واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جزئيات يارانه 300 ميليارد توماني شير همچنان پنهان است
چندي است اختصاص يارانه براي تثبيت قيمت شير خام در دستور كار مسئولان قرار گرفته و در جلسه اخير هيات دولت نيز يارانه 300 ميليارد تومان براي اجراي اين طرح تصويب شد اما همچنان دامداران و صنايع لبني از آينده توليد خود حتي براي كوتاه مدت، بياطلاعند.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پس از تغيير نرخ ارز مرجع به مبادلاتي و تامين نشدن ارز مورد نياز براي واردات علوفه وارداتي كه هزينههاي توليد دامداران را افزايش داد، آنها خواستار افزايش قيمت محصولاتشان بودند اما با توجه به اظهارنظرهاي متعدد مسئولان و كارشناسان، افزايش قيمت شير به دليل احتمال كاهش بيش از حد مصرف آن، از دستور كار خارج و مقرر شد براي تثبيت نرخ اين محصول يارانه در نظر گرفته شود.
از ماه گذشته تاكنون جلسات متعددي در ستاد تنظيم بازار برگزار و نهايتا مقرر شد با اختصاص يارانه، قيمت خريد هر كيلوگرم شيرخام از دامداران از كيلويي 1100 به 1350 تومان افزايش يابد اما با توجه به يارانهاي كه دولت در نظر گرفته كارخانهداران مابه التفاوت آن را از جيب دولت به دامداران پرداخت كنند و قيمت فرآوردههاي خود را افزايش ندهند.
اما پس از گذشت يك هفته از تصويب يارانه 300 ميليارد توماني براي تثبيت نرخ شير خام، هنوز جزئيات اين طرح و چگونگي اختصاص اين يارانه از سوي مسئولان مشخص نشده و دامداران و صنايع حتي از آينده كوتاه مدت بازار توليد خود را نميدانند.
سيروس روستا - رييس اتحاديه مركزي دامداران - در اين باره به ايسنا گفت: حدود يك هفته از تصويب يارانه براي تثبيت نرخ شير خام گذشته اما هنوز هيچ جزئياتي از اين طرح اجرا و ابلاغ نشده است.
وي افزود: بزرگترين مشكل دامداران كه حدود پنج از ماه مطالبات باقيماندهشان ميگذرد، كمبود نقدينگي است چرا كه آنها نميتوانند با اين مشكل به توليد ادامه دهند. از سوي ديگر با توجه به اينكه قانون انتزاع وظايف بازرگاني بخش كشاورزي از وزارت تجارت در حال تدوين است، دامداران متولي واحدي ندارند و نميدانند بايد با كدام دستگاه يا وزارتخانه مذاكره يا مكاتبه كنند.
به گفته رييس اتحاديه دامداران با توجه به اينكه هنوز هيچ جزئياتي از اجراي اين طرح و چگونگي اختصاص يارانه شير ابلاغ نشده همه ذينفعان از دامداران، كارخانهداران و تشكلهاي موازي با اين اتحاديهها تفسير متفاوتي از اجراي اين طرح ارائه ميدهند كه باعث سردرگرمي بيشتر توليد اين محصولات استراتژيك شده است.
وي تاكيد كرد: دامداران خواستار ابلاغ هر چه سريعتر جزئيات اين طرح و اجراي آن هستند تا بتوانند به توليد ادامه دهند.
رييس اتحاديه مركزي دامداران اظهاركرد: دولت بايد مكانيزمي براي اختصاص اين يارانه در نظر بگيرد تا مشكلاتي كه در گذشته به وجود آمد تكرار نشود چراكه پيش از اين نيز اختصاص يارانه شير به دامداران از همين طريق صورت ميگرفت و كارخانهها بعضا تا چند ماه بهاي شير خام دامداريها را به بهانههاي مختلف نميدادند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]