 ميليون دلار براي خريد 11 فروند هليكوپتر شنوك -47 س ايتاليايي پرداخت تا اين هليكوپترها كه به سفارش شاه ايران با 425 ميليون دلار خريداري شده بود به دست ايران نيفتد.
پيوند ماهوارهاي در صدر توافقات بلند مدت عراق و آمريكا بود و در مورد تحركات نيروي هوايي ايران نيز اطلاعات با ارزشي در اختيار ارتش عراق قرار ميگرفت. اين اطلاعات را آواكسهاي آمريكايي مستقر در رياض، به كمك پرسنل آمريكايي از منطقه نبرد جمعآوري ميكردند. درهمين راستا مجتمع پيشرفته و پرهزينهاي دربغداد ساخته شد تا اطلاعات مستقيما ازماهواره دريافت شود وپردازش بهتري ازاطلاعات روي عكسها انجام گيرد.
با واگذاري راديوهاي كد گذاري شده به خلبانان عراقي، آنها امكان ارتباط مستقيم با افسران مستقر در كشتيهاي آمريكايي حاضر در خليجفارس را داشتند. اين روابط روزانه سبب شد تا هواپيماهاي عراقي بتوانند نفتكشها و كشتيهاي تجاري به مقصد ايران را شناسايي كنند.
آمريكا نه فقط به طور پنهان جزو حاميان اصلي عراق در استفاده از سلاح هاي شيميايي و ميكروبي در جنگ عليه ايران بود بلكه از تصويب قطعنامههاي سازمان ملل بر عليه عراق در استفاده از اين نوع سلاح ها، جلوگيري كرد و حتي در مواقعي اين حمايت را آشكارا بيان مي كرد. چنانكه «ريچارد مورفي» معاون اسبق وزير امور خارجه آمريكا اعلام كرد: «تا زماني كه عراق از سلاح هاي شيميايي در دفاع از خاك خود و در مقياس محدود استفاده ميكند توسلش به اين سلاح «قابل درك» است. از سوي ديگر حتي شوراي امنيت تحت فشار آمريكا درخواست ايران را براي استقرار هيأتي دائمي در تهران براي بررسي و گزارش موارد كاربرد سلاح هاي شيميايي را رد كرد.
«سرلشگر وفيق السامري» مسئول اسبق بخش ايران استخبارات عراق در مصاحبهاي اعتراف كرد: هفتهاي سه روز و گاهي تمام طول هفته را به سفارت آمريكا در بغداد ميرفتم و از آن ها پاكت هاي سياه رنگي ميگرفتم كه حاوي اطلاعات ماهوارهاي از آخرين تحولات جبهه ايران بود. او در كتاب «ويراني دروازه شرقي» در مورد اطلاعات ماهوارهاي ميگويد: اين عكس ها به گونهاي بود كه ما به راحتي ميتوانستيم تصاوير سربازاني كه در پادگانهاي ايران درحال آموزش هستند را مشاهده كنيم، حتي كسي كه در رژه دست و پايش رابه اشتباه حركت ميداد دراين عكسها مشخص بود. هنگامي كه كارخانههاي سيمان را بررسي ميكرديم تعداد كيسههايي كه در روي كاميونها قرار داشت را به راحتي شمارش ميكرديم، درعين حال ماهوارهها نتايج حملات هوايي و موشكي را هم گزارش ميكرد.
وي در بخشي ديگري از اعترافاتش به نقش شوروي سابق در ارائه اطلاعات اشاره كرد و افزود: با پرداخت 2000 دلار به يك افسر اطلاعاتي روس همه اطلاعاتي كه درباره ايران ميخواستم به دست آوردم. چالز فيليپ ديويد در كتاب «جنگ خليج فارس؛ توهم پيروزي» مينويسد: شوروي بزرگترين تأمينكننده نيازهاي تسليحاتي عراق است.
