واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: راي مجلس به كليات طرح انتقال پايتخت
علي رغم مخالفت دولت با طرح انتقال پايتخت سياسي و اداري و غير قابل تصويب بودن آن از نظر رئيس مجلس به دليل هزينه بر بودن و مغايرت آن با قانون اساسي ، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به كليات اين طرح رأي مثبت دادند.
به گزارش مهر، در جلسه ديروز مجلس نمايندگان طرح ساماندهي و انتقال پايتخت سياسي و اداري را بررسي كردند كه كليات اين طرح با 110 رأي موافق، 67 رأي مخالف و 10 رأي ممتنع از 214 نماينده حاضر در صحن علني به تصويب رسيد. 27 نماينده حاضر در مجلس نيز در اين
راي گيري شركت نكردند.
به گزارش مهر ، جواد جهانگيرزاده نماينده مردم اروميه در ابتداي بررسي طرح انتقال پايتخت سياسي- اداري در تذكر قانون اساسي گفت: بر اساس اصل 75 قانون اساسي طرح هاي قانوني، پيشنهادات و اصلاحات نمايندگان در خصوص لوايح قانوني كه به تقليل درآمدهاي عمومي و افزايش هزينه هاي عمومي مي انجامد، در صورتي قابل طرح در مجلس است كه در آن طريق جبران اين هزينه ها و يا تامين هزينه هاي جديد معلوم شده باشد.
علي لاريجاني رئيس مجلس در پاسخ به اين تذكر جهانگيرزاده گفت: اين اخطار وارد است چون انتقال پايتخت بار مالي دارد و اين بار مالي هم بسيار سنگين است. وي با اشاره به اينكه در اين طرح عنوان شده كه دولت انتظارات مورد نياز در لايحه بودجه كل كشور پيش بيني و منظور كند، ادامه داد: در اين طرح منابع تامين هزينه انتقال پايتخت ديده نشده از اين رو اين مسئله براي شوراي نگهبان قابل قبول نيست.در ادامه كمال عليپور در مخالفت با اين طرح گفت: هر زمان بحث آلودگي هوا مطرح مي شود مسئله انتقال پايتخت را نيز طرح
مي كنيم اما درباره معضل آلودگي هوا هم بايد گفت انتقال پايتخت نمي تواند مشكل را حل كند.همچنين عليرضا خسروي نماينده مردم سمنان در موافقت با اين طرح گفت: بايد فكري براي انتقال پايتخت كنيم، 50 كشور از جمله كره جنوبي، پاكستان و تركيه كه عمده آنها از نظر اقتصادي مانند كشور ما هستند براي اين موضوع فكر كرده و تدبير داشتند ؛ عمده زمان مردم تهران در طول روز در ترافيك سپري مي شود.
نماينده مردم سمنان همچنين در خصوص مسائل امنيتي در تهران گفت: پنهان شدن مسئولان در بين مردم از نظر امنيتي مسئله اي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.وي خاطرنشان كرد: سرانه هر فرد در تهران 55 متر بود اما به دليل ازدحام جمعيت اين سرانه سال گذشته به 30 متر و اكنون به 26 متر كاهش يافته است. موسي غضنفرآباد نماينده مردم بم، ريكان و فهرج در مخالفت با ا ين طرح گفت: اين مسئله غيرممكن است اما با طرح آن آقاياني كه نسبت به حل معضلات تهران مسئوليت دارند دو سال از اين مسئوليت غفلت مي كنند و با اين توجيه كه قرار است پايتخت از تهران منتقل شود رسيدگي به معضلات تهران را به حال خود رها مي كنند.
وي افزود: ما براي حل مشكلات تهران از مشكلات آن فرار مي كنيم در حالي كه بايد مشكلات تهران را در خود تهران حل كنيم. حامد قادرمرزي نماينده مردم قروه و دهكلان نيز در موافقت با اين طرح گفت: تمركز سياسي و اداري در تهران است، حجم عظيم كاركنان كه روزانه براي اين نهادها به تهران مراجعه مي كنند به شدت معضلات تهران مي افزايد.وي همچنين معضلات زيست محيطي تهران و روند افزايش تمركز جمعيتي در تهران را كه موجب افزايش مصرف انواع سرمايه ها در تهران مي شود را از ديگر معضلات موجود ناميد.
مجيد انصاري، معاون پارلماني رئيس جمهور در پايان بيان نظرات موافق و مخالف نمايندگان با بيان اينكه دولت با اين طرح مخالف است، گفت: چشم انداز دولت در نقطه اي ديگر بايد به طور نسبي مشخص باشد.انصاري خاطر نشان كرد: انتقال پايتخت موضوع مهم و از جنس سياست هاي كلي نظام است كه بدون نظر مقام معظم رهبري تصميم گيري درباره آن امكان پذير نيست.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]