واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كارت ملي از ۲۲ بهمن هوشمند ميشود
پيش از اين صدور كارت ملي هوشمند براي ايرانيان بالاي 15سال آغاز شده بود و استان قم نخستين استاني بود كه مرحله آزمايشي اين طرح در آنجا اجرا شد. شهروندان براي دريافت كارت ملي هوشمند ميتوانند به پورتال سازمان ثبت احوال مراجعه و فرم مربوطه را تكميل كنند. اطلاعات ثبت شده در فرمها با پايگاه اطلاعات جمعيتي كشور تطبيق داده ميشود و پس از احراز صحت اطلاعات، كد رهگيري به فرد ارائه ميشود.
در ادامه اين فرايند، هموطناني كه درخواست خود را ثبت كردهاند با همراه داشتن كد رهگيري به دفاتر ثبتاحوال مراجعه ميكنند تا مشخصات بيومتريك همچون اثرانگشت و عكس جديد آنها دريافت شود. پس از مدت معيني كه به هموطنان اعلام خواهد شد، افراد به دفاتر ثبت احوال مراجعه و كارت خود را دريافت ميكنند. كارت هوشمند ملي امكان ارائه بيش از 50خدمت را دارد. از جمله ويژگيهاي كارتهاي جديد، درج امضاي الكترونيك و مشخصات بيومتريك روي تراشه كارت ملي است. كارتهاي بيومتريك ضريب امنيتي بسيار بالايي دارند و تقلب و سوءاستفاده از آنها تقريبا غيرممكن است.
در اين كارتها يك مشخصه بيومتريك نيز مانند اثر انگشت ثبت ميشود كه نهتنها از قانوني بودن كارت اطمينان حاصل ميشود بلكه از اينكه كارت به شخص تعلق دارد هم ميتوان مطمئن شد. اسكن عنبيه يكي از روشهاي ثبت مشخصات بيومتريك است كه هماكنون از آن در بسياري از نقاط امنيتي در جهان استفاده ميشود. همچنين قرار است تا پايان برنامه پنجم امضاي الكترونيكي تمامي افراد روي كارت هوشمند ملي آنها درج شود. ساختار طراحيشده در امضاي ديجيتال امكان آشكارسازي هرگونه تغيير در محتواي متون يا اسناد الكترونيكي فراهم شده و سنديت متون الكترونيك قابل پيگيري و بررسي است.
همچنين پيام ارسالي در اينترنت با استفاده از گواهي الكترونيك شكل قانوني بهخود ميگيرد و به زبان ساده ميتوان گفت امضاي الكترونيك امضايي است كه بهرغم قابل رويت نبودن قابل اثبات است. مسئوليت راهاندازي امضاي الكترونيك بر عهده سازمان ثبت احوال كشور است كه برابر برنامه پنجم توسعه بايد آن را اجرايي كند.
رئيس سازمان ثبت احوال ديروز در اينباره گفت: در حال حاضر 30درصد از شهرستانها تجهيزات اوليه براي صدور كارت هوشمند ملي را دارند و تا 22بهمن اميدواريم تمامي شهرستانها مجهز به اين تجهيزات شوند. محمد ناظمي اردكاني كه در همايش روز ثبت احوال سخن ميگفت و مهر خبر آن را منتشر كرد، با اشاره به اينكه از ابتداي سال دفاتر سازمان ثبت اسناد به پايگاه اطلاعات جمعيتي ما متصل شدهاند، افزود:
تمامي اسناد اين سازمان بهطور آنلاين در ثبت احوال مشاهده ميشود و ديگر نيازي به ارسال آنها وجود ندارد. سازمان ثبت احوال توليد آمار و اطلاعات جمعيتي را در برنامهريزيهاي كشور و سياستگذاريها در سطح كلان برعهده دارد و طي سالهاي اخير از فرايند سنتي اجرايي به نوينسازي رسيده است. براي تحقق اين هدف 4راهبرد اساسي برعهده ثبت احوال گذاشته شده كه مهمترين آنها ثبت وقايع حياتي در مهلت قانوني 10تا 15روز است كه طي اين مهلت آمار وقايع چهارگانه بهصورت آنلاين و لحظهاي انجام ميشود و در هر نقطهاي از كشور كه اتفاق بيفتد در پايتخت قابل شناسايي و رويت است. هماكنون 40هزار ثبت يار، ثبت وقايع حياتي را برعهده دارند. در حال حاضر ثبت ولادت بيش از 97درصد و ثبت فوت بيش از 95.5درصد در مهلت قانوني انجام ميشود.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]