«حسين الكامل» داماد صدام با سفر به بروكسل، طي امضاي قراردادي با دكتر جرالد بول –كه با حمايت پنتاگون بر روي پروژه ساخت بزرگترين توپ دنيا (HARP) در دانشگاه مك گيل كانادا به فعاليت ميپرداخت- سفارش ساخت چهار سوپر توپ را با هزينه 10 ميليون دلار داد كه نمونه اوليه آن داراي لوله توپي به طول 56 متر و كاليبر 530 ميليمتر بود و طول لولهها 107 متر و قطر دهانه آنها يك متر بود و در هر بار شليك گلولهاي حاوي 10 تن مواد منفجره را پرتاب ميكرد و سه توپ ديگر تقريباً سه برابر اين توپ بودند. ساخت اين توپ با نام «بابل» در دامنه يك كوه در عراق آغاز شد.
دررأس كشورهاي اروپايي حامي جنايات جنگي صدام كشور آلمان قرار دارد، چندان كه در توسعه و تجهيز عراق به سلاح هاي شيميايي مقام نخست را داراست. ساخت مجتمع سامره عراق به عنوان «بزرگترين كارخانه سلاح شيميايي جهان» در كارنامه تسليحاتي اين كشور به چشم ميخورد. شركت آلماني «كارل كولمب» در مجتمع سامره 6 خط توليد سلاح شيميايي به نام احمد، محمد، عيسي، عاني، مداي و قاضي را ايجاد كرد كه نخستين آنها در سال 1983 (1362 هـ.ش) و آخرين آن در سال 1986 (1365 هـ.ش) تكميل شد. از گاز خردل و اسيد پروسيك تا گازهاي عصبي سارين و تابون در اين كارخانه توليد و در خمپاره، راكت و گلولههاي توپ جاسازي ميشد.
يك شركت بلژيكي هم به نام «سيكس كو» طي چهار سال 17 پايگاه هوايي و چند مقر نظامي در عراق ايجاد كرد. پروژههاي «عكاشات» و «القائم» كه از بزرگترين كارخانههاي آزمايشي و توليد فسفات در جهان بود توسط «سايبترا» كنسرسيوم بلژيكي بنا شد.
«كارلوس كاردوئن» رئيس صنايع «كاردوئن» كه با همكاري شركت هاي آمريكايي فعاليت ميكرد، به تشويق مقامات ارشد شيلي به ويژه «ژنرال پينوشه» ديكتاتور سابق شيلي مقادير زيادي «زيكونيوم» را از آمريكا براي ساخت بمب هاي خوشهاي وارد و آن را براي عراق ارسال كرد.
فرانسه در ژانويه 1981، تحويل 60 فروند ميراژ F1مجهز به موشك را كه پيشتر به عراق متوقف شده بود از سر گرفت. همچنين در سال 1982 (1361 هـ.ش) به دنبال خروج ديپلماتهاي فرانسه از تهران اين كشور اقدام به تحويل پنج فروند هواپيماي سوپر استاندارد مجهز به موشكهاي اگزوست به عراق كرد. در سال 1986 سازمانهاي اطلاعاتي فرانسه برآورد كردند كه اگر فرانسه سه هفته از ارسال كمك به عراق خودداري كند اين كشور شكست خواهد خورد.
همزمان با تكميل راكتورهاي هستهاي عراق توسط فرانسه، برزيل در سال 1979 براي همكاريهاي هستهاي قراردادي 10 ساله با عراق امضا كرد كه براساس آن برزيل متعهد بود كه مقادير زيادي اورانيوم طبيعي و غني شده با درصد كم، تكنولوژي هستهاي، تجهيزات و آموزش مربوطه را در اختيار عراق قرار دهد.معامله 6/1 ميليارد دلاري طرح ولكان يكي از شيرينترين معاملات فرانسه با عراق بود. با خريد 38 توپي كه موضوع قرارداد بود، عراق از شركت فرانسوي TRTيك فيوز فوقالعاده و پيچيدهاي خريد كه با نصب آن روي دماغه خمپاره، موجب ميشد تا خمپاره قبل از رسيدن به زمين منفجر شود و تا يك كيلومتري همه موانع را درو كند.
پس از بمباران شيميايي مناطق مختلف جنگي توسط عراق، مأموران سازمان ملل يكي از نمونههاي بمب شيميايي عمل نكرده را در منطقه يافتند و آن را ساخت كشور اسپانيا اعلام كردند.
عراق 9 ميليون مين ضد نفر به ارزش 225 ميليون دلار از شركت «والسلا» كه 50 درصد آن تحت مالكيت شركت فيات است خريداري كرد و آن را در جنگ عليه ايران به كار بست.
