تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843324270




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وكيل لوينسون:لوينسون جاسوس سيا بود/ آمريكا درباره مأموريت او به ايران دروغ گفت


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وكيل لوينسون:لوينسون جاسوس سيا بود/ آمريكا درباره مأموريت او به ايران دروغ گفت
وكيل خانواده لوينسون اعلام كرد كه قصد داشته از سازمان مركزي جاسوسي آمريكا (CIA) شكايت كند اما سيا با پرداخت دو ميليون و 250 هزار دلار به خانواده لوينسون، آن‌ها را از شكايت منصرف كرد.


به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت مشرق نوشت: رابرت لوينسون از مأموران سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (CIA) است كه بنابر ادعاي مقامات آمريكايي و خانواده لوينسون در اسفند 1385، هنگامي كه در پوشش كارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمان يافته پليس فدرال آمريكا (اف‌بي‌آي)، مشغول جاسوسي در ايران بوده، ناپديد شده است.

مقامات پليس فدرال آمريكا مدعي شدند كه لوينسون احتمالاً از سوي يك گروه ربوده شده و در منطقه مرزي بين ايران با افغانستان و پاكستان نگهداري مي‌شود. ادعايي كه هيچ گاه از سوي هيچ منبعي تأييد نشد.

همسر و پسر وي هم براي يافتن لوينسون به ايران سفر كردند اما تلاش‌ها براي يافتن وي بي‌ثمر بود زيرا وي در خاك ايران حضور ندارد. در دسامبر 2013 ميلادي، آسوشيتدپرس گزارش داد كه لوينسون، در يك پروژه و مأموريت تأييدنشده، براي سازمان اطلاعات آمريكا (سيا) جاسوسي مي‌كرده‌ است.

داوود صلاح‌الدين مدعي است رابرت لوينسون شش سال پيش توسط مأموران ايراني در جزيره كيش دستگير شد و او آخرين كسي است كه لوينسون را ديده است! صلاح‌الدين مي‌گويد كه مأموران، او و لوينسون را بازداشت كردند اما صلاح‌الدين كه شاهدي براي اين ادعا ندارد، به گفته خودش، پس از يك روز آزاد شد. به ادعاي صلاح‌الدين، لوينسون در اين ديدار قصد داشته او را به عنوان خبر‌رسان استخدام كند كه مأموران از راه رسيد‌ه‌اند!

* داود صلاح‌الدين مدعي است كه شاهد دستگيري لوينسون در جزيره كيش بوده است!

تنها اثري كه از اين عامل سيا پيدا شده، يك فيلم كوتاه ويدئويي از او بود كه دو سال پيش او را با لباس زنداني و زنجير به دست و گردن، به نمايش گذاشته بود. در آن فيلم، او كاغذي را به دوربين نشان مي‌داد كه روي آن نوشته شده بود: آيا شما مي‌دانيد گوانتانامو كجاست؟ انتشار اين فيلم، اين گمان را تقويت كرد كه وي پس از فرار از ايران، در دام گروه‌هاي نزديك به القاعده و طالبان در پاكستان يا افغانستان افتاده باشد.

ديويد مك‌گي؛ وكيل خانواده «رابرت لوينسون» است كه معتقد است اف‌بي‌آي درباره پرونده موكلش تا كنون بي‌توجهي و كم‌كاري كرده است و پيشنهادهاي متعدد همكاري و كمك از طرف دوستان و همكاران رابرت لوينسون براي يافتن او را رد كرده است.

* همسر و فرزند رابرت لوينسون در سفارت سوئيس در تهران

مك‌گي با ارائه اسنادي به كميته اطلاعات سناي آمريكا به‌طور مستند ثابت مي‌كند كه لوينسون براي سيا كار مي‌كرده است. اما اين كميته در نهايت و در نتيجه تحقيقات خود اعلام مي‌كند كه مدركي دال بر مجرم بودن سيا و تأييد مأموريت لوينسون از جانب سيا وجود ندارد اما در همين حال، سازمان سيا دو تن از مقامات خود را براي عذرخواهي رسمي به ديدار با همسر و وكيل رابرت لوينسون مي‌فرستند. در اين ديدار وكيل خانواده لوينسون اعلام مي‌كند كه قصد دارد از سيا شكايت كند اما سازمان سيا با پرداخت مبلغ دو ميليون و 250 هزار دلار، آنها را از شكايت منصرف مي‌كند.

با بالا گرفتن بحث‌ها درباره پرونده مأمور ناپديدشده سازمان سيا و فشارهاي داخلي به اوباما براي يافتن وي، با ديويد مك گي وكيل خانواده لوينسون گفت‌وگو كرديم تا از نزديك‌ترين فرد به پرونده افسر سابق اف‌بي‌آي و مأمور سيا، در جريان قرار بگيريم.

