تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هيچ باطلى نيست كه در برابر حق بايستد مگر آن كه حق بر باطل چيره مى شود و اين سخن خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842254854




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شبه نظاميان قبيله دينكا و قبيله نوئر با يكديگر درگير شدند سـلاخي سـودان جنوبـي


واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: شبه نظاميان قبيله دينكا و قبيله نوئر با يكديگر درگير شدند سـلاخي سـودان جنوبـي
گروه بين الملل – علي ودايع: در آفريقا با كوچكترين جرقه اي حمام خون به راه مي‌افتد. قاره سياه در طول يك قرن گذشته شاهد چندين كشتار جمعي و هزاران فاجعه انساني بوده است. جامعه جهاني به شدت نگران تحولات سودان جنوبي است و تحولات اين كشور نفت خيز را از نزديك دنبال مي‌كند. هفته پيش رييس جمهوري معاون سابق خود را متهم به تلاش براي كودتا در كشور كرد. اتهامي كه آقاي ماشار رد مي‌كند. آقاي سالواكر ، رئيس جمهوري سودان جنوبي كه عضو قبيله دينكا با اكثريت در كشور، معاون خود، ريك ماشار را كه از قبيله نوئر است، در ماه ژوييه از كار بركنار كرد. سابقه درگيري‌ها در كشورهاي آفريقايي مي‌گويد با يك نزاع كوچك جنگ قبيله‌اي به راه مي‌افتد و حالا با نزاع دو فرد قدرتمند از دو قبيله رقيب مي‌تواند به پاكسازي قوميتي منتهي شود. البته همين ماجرا در آفريقاي مركزي و ميان مسلمانان و مسيحيان اين كشور در حال وقوع است.

قاره سياه، سال 1994نسل‌كشي رواندا را تجربه كرد و حالا اين نگراني وجود دارد كه اين واقعه در سودان جنوبي تكرار شود. در آن واقعه دردناك، به دنبال سقوط هواپيماي حامل «جونال هابيا ريمانا» رييس جمهور وقت رواندا در نزديكي كيگالي پايتخت اين كشور به وقوع پيوست. قوم «هوتو» اين عمل را به قوم توتسي نسبت داد. با آغاز نسل كشي سازمان يافته كه 100 روز طول كشيد، 800،000(هشتصد هزار به آمار سازمان ملل) و يا 1،071،000 (يك ميليون و هفتاد و يك هزار به آمار دولت رواندا) از قوم برتر توتسي و هوتوهاي ميآنه رو كه از پيروي از دستورات هوتوهاي تندرو ممانعت كرده بودند كشته شدند. روزانه 10،000 نفر و ساعتي 400 نفر و دقيقه‌اي 7 نفر كشته مي‌شدند، به طور مثال كليسايي كه 1،500 نفر در ان پناه گرفته بودند با بولدزر خراب شد و همگي پناهندگان به آن كشته شدند. بعدها اسقف كليسا به جرم همكاري در جنايت محاكمه شد. اكثر قربانيان با قمه‌ها تكه تكه مي‌شدند.در حدود 250،000 تا 500،000 زن و دختر توتسي در اين مدت مورد تجاوز جنسي قرار گرفتند. بسياري از آنها از روي عمد توسط مردان +HIV مورد تجاوز قرار گرفتند. اين فاجعه در مقابل چشمان باز با پوشش كامل خبري دنيا و عملكرد بسيار هولناك سازمان ملل و بي تفاوتي جامعه جهاني به بهانه عدم مداخله در امور داخلي رواندا انجام شد، به طور مثال در ابتداي نسل كشي 1000 نيروي اروپايي براي تخليه اتباع خارجي از رواندا به آنجا فرستاده شد كه بسرعت كشور را ترك كردند و يا صلح بانان بلژيكي سازمان ملل مدرسه‌اي را كه 2،000 توتسي به انان پناهندشده بودند بعد از رسيدن دستور عقب نشيني ترك نمودند كه منجر به قتل‌عام كليه پناهندگان شد.

گزارش‌هاي دردناك

ديروز توسط مقامات سازمان ملل گفته شد حدود 81هزارنفر در اين كشور آواره شده اند اما اين تازه اول ماجراست؛ طبق آمارهاي رسمي درگيري‌هاي سودان جنوبي كه از بيش از يك هفته پيش آغاز شده تا كنون 1000 كشته بر جا گذاشته است اما كاركنان امور بشردوستانه آمار واقعي را بسيار بيشتر از آمار رسمي مي‌دانند.