براساس اسنادي كه شركت «اسنياتچينت» -كه از مراكز هستهاي ايتاليا و وابسته به گروه فيات است- ارائه كرده است، اين شركت با فروش چهار آزمايشگاه هستهاي و سه سلول داغ به كميسيون انرژي اتمي عراق موافقت كرد. به اعتقاد «ويلسون» مدير بخش فيزيك دانشگاه هاروارد اين پروژه ايتاليايي سالانه 8 كيلوگرم پلوتونيوم در اختيار عراق قرار ميداد كه براي توليد يك بمب اتم كافي بود. درست چند روز قبل از حمله صدام به ايران، عراق اعلام كرد كه ايتاليا را به عنوان شريك عمده و اصلي خود براي تجهيز نيروي دريايي عراق و تربيت پرسنل عراقي انتخاب كرده است. همچنين مقرر شد 1200 افسر نيروي دريايي عراق در ايتاليا دوره ببينند. اين ترجيح دادن ايتاليا بر فرانسه و شوروي يك دليل استراتژيك داشت نه فني؛ عراق ميخواست باشگاه حاميان بينالمللي خود را توسعه و تقويت كند.
شركت سوئيسي به نام شركت مهندسي «آلسا الوسوئيس» واحد توليدي خاصي در كارخانه «القائم» عراق ايجاد كرد تا با استخراج نمكهاي فلوئور، فلوئور آمونيم از اسيد فسفريك مايع بدست آورد كه اين ماده در ساخت بمب اتم كاربرد دارد.در سال 1987 (1366) برنامههاي تسليحاتي عراق شتاب بيسابقهاي پيدا كرد. شركت هاي بزرگ توليد كننده باروت جنگي در اروپا كه شامل 13 شركت از كشورهاي سوئد، هلند، ايتاليا، بلژيك، سوئيس، آلمان، فرانسه، اسكاتلند، فنلاند ميشدند همه تلاش خود را براي جلوگيري از توقف جنگ به كار بردند، چرا كه به بركت اين جنگ چرخ كارخانههاي آنها سرعت بيشتري ميگرفت.
گلچيني از همكاري برخي كشورهاي عربي در جنايات صدام
برخي از كشورهاي عربي آنچنان كمر همت در حمايت از صدام بسته بودند كه با مرور برخي اسناد تاريخي و گزارش ها گمان ميرود در ارائه كمك هاي مالي، نظامي و ... از يكديگر سبقت ميگرفتند. چندان كه افتخار شليك نخستين گلوله در جنگ عراق عليه ايران نصيب ملك حسين شاه اردن شد . او از داخل يك تانك به طرف ايران نخستين گلوله را شليك كرد و به نمايندگي از سران كشورهاي عرب، شروع جنگ را به صدام تبريك گفت!
در طول جنگ تحميلي عراق عليه ايران، كشور كويت نه فقط خاك و پايگاه هاي هوايي خود را در اختيار عراق گذاشت بلكه 15 ميليارد دلار پول نقد به عنوان وام بلاعوض به عراق داد و اين علاوه بر نفتي بود كه كويت براي عراق صادر كرد.
در طول دهه80 حسني مبارك رئيس جمهوري مصر حدود 5/3 ميليارد دلار موشك و تسليحات به عراق فروخت. مبارك در ملاقات خود با بوش (بوش پدر) در سال 1986 (1365 ه.ش) مصر را به كانالي براي صدور انواع فن آوريهاي موشكي ناتو- كه شركتهاي پوششي اروپا به بغداد قاچاق ميكردند- تبديل كرد.
خبرگزاري رويتر به نقل از «فهد» اعلام كرد كه ارزش اعتبارات، وامهاي بيبهره و ساير كمكهايي كه به شكل محمولههاي نفتي يا تجهيزات به عراق به عمل آمده بيش از 5/27 ميليارد دلار است. علاوه بر اين يك ماه پيش از آغاز جنگ زمامداران عربستان سعودي هنگام استقبال از صدام، گزارش كاملي از وضع اقتصادي، نظامي و اجتماعي ايران و حتي تعداد نفرات ارتش، مواضع و تجهيزات قابل بهرهبرداري نظامي ايران و اطلاعات محرمانه جمعآوري شده توسط دستگاه هاي سري آمريكا را به صدام دادند.
