واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آثار سوء هدفمندي يارانهها بر وضعيت سلامت فراتر از كاركردهاي فعلي اعتباري است
گروه سلامت: رئيس كميسيون اجتماعي مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر اينكه بودجه سال 93 سعي كرده فشار ناشي از هدفمندي يارانهها را در بخش بهداشت و درمان كاهش دهد، گفت: ولي فشارهاي مالي وارده شده به حدي است كه بعيد به نظر ميرسد بتوان به شرايط قبل از اجراي هدفمندي يارانه دست پيدا كرد.
محمدرضا واعظ مهدوي، رئيس كميسيون اجتماعي مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) با تاكيد بر اينكه اعداد و ارقام بودجه سال 93 حاكي از حمايت بيشتر دولت از بخش بهداشت و درمان است، عنوان كرد: با وجود اينكه اعتبارات بيمهها در اين بودجه رشد چشم گيري داشته اما افزايش هزينهها و قيمت تمام شده خدمات بسيار جدي است و فشارهاي مالي وارده شده در سالهاي گذشته به حدي است كه بعيد به نظر ميرسد با اعتبارات فعلي بتوان به شرايط قبل از اجراي هدفمندي يارانه در بخش بهداشت و درمان دست پيدا كرد.
رئيس انجمن علمي اقتصاد سلامت با تاكيد بر اينكه بودجه فعلي سعي كرده فشارهاي ناشي از هدفمندي يارانهها را در بخش بهداشت و درمان كاهش دهد، تصريح كرد: اما آثار سوء هدفمندي بر وضعيت بهداشت و درمان فراتر از كاركردهاي شرايط فعلي اعتباري ماست و تنها چاره خارج شدن دولت از گردابي كه در اثر اجراي هدفمندي يارانهها براي او ايجاد شده، اين است كه طرح ياد شده را متوقف كند و سياستهاي خود را به طور جدي براي حمايت از توليد و حمايت از قدرت خريد اقشار، گروههاي دستمزد بگير، كارگران و... اختصاص بدهد.
واعظ مهدوي در ادامه سخنان خود تاكيد كرد: مقام مقام رهبري مكررا اين مفهوم را هدف گذاري كردهاند كه بايد براي بيماران در هنگام بيماري شرايطي حاصل شود كه دغدغه مالي نداشته باشند و هزينههاي پرداختي آنها تامين شده باشد و تنها نگراني و دغدغه حل و فصل مسائل بيماري خود را داشته باشد، اما متاسفانه هزينههاي بهداشت و درماني به خصوص در سالهاي اخير يك روندي را طي كرده و برخي سياست گذاريها بر خلاف سياستهاي كلان نظام، مصوبات مجمع و اهداف سند چشم انداز توسعه حركت كرده است.
هزينههاي كمرشكن؛ بخش مهمي از هزينههاي بخش بهداشت و درمان
وي با تاكيد بر اينكه جنين روندي باعث شده تا امروزه هزينههاي كمرشكن بخش مهمي از هزينههاي بخش بهداشت و درمان را تشكيل دهد، اضافه كرد: به طور كلي روندهايي امروزه در سطح جهان اتفاق داده است كه باعث شده بخش هزينهها در بهداشت و درمان از اهميت فوق العادهاي برخوردار شود و مسائلي از قبيل سالمندي جمعيت، پيدايش تكنولوژيهاي جديد و هزينه بر شدن درمانها و تغيير الگوي بيماريها به مزمن و طولاني مدت هزينههاي بهداشتي و درماني را افزايش داده است.
بيماران نبايد با پرداخت هزينههاي بهداشت و درمان به ورطه فقر بيفتند
رئيس كميسيون اجتماعي مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: برهمين اساس امروزه نظامهاي سياست گذاري بهداشت و درمان موظف هستند كه چنان برنامه ريزي كنند كه اولا اشخاصي در اثر نداشتن پول از هزينههاي درماني مورد احتياج خود محروم نمانند و ثانيا اگر چنان چه هزينههاي بهداشت و درمان را پرداخت كردند به ورطه فقر نيفتند.
عواقب تحميلي قانون هدفمندي يارانهها به سيستم بهداشت و درمان بسيار تكان دهنده بود
واعظ مهدوي با بيان اينكه در سالهاي اخير هزينههاي بهداشت و درماني بسيار افزايش پيدا كرده است، بيان كرد: عواقبي كه از قانون هدفمند شدن يارانهها به سيستم بهداشت و درمان تحميل شد بسيار تكان دهنده و آسيب رساننده بود و هزينههاي انرژي در واحدهاي بهداشتي و درماني به شدت افزايش پيدا كرد و عملا منجر به افزايش هزينه تمام شده خدمات شد و سيستم نيز ناگريز شد اين مبالغ را از مردم اخذ كند و محلي براي جبران آن پيش بيني نشده بود.
رئيس انجمن علمي اقتصاد سلامت ادامه داد: همچنين آثار گراني و تورم بسيار شديدي كه از اجراي اين قانون و بالا بردن قيمت حاملهاي انرژي در جامعه ايجاد شد كه منجر به بالا رفتن قيمت ارز و بالا رفتن قيمت ارز نيز عملا منجر به افزايش شديد كالاها، مواد مصرفي، لوازم يكبار مصرف، تجهيزات پزشكي و داروها شد.
وي در بخش پاياني سخنان خود خاطرنشان كرد: البته بالا رفتن قيمت ارز منافعي را براي كساني كه با معاملات ارزي سروكار دارند و يا بانكهاي خصوصي كه ذخاير خود را به ضورت ارزي نگهداري ميكنند ايجاد كرد ولي عملا عامه مردم از اين موضوع به شدت متضرر شدند و يكي از مصاديق مهم اين زيان هم به حوزه بهداشت و درمان برميگردد.
در همين زمينه بخوانيد:
بودجه 93 عدالت در سلامت را محقق نميكند
بيمارستانها در آستانه ورشكستگي/ كاهش بودجه ماندگاري متخصصان در مناطق محروم
تصويب طرح تحول سلامت در دولت/ بودجه سلامت اهداف برنامه را تامين نخواهد كرد
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]