به گزارش بي بي سي، شاهدان عيني سربازان ارتش سودان جنوبي را به كشتار غيرنظاميان و تجاوز به زنان و اعدام بدون محاكمه متهم كردند. اكثر امدادرسانان غيرنظاميِ خارجي، اكنون خاك سودان جنوبي را از بيم جانشان ترك گفته‌اند و همين امر به نوبه خود، شرايط را براي شهروندان بي‌دفاع سودان جنوبي به مراتب دشوارتر كرده است. هماهنگ كننده كمك‌هاي انسان دوستانه سازمان ملل متحد گفته است: «شاهد وحشتناك ترين وقايعي بوده كه يك نفر مي‌تواند تصور كند.» توبي لنزر، مي‌گويد شاهد بود كه «مردم را رديف كرده اند و اعدام صحرايي مي‌كردند.»

هانا مك‌نيش خبرنگاري كه با مردي به نام سايمون در يكي از اردوگاه‌هاي سازمان ملل گفتگو كرده به نقل از او به گفت «سايمون چهار بار هدف گلوله قرار گرفته اما با پنهان شدن زير اجساد از اين قتل عام جان بدر برده است.»

خانم مك‌نيش به نقل از سايمون گفته كه« او و 250 مرد ديگر محاصره و دستگير شدند و به مركز پليس در يكي از پرجمعيت‌ترين مناطق حومه جوبا منتقل شدند.» به گفته اين شخص،« پس از ورود دستگيرشدگان به زندان، افراد مسلح از پنجره به سوي آنان شليك مي‌كردند و در طول دو روز همه زندانيان را بجز 12 نفر كشتند.» يك خبرنگار در جوبا به نقل از شاهدان عيني مي‌گويد« نيروهاي امنيتي بيش از 200 نفر را كه اكثر آنها از قبيله نوئر بود‌ه‌اند به ضرب گلوله كشته‌اند.» يكي ديگر از ساكنان اردوگاه سازمان ملل در جوبا هم گفته مردان مسلح قوم دينكا، بزرگترين قبيله سودان جنوبي، در مناطق متعلق به قوم نوئر به هر كسي كه به زبان دينكا صحبت نمي‌كرد حمله كرده‌اند.

جنگ داخلي كودتاچيان و دولت

سالواكر رئيس‌جمهور سودان جنوبي دوهفته پيش اعلام كرد تلاش براي كودتا در اين كشور با شكست مواجه شده است و او كنترل اوضاع را در اختيار دارد. حوادث روزهاي بعد نشان داد اظهارات سالواكر چندان دقيق نبوده است. افراد مسلح حامي ريك ماشار معاون سابق رئيس جمهور سودان جنوبي كنترل شهر «پور» مركز ايالت جانگلي را به دست گرفتند و با گسترش دامنه مناطق تحت كنترل خود، شهر بنتيو مركز ايالت نفت خيز «الوحده» را تصرف كردند. در شهر بور در 200 كيلومتري شمال جوبا اوضاع بسيار حساس است و ارتش تاكيد كرده است قصد حمله براي باز پس‌گيري شهر را دارد.

سيطره مخالفان بر شهرهاي مهم در اين دو ايالت بزرگ سودان جنوبي، نگراني‌ها را درباره تبديل شدن اين كشمكش به جنگي داخلي افزايش داد. برخي مقامات بين المللي هشدار دادند اگر اين بحران مهار نشود ممكن است به كشورهاي همسايه نيز سرايت كند و موجب دو دستگي و پاكسازي نژادي شود. تغيير در مواضع سياسي موجب افزايش نگراني درباره وقوع جنگ داخلي شد. جالب اينجاست كه تولد اين كشور خود حاصل جنگ داخلي با خارطوم بوده است.

سالواكر كه در ابتداي بحران خواستار گفتگو با ريك ماشار شده بود بعدا اعلام كرد نيروهايش براي حمله به پايگاه‌هاي نيروهاي ماشار آماده مي‌شوند. اما ماشار كه ابتدا هرگونه گفتگو را تا زمان كناره گيري سالواكر رد كرده بود تاكيد كرد نيروهايش همچنان مناطق مهمي را در كنترل خود دارند. ماشار اميدوار است بتواند با استفاده از اين اهرم، شروط خود را بر سالواكر در گفتگوي احتمالي آينده تحميل كند.

سيل آوارگان

كشورهاي همسايه سودان جنوبي به دقت اوضاع اين كشور را زير نظر دارند و نگران گسترش دامنه آن هستند. در حالي كه درگيري ميان نيروهاي دولتي و شورشيان وابسته به ريك ماچار معاون سابق رئيس جمهور سودان جنوبي هم اينك به نيمي از ده ايالت اين كشور جوان‌ آفريقايي سرايت كرده است آمارهاي سازمان ملل متحد از اسكان دست كم 45 هزار غير نظامي در اردوگاه‌هاي اين سازمان حكايت دارد.به گزارش خبرگزاري فرانسه از جوبا، اداره هماهنگي امور بشردوستانه سازمان ملل در گزارشي اعلام كرد دست كم 20 هزار آواره در دو اردوگاه در جوبا، پايتخت سودان جنوبي اسكان داده شده اند.

