واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: آثار تاريخي سوريه و چشم طمع تروريست ها
خبرگزاري آريا-سه سال جنگ تحميلي ضد سوريه، همه خط قرمزها را درنورديد و حرمت هيچ چيز را رعايت نكرد به طوري كه اين كشور كه از ميراث باستاني، فرهنگي و جايگاه معنوي مهمي در ميان كشورهاي جهان برخوردار است، متحمل خسارت هاي سنگيني در زمينه ميراث باستاني، ديني و مذهبي شد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پايگاه خبري شبكه العالم، در حالي كه اخبار كشته شدن مردم سوريه همچنان بخش هاي خبري زيادي را به خود اختصاص داده است، اين بار موضوع آثار باستاني و تاريخي سوريه به موضوعي مهم تبديل شده، زيرا بر اثر آتش سوزي ها و بمباران ها و همچنين حفاري هاي غيرقانوني بسياري از اماكن تاريخي و ميراث باستاني اين كشور تاريخي از بين رفته است.
"ايرينا بوكووا" رئيس سازمان يونسكو، اخيرا از حفاري هاي غيرقانوني در اماكن مربوط به آثار باستاني سوريه به شدت ابراز نگراني كرده و مي گويد: يونسكو، به موزه ها و حراجي ها درباره اين مشكل هشدار داده است.
دكتر "مامون عبدالكريم" رييس سازمان آثار باستاني و موزه هاي سوريه نيز درباره آسيب هاي وارده به ميراث باستاني سوريه، گفت: آثار باستاني سوريه نيز همانند همه بخش هاي ديگر اين كشور، نابود و ويران شده و اگر بخشي از آنها سالم و در امان مانده، به سبب شرايط محيطي و همكاري برخي از ساكنان مناطقي است كه در امان مانده اند.
عبدالكريم مي افزايد: سوريه، 10 هزار مكان باستاني و تاريخي دارد و حفاظت از همه اين اماكن غيرممكن است. وضع موزه ها كمي بهتر است، زيرا آثار باستاني موجود در آن ها تخليه و به اماكني امن منتقل شده اند.
وي مي افزايد: از آن جا كه اين ميراث، تنها مختص سوريه نيست، اين مساله به اطلاع يونسكو رسانده شده تا مسئوليت خود را در قبال حفاظت از آن ها انجام دهد.
رييس سازمان آثار باستاني و موزه هاي سوريه تاكيد مي كند: ما نيازمند همكاري فعالان بين المللي هستيم، سعي كرديم از طريق سازمان هاي بين المللي صدايمان را به آن ها برسانيم و تاكيد كنيم كه اگر مرزهاي سوريه در برخي از مناطق باز بماند، كشورهاي همسايه نظير تركيه بايد قدرتمندانه عمل كنند و جلوي قاچاق آثار باستاني از مرزها را بگيرند.
عبدالكريم مي افزايد: يونسكو در زمينه جلوگيري از قاچاق آثار باستاني و تاريخي سوريه و تجارت با اين آثار همكاري داشته و در اين زمينه به ايجاد صفحه اي اينترنتي با هدف خبررساني در اين خصوص به همه كشورهاي جهان و نشان دادن آسيب هاي وارد شده در اين مجال اشاره كرده است.
دكتر "علي القيم" معاون وزير فرهنگ سوريه نيز در اين زمينه مي گويد: آمار سازمان آثار و موزه ها حاكي از آن است كه بيش از 500 مكان باستاني و تاريخي سوريه، در معرض حفاري هاي غيراصولي با هدف سرقت قرار گرفته است تا آثار سرقت شده به تركيه، اردن يا لبنان قاچاق شوند. يكي از معروف ترين اماكني كه در معرض اين گونه عمليات قرار گرفته است، افاميا و شهرهاي فراموش شده در شمال سوريه است، به غير از اين آثار، تعدادي زيادي از آثار تاريخي سوريه نيز از سوي تروريست ها كاملا ويران شده اند.
وي مي افزايد: هيچ كس نمي تواند آماري دقيق از آن چه در سوريه مي گذرد ارائه دهد، زيرا جنگ در اين كشور همچنان ادامه دارد و بسياري از مناطقي كه كانون درگيري هستند، از دسترس دولت سوريه خارج شده و در اختيار تروريست ها قرار گرفته و كسي قادر نيست تا از آثار فرهنگي و تاريخي موجود در آنها حمايت كند.
القيم تاكيد مي كند: حفاظت از اين آثار باستاني و تاريخي، مسئوليتي همگاني و بين المللي است.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]