واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عدم درمان اختلال بيش فعالي سبب افت تحصيلي كودك ميشود
يك روانپزشك در يزد با اشاره به اينكه بيش فعالي يك اختلال نسبتاً شايع در ميان كودكان است اظهاركرد: شيوع اين اختلال در كودكان 3 تا 7 درصد است و در پسران نيز شايع تر است.
دكتر “اميررضا چمني” در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه يزد، در خصوص علل و عوامل ايجاد اين اختلال گفت: علل ژنتيكي، سابقه خانوادگي و فاميلي و تغييرات بيولوژيكي و نور و شيميايي مغز از علل ايجاد اين اختلال است.
وي از جمله علائم اين بيماري را حواس پرتي و بي توجهي به معلم و والدين دانست و افزود: اين كودكان معمولاً در انجام تكاليف و امتحاناتشان بي دقتند، به جزئيات اهميت نميدهند، وسايل شخصي خود را مكرراً گم مي كنند، حواسشان به آساني پرت ميشود، فراموشكاري داشته و در دروس املا و رياضي به علت بي دقتي نمرات خوبي بدست نميآورند.
اين روانپزشك، دومين علامت اين اختلال را بيش فعالي كودك عنوان كرد و گفت: معمولاً اين كودكان بي قرار هستند، روي صندلي تكان ميخورند، قادر نيستند به مدت طولاني روي صندلي بنشينند و صندلي را ترك ميكنند، پريدن و دويدن در جاي غيرمعمول دارند، همچنين اين كودكان قادر نيستند در محيط بي سر و صدا فعاليت كنند، پر حرفند و پر جنب و جوش.
وي سومين خصوصيت اين كودكان را رفتارهاي تكانشي و انفجاري دانست و بيان كرد: به عبارتي اين كودكان قادر نيستند قبل از عمل فكر كنند، معمولاً تصميمات ناگهاني ميگيرند، ناتواني در انتظار كشيدن و در صف ايستادن، دخالت در كار ديگران و قطع حرف ديگران از خصوصيات ديگر اين اختلال است.
دكتر چمني ادامه داد: اين كودكان مستعد حادثهاند، رفتارهاي پرخطر مانند پريدن از ارتفاع، بازي با كبريت و دوچرخه سواري پر سرعت و غيره دارند.
وي در مورد عوارض اين اختلال هم گفت: در صورت عدم درمان و پيگيري اختلال بيش فعالي باعث افت تحصيلي، كاهش عزت نفس و اعتماد به نفس، ايجاد احساس بي كفايتي، احساس سرخوردگي و افسردگي ثانويه توام با پرخاشگري در كودك مي شود.
اين روانپزشك همچنين در خصوص درمان اين اختلال اضافه كرد: معمولاً سير بيماري تا سنين نوجواني علائم بهبود پيدا ميكند و درمانهاي دارويي موجب افزايش دقت و تمركز و كاهش بيش فعالي و رفتارهاي پرخاشگرايانه در كودك شده و منجر به بهبود در عملكرد تحصيلي و كاهش اختلالات رفتاري خواهد شد.
اين متخصص اعصاب و روان خاطرنشان كرد: همچنين محدوديتهاي غذايي مانند محدوديت مصرف شيريني، تنقلات مثل چيپس و پفك، مواد غذايي محرك مانند سس، نوشابه و شكلات باعث بهبود علايم در كودك ميشود.
وي يادآور شد: رفتار درماني و آموزش و مشاوره والدين در بهبود علايم اين كودكان بسيار موثر است.
اين روانپزشك افزود: كودكاني كه اين اختلال را دارند، در دوران بارداري نيز تحرك جنيني آن زياد است و در دوران شيرخوارگي هم به صدا، نور و حرارت بسيار حساس بوده و كودكاني پرتحرك و پرانرژي هستند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]