«جعفر نميري» رئيس جمهوري وقت سودان درمصاحبه بامجله «اليوسف» چاپ قاهره اعلام كرد: «اعزام نيرو به عراق از تصميمات كنفرانس سران عرب است»؛ يمن هم تيپ پياده «العروبه» و اردن نيروي «اليرومك» را به كمك عراق گسيل داشت.معاون نخست وزير اسبق عراق حضور 14 هزار نيروي عربي را در جبهه عراق تأييد كرد كه از كشورهاي مصر، اردن، تونس، سودان، مراكش و يمن تشكيل ميشدند.شايد اين مطالب قطعات كوچكي از معماري جنگ تحميلي عراق عليه ايران باشد اما با تورق بيشتر اسناد تاريخي و اخبار و گزارش هاي مختلف فرموده آن پير جماران در گوشمان طنين انداز ميشود كه «اين جنگ تمام كفر در برابر تمام اسلام است».
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
مهران مديري و داوود ميرباقري در سوپرماركتها / ماجراهاي پيدا و پنهان يك شبكه نمايش خانگي
مهران مديري و داوود ميرباقري در سوپرماركتها ماجراهاي پيدا و پنهان يك شبكه نمايش خانگي بهناز شيرباني اين روزها بسياري ترجيح ميدهند فيلمها و سريالهاي مورد علاقهشان را در خانه و با خيال آسوده تري ببينند بنابراين طبيعي است كه بسياري از كساني كه ميگويند قيمت بليت سينماها زمعاون تشريفات رياست جمهوري:پرسپوليس ودنيزلي را به هم رساندم/در حين«تنيس»جنگنده خريدم براي جنگ تحميلي
معاون تشريفات رياست جمهوري پرسپوليس ودنيزلي را به هم رساندم در حين تنيس جنگنده خريدم براي جنگ تحميلي فرهاد عشوندي سروش اميني توماجي بهمن حسينپور در سال 1366 در حالي كه تنها 33 سال داشت به عنوان سفير ايران در اتيوپي منصوب شد تا جوانترين سفير جمهوري اسلامي ايران لقب بگيرد او پنامه نگاري «جامعه بازماندگان جنگ تحميلي»
نامه نگاري جامعه بازماندگان جنگ تحميلي روزنامه جمهوري اسلامي نوشت گروهي با عنوان جامعه بازماندگان جنگ تحميلي با جمعآوري امضاء از رزمندگان و جنگزدگان مطالباتي را فهرست كرده و درصدد رسيدن به آنهاست اين گروه براي رزمندگان 16 مورد و براي جنگ زدگان 17مورد مطالبات در نظر گرفتفعال ضد جنگ:دولت انگليس درباره نقش خود در شكنجه مظنونان تروريسم پنهانكاري مي كند
فعال ضد جنگ دولت انگليس درباره نقش خود در شكنجه مظنونان تروريسم پنهانكاري مي كند تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 30 00 45 07 21 فعال ضد جنگ تاكيد كرد دولت و دستگاههاي اطلاعاتي انگليس نقش خود را در بازداشت و شكنجه مظنونان تروريسم پنهان مي كنند به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تدر منطقه شكار ممنوعلاشه يك گوزن نابالغ در جنگلهاي سياهكل پيدا شد
در منطقه شكار ممنوعلاشه يك گوزن نابالغ در جنگلهاي سياهكل پيدا شد لاشه يك گوزن نابالغ در منطقه شكار ممنوع جنگلهاي سياهكل پيدا شد به گزارش خبرگزاري فارس از سياهكل مأموران اداره حفاظت محيط زيست اين شهرستان يك رأس گوزن نر نابالغ كه توسط شكارچيان كشته شده بود را كشف كردند لاشه اينماينده كميته بينالمللي صليب سرخ در ايران: فعاليت كميته تحقيق و تفحص در كشف مفقودين جنگ تحميلي ستودني است