* به عنوان وكيل و سخنگوي آقاي لوينسون، لطفاً او را براي مخاطبان مشرق معرفي كنيد.

اول درباره شخصيت او توضيح مي‌دهم و بعد درباره فعاليت‌هايش. آقاي لوينسون از نظر شخصيتي يكي از بهترين افرادي است كه من مي‌شناسم؛ بسيار اخلاقي و خانواده‌دوست است. اكثر سال‌هاي عمرش را مأمور اجراي قانون بود. به اخلاقيات بسيار پايبند بود و هميشه سعي داشت عدالت را در پرونده‌ها اجرا كند. زماني كه اف‌بي‌آي را ترك كرد، درآمد بسيار خوبي داشت: به عنوان سهامدار خصوصي براي كمپاني‌هاي بزرگ و افراد ثروتمند كار مي‌كرد اما از اين كار رضايت نداشت؛ بنابراين با سازمان مركزي جاسوسي آمريكا (CIA) آغاز به همكاري كرد، چون فكر مي‌كرد تخصصش در جرائم سازمان‌دهي‌شده و پول‌شويي به كارش مي‌آيد و مي‌تواند با مجرمان برخورد كند. از همين طريق هم بود كه به ايران رفت.

* خانواده لوينسون زماني كه در ايران بود چگونه با او ارتباط داشتند و آخرين خبري كه از او دارند چيست؟

خانواده‌اش مستقيماً با او در ارتباط نبودند، بلكه با افرادي در ارتباط بودند كه با او تماس داشتند يا مي‌دانستند كجاست. وقتي دستگيري يك فرد تا اين اندازه علني مي‌شود، با اطرافيان او تماس‌هاي مختلفي گرفته مي‌شود كه درجه اعتبارشان متفاوت است: از كاملاً بي‌اعتبار يعني افرادي كه حتي باور نمي‌كنيد از او خبر داشته باشند، تا تماس‌هاي كاملاً معتبر كه مدرك است. در اين سال‌ها، گزارش‌هاي معتبر از افرادي داشته‌ايم كه مي‌گويند آقاي لوينسون در زندان‌هاي ايران است. بنابراين ما معتقديم كه دست‌كم براي مدتي طولاني در زندان‌هاي ايران بوده است.

* با توجه به اينكه وي در ايران حضور نداشته و هيچ اثري هم از وي يافت نشده است چطور اطمينان داريد اين اطلاعات درباره زنداني‌شدن او در ايران صحت دارد؟

اين فرد 65 سال دارد و دچار بيماري ديابت نيز هست و بيمارستان هم رفته است. اطلاعات ديگر را نمي‌توانم بدهم، چون منبع آن‌ها آشكار مي‌شود و خطرناك است! اما همين اندازه بگويم كه نظام اداري ايران هم مثل آمريكا راه نفوذ دارد؛ افرادي هستند كه اطلاعات را افشا مي‌كنند. اگر به دقت گوش دهيد، اين صحبت‌ها را مي‌شنويد. ما هم گفت‌وگوهاي افرادي را زير نظر گرفته‌ايم كه با آقاي لوينسون در تماس بوده‌اند!

* آيا مي‌دانيد مأموريت لوينسون در ايران چه بوده؟ و چرا فردي به اين سن و سال بايد در پرخطرترين مأموريت جاسوسي آمريكا در ايران به كار گرفته شود؟

نمي‌توانم به شما بگويم چرا سيا او را به ايران فرستاده است. نمي‌دانيم به دنبال چه هدفي بوده‌اند و چرا اين ريسك را به آقاي لوينسون محول كرده‌اند. همچنين نمي‌توانم بگويم كه خود او از اين ريسك خبر داشته است. خود او هم ترسيده بود اما دولت كشورش از او خواست اين كار را بكند و او هم پذيرفت.

اما اين‌كه در ايران چه مأموريتي داشت. آقاي لوينسون در دو چيز تخصص داشت: پول‌شويي و جرائم سازمان‌دهي‌شده در روسيه. او يك عمليات پول‌شويي را كشف كرده بود كه مجرمان سازمان‌دهي‌شده در آن دست داشتند و براي افرادي پول‌شويي مي‌كردند كه در واقع درآمدهاي نفتي خارجي اين كشور را به سرقت مي‌بردند. مجرمان روسي در پول‌شويي از طريق غرب مهارت دارند.

