واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه:حفظ محيط زيست لازمه توسعه پايدار كشاورزي است
رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه گفت: حفظ محيط زيست لازمه توسعه پايدار كشاورزي است و اين امر بايد سرلوحه تمام امور قرار بگيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمانشاه، محمدمهدي خدايي پيش از ظهر امروز در مراسم افتتاحيه دومين همايش بينالمللي كشاورزي و منابع طبيعي در دانشگاه رازي كرمانشاه گفت: مشتركات تاريخي، ديني و مذهبي بين ايران و عراق ميتواند زمينهساز همكاريهاي فراوان باشد.
رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه با بيان اينكه اين همكاريها ميتواند در زمينههاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي، بازرگاني، علمي و پژوهشي باشد، تصريح كرد: همسايگي استان كرمانشاه با كشور عراق، فرصت مناسبي براي استان بوده كه بايد از اين فرصت استفاده كرد.
خدايي همكاري در زمينههاي علمي و پژوهشي بين دو كشور را مناسب خواند و تصريح كرد: دانشگاه رازي كرمانشاه و القاسم بابل بر اساس تفاهمنامه مشترك موجود بين آنها، اقدامات خوبي در اين زمينه انجام دادهاند.
وي تبادل دانشجو و استاد، برگزاري همايشها و مسابقات مختلف را از جمله همكاريهاي انجام شده بين اين دو دانشگاه عنوان كرد و افزود: براي افزايش اين همكاريها هنوز جاي كار بسياري وجود دارد.
رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه يكي از زمينههاي همكاري بين دو دانشگاه را در بخش كشاورزي و منابع طبيعي اعلام كرد و بيان داشت: بخش كشاورزي مسئوليت مهمي در امنيت غذايي داشته و در تأمين غذاي مناسب و كافي و قيمت قابل دسترس تعريف ميشود.
اين مسئول با اشاره به اينكه تنوع زيستي اساس كشاورزي است، خاطرنشان كرد: هر دو كشور ايران و عراق از تنوع اقليمي بالايي برخوردار بوده، اما با توجه به قدمت كشاورزي در اين دو كشور و عليرغم تنوع زيستي، كشاورزي نتوانسته به جايگاه واقعي خود برسد.
خدايي با تاكيد بر اينكه مهندسيسازي و دانشبنيان كردن بخش كشاورزي ميتواند گام مهمي در توسعه اين بخش باشد، گفت: مهندسيسازي بهمعناي بهكارگيري علوم و فنون روز، بهويژه فنآوريهاي نوين همچون نانو و بايو در اين بخش است.
به گفته رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه، در عمل شاهد توليد علوم كشاورزي در داخل كشور و بهرهبرداري از آن در ساير كشورها هستيم.
وي با بيان اينكه پيشبيني شده در آينده بهجاي جنگ نفت در دنيا، جنگ آب داشته باشيم، بيان داشت: هماكنون 92 درصد از آب مصرفي كشور ايران در بخش كشاورزي استفاده ميشود كه براي مصرف بهينه آن بايد چارهانديشي كرد.
به گفته اين مسئول، بيش از 60 درصد از هدر رفت آب با روشهاي نوين، احداث كانال و روشهاي مناسب كشت قابل صرفهجويي بوده و راندمان آبياري را ميتوان با برنامهريزي هدفمند افزايش داد.
خدايي مصرف سوخت بالا در بخش كشاورزي را يكي از مسائل مهم در اين بخش دانست و تغيير الگوي مصرف در اين زمينه را با افزايش قيمت سوخت، موجب كاهش چشمگير سوخت در اين بخش عنوان كرد.
وي با اشاره به اهميت فرهنگسازي مصرف محصولات كشاورزي، بيان داشت: در كشور ايران مصرف روغن، قند و شكر 30 درصد بالاتر از استاندارد جهاني بوده كه اين موارد بايد با فرهنگسازي مرتفع شود.
رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه، تصريح كرد: مصرف روغن از يكسو سلامت جامعه را بهخطر انداخته و از سوي ديگر اقتصاد كشور را متزلزل ميكند كه با اين وجود تغيير الگوي مصرف در حوزه نان، آب و غذا در زيربخش كشاورزي ضرورت دارد.
اين مسئول توسعه گلخانهها، توسعه باغات، تبديل زمينهاي مستعد سيلاب به باغات، مديريت پسماندهاي بخش كشاورزي و سازگارسازي آموزشهاي علمي در اين زمينه با واقعيتهاي موجود را از مهمترين مسائل پيشروي اين بخش عنوان كرد.
خدايي با بيان اينكه در كشور ايران مراكز آموزشي نتوانستهاند خود را با رويكرد هماهنگسازي آموزش و مهارت دانشآموختگان تطبيق دهند، يادآور شد: دانشآموختگان با ادبيات كشاورزي و نه عمليات كشاورزي فارغالتحصيل ميشوند.
وي اذعان داشت: بايد بهسمتي حركت كرد كه دانش را در مزارع كاربردي كنيم تا ديگر شاهد آسيبپذيري محصولات اين بخش در مقام رقابت با محصولات ديگر نباشيم و با برنامهريزي درست و توجه به اين موارد ميتوان در راستاي رسيدن به بهبود وضعيت كشاورزي و شكوفايي اقتصادي قدم برداشت.
اين مسئول مسئله ريزگردها را يك معضل جدي و مشترك بين دو كشور خواند و متذكر شد: اين امر تنها با چارهانديشي مسئولان و همت محققان قابل حل بوده و بايد توجه داشت كه اين معضل علاوه بر تأثيرگذاري سوء بر سلامتي افراد و محيط، موجب مختل شدن توليد محصولات كشاورزي نيز ميشود.
به گفته رئيس دانشگاه رازي كرمانشاه، در تمام اين موارد نبايد فراموش كرد كه حفظ محيطزيست لازمه توسعه پايدار كشاورزي است و اين امر بايد در سرلوحه تمام امور قرار گيرد.
انتهاي پيام/2700/ن۴۰
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]