به موجب اين گزارش 17 هزار نفر در شهر بور مركز ايالت بي ثبات جونگلي و هفت هزار نفر در شهر بنتيو مركز ايالت نفت خيز يونيتي در اردوگاه‌هاي سازمان ملل اسكان داده شده اند. بور و بنتيو Bentiu هنوز در دست شورشيان هستند. اين نهاد سازمان ملل در گزارش خود تاكيد كرد : «شمار آوارگاني كه از بحران كنوني در سودان جنوبي آواره شده‌اند حدود 81 هزار نفر برآورد شده است.»

گفته مي‌شود احتمالاً هزاران نفر نيز به بوته زارها گريخته اند كه بيم از بروز فاجعه اي انساني را در سودان جنوبي افزايش مي‌دهد.

نگراني كلاه آبي‌ها

تا كنون 4مامور سازمان ملل متحد در جنگ داخلي سودان جنوبي كشته شده اند. با ادامه زد و خوردها اين نگراني وجود دارد كه طرفين پايگاه‌هاي سازمان ملل متحد را كه مردم به آنها پناه برده اند هدف قرار دهد. دبيركل سازمان ملل، قصد دارد پنج هزار نفر ديگر بر شمار صلح‌بانان سازمان ملل در سودان جنوبي بيافزايد. مون هشدار داد: تمامي كساني كه حقوق بشر را در سودان جنوبي نقض مي‌كنند يا مرتكب جنايات ضدبشري مي‌شوند، مجازات خواهند شد.

بان كي مون دبيركل سازمان ملل با اشاره به اوضاع نگران كننده سودان جنوبي گفت دنيا نظاره گر همه طرف‌ها در سودان جنوبي است. حمله به غيرنظاميان و صلح بانان سازمان ملل بايد فورا متوقف شود. سازمان ملل گزارش‌هايي را كه از خشونت در اين كشور و جرايم عليه بشريت وجود دارد، به دقت بررسي مي‌كند.

وي افزود طرف‌هاي درگير در سودان جنوبي به هيچ وجه نمي‌توانند خشونت در اين كشور نوپا را توجيه كنند، آنها بايد از اختيارات خود استفاده كنند تا اطمينان يابند طرفدارانشان اين پيام را شنيده اند و براي آنها را روشن سازند كه ادامه خشونت به شكل قومي و ديگر شكل‌ها، كاملا مردود است.

ماهيگيري آمريكا براي نفت

تفنگداران دريايي آمريكا در حالي مترصد ورود به سودان جنوبي هستند كه شوراي امنيت سازمان ملل متحد حكم دو برابر كردن نيروهاي موسوم به كلاه آبي‌ها را،در جديد التاسيس ترين كشور جهان راي گيري كند. فرماندهي نظامي آمريكا در آفريقا اعلام كرد 150 تفنگدار دريايي آمريكا به همراه چهار فروند هواپيماي وي - 22 و دو فروند هواپيماي باري سي - 130 قرار است از اسپانيا به كشور جيبوتي در شاخ آفريقا اعزام شوند؛ جايي كه پس از حمله مرگبار 11 سپتامبر سال 2012 عليه دفتر ديپلماتيك آمريكا در شهر بنغازي ليبي يك نيروي اضطراري در آنجا شكل گرفت. فرماندهي نظامي آمريكا در آفريقا همچنين اعلام كرد اين تفنگداران دريايي و هواپيماهاي آمريكايي در عمليات تامين امنيت مراكز ديپلماتيك آمريكا يا كمك به تخليه اتباع اين كشور از سودان جنوبي به كار گرفته خواهند شد.

واقعيت آن است كه آمريكا به علت روابط تنگاتنگ خود با دولت سودان جنوبي در مسائل اين كشور دخيل است. واشنگتن از بدو تاسيس سودان جنوبي در وقايع اين كشور دخيل بوده اند. دو سال و نيم پيش هنگام شكل گيري سودان جنوبي، آمريكا به تجزيه آن از سودان كمك كرده بود و دو سوم از توان بالقوه نفتي كشور سودان نيز به سودان جنوبي اختصاص يافته بود. امروز نيز آمريكا از نزديك اوضاع سودان جنوبي را دنبال مي‌كند. آمريكا هنوز صد تن از اتباع خود را از سودان جنوبي خارج نكرده است كه اين نشان مي‌دهد واشنگتن مي‌خواهد در اين پرونده دخيل بماند. همچنين مسئله بشردوستانه مطرح است . آمريكا مي‌خواهد مانع تبديل شدن بحران سودان جنوبي به بحران قومي شود.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مردم سالاری]
[مشاهده در: www.mardomsalari.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن