واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: مروري بر گجتها و فناوريهاي شاخص عرضه شده سال ۲۰۱۳
ايتنا- سال ۲۰۱۳ ، سال خلاقيتها و فناوريهاي پوشيدني بود كه پايهاي براي تحولات در تكنولوژي آينده خواهند بود.
در اين مقاله سعي مي كنيم برخي از شاخص ترين ابزارها و گجت هاي عرضه شده در بخش فناوري در سال ۲۰۱۳ را مرور كنيم:
۱- عينك گوگل / Google Glass
با عرضه عينك گوگل، دنياي فناوري هاي كامپيوتري پوشيدني وارد مرحله جديدي از توسعه خود شد. با عينك گوگل زندگي كاربران متحول مي شود و به گفته منتقدان به همان اندازه زندگي و حريم خصوصي افراد نيز مورد تجاوز قرار مي گيرد. اين فناوري با بوق و كرناي زياد وارد شد و بعد از انتقادات شديد بدليل ورود به حريم خصوصي افراد، سرعتش كمتر شد.
هنوز در تب و تاب تحول است و به كاربران نقشه راه نشان مي دهد و دهها سرويس ديگر! بايد نحوه معامله گوگل با حكومت و حريم خصوصي را در سال ۲۰۱۴ شاهد باشيم.
۲- رداي نامرئي براي خودروها/ Vehicle invisibility cloak
مرسدس بنز رداي نامرئي براي يكي از اتومبيل هايش ساخت. اين فناوري مبتني بر تشك ال اي دي انعطاف پذير بوده كه تصوير پس زمينه اطراف خودرو را بازتوليد مي كند.
با نصب دوربين در جهت مخالف خودرو، تصوير ضبط شده به پنل ال اي دي منتقل مي شود و در همين حالت خودرو نيز به حركت خود ادامه مي دهد.
۳- اسلحه ساخته شده با پرينتر سه بعدي / 3D Printed Metal Gun
پرينت سه بعدي دنياي فناوري را در سال ۲۰۱۳ تكان داد و اين تكان همچنان در سالهاي بعد ادامه خواهد داشت.
كلت كمري كه ملاحظه مي كنيد، نه از جنس پلاستيك بلكه از جنس فلزي بوده كه با پرينتر سه بعدي خلق شده است و يك تفنگ واقعي است كه شليك هم مي كند.
۳۰ قطعه پرينت شده به صورت سه بعدي با استيل ۱۷-۴ و مواد ۶۲۵ اينكونل، تركيبات تفنگ را تشكيل مي دهند. قاب روي دسته نيز با فناوري SLS يا Selective Laser Sintered ساخته شده است.
۴- تاتوي سيليكوني جايگزين پسورد / Mobile Communication electronic skin tattoo
موتورولا در سال ۲۰۱۳ از تاتوي سيليكوني خود پردهبرداري كرد كه قرار است در صورت موفقيت، جايگزين پسورد شود. اين برچسب مي تواند در صورت نياز هويت ما را به ابزارهاي متفاوت نشان دهد.
۵- بازوي تايتان / Titan Arm exoskeleton
بازوي تايتان يك اسكلت براي قسمت فوقاني دست است كه هنگام بلند كردن اجسام موجب افزايش قدرت انسان مي شود. قدرت بلند كردن ۱۸ كيلوگرم را به يك بازوي انسان مي دهد.
اين بازو براي كاهش خستگي هنگا كار طراحي و ساخته شده است. پروژه مذكور برنده جايزه ۳۰ هزار پوندي طراحي در سال ۲۰۱۳ شد.
۶- سيستم حمل و نقل هايپرلوپ / Hyperloop transportation system
سيستم مافوق سرعت هايپرلوپ براي حمل و نقل بين شهري طراحي شده است. لوله هايپرلوپ حركت جلو و عقب را تا ۸۰۰ مايل بر ساعت با پالس هاي الكتريكي سرعت مي بخشد. كاهش اصطحكاك از طريق قرار دادن غلاف هاي مخصوص در سطح پاييني لوله ها با ياتاقان هاي هوا امكان پذير مي شود.
در اين پروپوزال بر وجود خلع در قسمت جلوي غلاف كه هوا را مي كشد و اصطحكاك را كاهش مي دهد نيز تاكيد مي كند.
۷- پهپاد آمازون / Amazon drone delivery
روز دوشنبه سايبري،بزرگترين خرده فروش اينترنت جهان -آمازون- از پهپاد آمازون رونمايي كرد كه قرار است يوسيله آن بسته هاي پستي را با وزني معادل ۵ پوند تا شعاع ۱۰ مايلي به مقصئ برساند.
با عملي شدن اين پروژه ۸۶ درصد از محموله هاي ارسالي آمازون تحت پوشش پهپاد قرار خواهد گرفت.
۸- شبكه عصبي مصنوعي جديد ۶ برابر شبكه گوگل در سال ۲۰۱۲ /Massive neural network
اندرو نگ از دانشگاه استنفورد و تيمش موفق به خلق شبكه عصبي مصنوعي Artificial neural network ۶ برابر آنچه گوگل در سال ۲۰۱۲ بدست آورد، شدند.
شبكه گوگل ۱.۷ ميليارد اتصال را ايجاد كرده كه مثلا شناسايي نوع خاصي گربه روي يوتيوب را به سرعت برق فراهم مي سازد. شبكه اندرو نگ و تيم همراه وي ، ۱۱.۲ ميليارد اتصال عصبي را فراهم مي سازد.
۹- حركت خودرو با فكر/ Mind controlled toy car
ايده حركت خودرو با فكر ايده جديدي نيست و اين تكنولوژي به سال ۲۰۱۱ در برلين بر مي گردد. امسال آلجو برنال فارغ التحصيل آكادمي طراحي در آيندهوون آلمان يك اسباب بازي خودرو كه با فكر انسان حركت مي كند را طراحي كرد. اين خودرو براي معلولاني كه نمي توانند فيزيكي حركت كنند، ساخته شده و كاربر براي حركت دادن آن بايد لباس موسوم به electroencephalography را به تن كنند كه دستورات مغزي را دريافت كرده و بعد از تبديل به سيگنال، به كنترلر داخل خودرو ارسال مي كند.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]