نماينده كميته بينالمللي صليب سرخ در ايران فعاليت كميته تحقيق و تفحص در كشف مفقودين جنگ تحميلي ستودني است نماينده كميته بينالمللي صليب سرخ در ايران با اشاره به اين كه مسئوليت اصلي روشن شدن سرنوشت مفقودين جنگ 8 ساله ايران و عراق در ايران برعهده كميته تحقيق و تفحص است گفت اگرعكاس پروژه مادران انتظار در گفتوگو با فارس:عكاسي اثرات جنگ تحميلي را وظيفهام ميدانم/ مادران شهدا قهرماناني
عكاس پروژه مادران انتظار در گفتوگو با فارس عكاسي اثرات جنگ تحميلي را وظيفهام ميدانم مادران شهدا قهرماناني كه نبايد از يادها بروند يكي از 12 عكاس برگزيده ورلدپرس فتو كه پروژه عكاسي خود را با موضوع مادران انتظار در جشنواره هنر مقاومت ارائه كرده عكاسي از اثرات جنگ را وظيفه خآرامش امروز ما مديون دلاوريهاي بزرگمردان جنگ تحميلي است
آرامش امروز ما مديون دلاوريهاي بزرگمردان جنگ تحميلي است محسن يگانه هدف از ديدار با جانبازان را دلگرمي بخشيدن و قدرداني از آنان به پاس دلاوري و فداكاري بينهايتشان دانست محسن يگانه در گفتگو با خبرنگار حوزه موسيقي باشگاه خبرنگاران در خصوص عيادت از جانبازان شيميايي هشت سال داختصاصي/ برخي مهمترين ويژگيهاي رزمايش نهاجااولين تست موشك ۲۰۰ كيلومتري در رزمايش/ افزايش برد جنگندهها/ پرو
اختصاصي برخي مهمترين ويژگيهاي رزمايش نهاجااولين تست موشك ۲۰۰ كيلومتري در رزمايش افزايش برد جنگندهها پرواز در يك متري آب پنهانكاري ميراژها موشكهاي ۲۰۰ كيلومتري هواپايه قادر براي اولين بار در رزمايش نيروي هوايي و در عملياتهاي واقعي از روي جنگندهها شليك شدند به گزارش خبروزنامهنگارترك: شاهد جنگ پنهاني بين دولت تركيه و جماعت گولن هستيم
روزنامهنگارترك شاهد جنگ پنهاني بين دولت تركيه و جماعت گولن هستيم تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 28 00 35 50 05 روزنامه نگار ترك در آنكارا تاكيد كرد شاهد جنگ پنهاني بين دولت تركيه و جماعت فتح الله گولن هستيم النور شفيق در مصاحبه با شبكه تلويزيوني الجزيره در پاسخ به ايناولين تست موشك ۲۰۰ كيلومتري در رزمايش/ افزايش برد جنگندهها/ پرواز در يك متري آب/ پنهانكاري ميراژها
اولين تست موشك ۲۰۰ كيلومتري در رزمايش افزايش برد جنگندهها پرواز در يك متري آب پنهانكاري ميراژها موشكهاي ۲۰۰ كيلومتري هواپايه قادر براي اولين بار در رزمايش نيروي هوايي و در عملياتهاي واقعي از روي جنگندهها شليك شدند به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران چهارمين رزمايشديليتلگراف خبر دادمعروفترين جنگجوي انگليسي فعال در سوريه، در «ديرالزور» كشته شد
ديليتلگراف خبر دادمعروفترين جنگجوي انگليسي فعال در سوريه در ديرالزور كشته شد افتخار جمان عضو انگليسي گروه تروريستي داعش كه به سبب پيامهاي ويدئويي كه براي تشويق همفكرانش به حضور در سوريه منتشر ميكرد و مصاحبهاش با شبكه بيبيسي كاملا شناخته شده بود اخيرا در جريان نبرهزينه مصرف داروهاي نازايي كاهش پيدا ميكند
هزينه مصرف داروهاي نازايي كاهش پيدا ميكند وزارت بهداشت و درمان با وارد كردن داروهاي ناباروري در ليست بيمهاي و انجام برنامه ريزيهاي لازم براي ثابت نگهداشتن قيمت اين داروها ميزان پرداخت از جيب اين بيماران را كاهش داده است دكتر شهياد زماني عضو هيات مديره انجمن داروسازان تهرا-
گوناگون
پربازدیدترینها