واضح آرشیو وب فارسی:مهر: موافقان طرح حمايت از صنعت برق: وضعيت برق اورژانسي است / تاكيد مخالفان بر مغايرت طرح با قانون اساسي
عضو كميسيون انرژي مجلس با بيان اينكه كشور ما در صنعت برق در رتبه 163جهان قرار دارد و اين موضوع براي كشوري كه روي منابع انرژي خوابيده،افت دارد، گفت: ما سالانه به 5 تا 7 هزار مگاوات نيروگاه نيازمنديم و در شرايط فعلي بايد به طور اورژانسي مصرف برق را كاهش دهيم.
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، در جلسه امروز چهارشنبه مجلس شوراي اسلامي در جريان بررسي كليات طرح حمايت از صنعت برق كشور نادر قاضي پور نماينده مردم اروميه به عنوان يكي از مخالفان اين طرح اظهار داشت: اگر براي دولت حمايت از صنعت برق مهم است بايد لايحه اي در اين خصوص بدهد و پيشقدم شود، اين طرح در كميسيون صنايع به عنوان كميسيون فرعي با اكثريت آرا رد شده است.
وي اظهار داشت: آيا ما مي خواهيم براي منافع چند كارخانه دار قانون بگذاريم، اين طرح مغاير اصل 75 قانون اساسي است و درآمد دولت را نيز كاهش خواهد داد، چرا ما پول 70 ميليون نفر را به جيب عده اي بريزيم.
در ادامه حسين اميري خامكاني عضو كميسيون انرژي به عنوان موافق و از طراحان اين طرح گفت: امروز اكثر كارشناسان نگران آينده نيروگاه ها و خاموشي هايي هستند كه احتمالا در سالهاي آينده خواهيم داشت، امور امنيت و همه مسائل مهم كشور به برق وابسته است و تصور نداشتن برق ممكن نيست.
وي در ادامه افزود: چند سال است كه نيروگاههاي ما از جيب خرج مي كنند البته نيروگاهها را در اين چند سال اخير فروخته ايم و مبالغ آن را در جاهاي ديگر صرف كرده ايم.
اميري با بيان اينكه دولت چند هزار ميليارد تومان به صنعت برق بدهكار است، گفت: ما در حال حاضر به هزاران پست و ترانس برق نياز داريم و اگر تمام پروژه هاي مسكن مهر به بهره برداري برسد بايد برق زيادي توليد كنيم.
وي با بيان اينكه كشورمان در صنعت برق در رتبه 163 جهان قرار دارد، گفت: براي كشوري كه روي منابع انرژي خوابيده اين موضوع افت دارد.
اميري خاطرنشان كرد: ما سالانه به 5 تا 7 هزار مگاوات نيروگاه نيازمنديم و در شرايط فعلي راهي نداريم جز اينكه به طور اورژانسي در مصرف برق كاهش ايجاد كنيم.
در ادامه همچنين مهرداد لاهوتي نماينده مردم لنگرود نيز به عنوان مخالف طرح، بندهايي از طرح مذكور را مغاير قانون اساسي و قانون برنامه پنجم دانست.
حميدرضا فولادگر رئيس كميسيون ويژه حمايت از اصل 44 قانون اساسي نيز كه موافق طرح مذكور است، اظهار داشت: تقريبا همه كارشناسان وزارت نيرو موافق اين طرح هستند. اينكه گفته مي شود چرا دولت در اين خصوص لايحه نداد به اين خاطر بود كه در دولت گذشته نيروگاهها از طريق هدفمندي و به روش هاي خاص مديريت مي شدند كه زياد مناسب نبود.
وي افزود: بيشترين بدهكاري دولت مربوط به وزارت نيرو و بخش صنعت برق است و اگر اين روش اصلاح نشود با كاهش توليد برق مواجه مي شويم.
فولادگر افزود: براي رفع مغايرت بندهاي اين طرح با قانون نيز مي توان طرح هاي اصلاحي پيشنهاد كرد تا مشكل حل شود.
همچنين محمد رضا پورابراهيمي نايب رئيس كميسيون اقتصادي به عنوان موافق اين طرح گفت: يكي از چالش هاي اصلي كشور ما موضوع صنعت برق است. معاون اول رئيس جمهور در مصاحبه اي اظهار داشته است كه ما تا قانون هدفمندي را كامل نكنيم فاز دوم آن اجرا نمي شود و به نظر مي رسد با اين وضع فاز دوم هدفمندي در سال 93 نيز اجرا نشود.
وي با بيان اينكه بحث تحريم ها جدي است، گفت: يكي از چالش هاي مهم ما عدم وجود سازمان تنظيم مقررات در صنعت برق است كه حتما بايد اين سازمان تشكيل شود.
رئيس كميسيون اقتصادي افزود: بنده هم موافق اين هستم كه بندهايي از اين طرح مخالف قانون است اما مي توان بعد از ورود به جزئيات اين موارد را اصلاح كرد.
در ادامه احمد توكلي نماينده مردم تهران در بيان اخطاري اظهار داشت: بندهايي از طرح حمايت از صنعت برق مغاير قانون است و به نظر من اين طرح بايد به كميسيون برگردد تا مجدد بررسي شود در غير اين صورت اين طرح مثله مي شود و به هدفي كه طراحان در نظر گرفته اند نمي رسد.
وي گفت: اين طرح مغاير اصل 55، 75 و 110 قانون اساسي است.
بعد از بيان نظرات نمايندگان موافق و مخالف اين طرح تصويب شد.
كد خبر: 2202077
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۰:۴۰
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]