آقاي لوينسون اين عمليات را كشف كرده و به مقامات بالا گزارش داده بود. به دنبال منبع اين عمليات مي‌گشت و در تحقيقاتش به اين نتيجه رسيده بود كه فردي كه در جزيره كيش با او قرار ملاقات گذاشته بود، مي‌توانست اطلاعاتي در اين زمينه به او بدهد. مأموريت او هم در ايران همين بود. مي‌خواهم از اين فرصت استفاده كنم و بگويم آقاي لوينسون براي آسيب زدن به مردم ايران وارد اين كشور نشده بود! آقاي لوينسون براي تحقيق در اين خصوص به ايران آمده بود.

* اين عمليات پول‌شويي چه اهميتي براي آمريكا داشت؟

بايد از خودشان بپرسيد. من نمي‌دانم اما اين را مي‌دانم كه مبلغ زيادي در ميان بوده: ميلياردها دلار. دلايل زيادي وجود دارد كه تحقيق كنيد چرا برخي افراد ميلياردها دلار پول شسته‌شده را وارد نظام بانك‌داري يا اقتصادي مي‌كنند.

* برخي گزارش‌ها مدعي هستند كه آقاي لوينسون مستقيماً براي سيا كار نمي‌كرده، بلكه براي فردي درون اين آژانس كار مي‌كرده است، چون نام او در ليست حقوقي سيا نيست. آيا اين احتمال وجود دارد كه عمليات او بنا به نظر شخصي يك فرد انجام شده باشد؟

سيا بخش‌ها و دپارتمان‌هاي مختلفي دارد. يكي از اين بخش‌ها بخش اطلاعات است. اعضاي اين بخش وظيفه دارند برگه‌ها و عكس‌ها و مشابه آن‌ها را آناليز كنند؛ شواهد و مدارك را براي آن‌ها مي‌آورند، خود آن‌ها نبايد مأمور اعزام كنند. بخش ديگري به نام بخش عمليات‌ها وجود دارد كه وظيفه اعزام نيرو به مكان‌هاي مختلف را به عهده دارد. با اين حال، در بخش اطلاعات حوزه ويژه‌اي به نام «پول‌هاي غيرقانوني» وجود دارد كه اعضاي اين حوزه در زمينه پول‌شويي بين‌المللي فعاليت مي‌كنند. حوزه تخصص آقاي لوينسون هم همين بود. او را استخدام كردند و بر اساس هر قرارداد به او حقوق مي‌دادند. حقوق او را يك گروه خاص پرداخت مي‌كرد. البته كار اين گروه از نظر سيا غير قانوني است؛ اجازه نداشته‌اند از آقاي لوينسون به اين شكل استفاده كنند؛ اما به خاطر ارزش اين اطلاعات و تجارب فراوان آقاي لوينسون در آمريكاي مركزي و جنوبي، اين كار را كردند. اين گروه يك بخش كامل از سيا بود و همه اعضايش، افسرهاي سيا بودند كه او را كنترل مي‌كردند و بر اساس قراردادي كه بسته بودند حقوق به او مي‌دادند.

گفته مي‌شود كه رؤساي سيا از اين موضوع اطلاعي نداشته‌اند و من هم همين‌گونه فكر مي‌كنم. چون اين افراد باهوش‌تر از آن هستند كه چنين عمليات اشتباهي را برنامه‌ريزي كنند. بخش عمليات‌ها هم اطلاعي نداشته است. مي‌توانيد بررسي كرد كه موضوع چه اندازه فراتر از بخش پول‌هاي غير قانوني بوده؛ اما افرادي كه معتقدند موضوع از بخش پول‌هاي غير قانوني فراتر بوده، هيچ‌كدام نمي‌گويند كه آن را با رؤساي خود در ميان گذاشته‌اند. در آن زمان مايكل هيدن رئيس و استيون كپس معاون رئيس سيا بودند. من شخصاً مطمئن هستم كه اين دو از موضوع خبر نداشته‌اند اما در رده‌هاي پايين‌تر اين احتمال وجود دارد كه افرادي مي‌دانسته‌اند چه اتفاقي دارد مي‌افتد.

* دولت آمريكا مي‌گويد آقاي لوينسون در استخدام سيا نبوده، بلكه پيمانكار بوده است. معناي اين حرف چيست؟

صرفاً نوع پرداخت حقوق او را نشان مي‌دهد. نكته مهم اينجاست كه سيا به او پول مي‌داد تا عمليات برايش انجام دهد. مهم نيست كه چگونه به او پول مي‌دادند؛ بار قانوني او همچنان به گردن سيا است. اصطلاحي كه خود آن‌ها استفاده مي‌كنند «عامل» است؛ مي‌گويند عامل سيا بوده و از اين آژانس پول مي‌گرفته است.

* در همان سال‌هايي كه از سرنوشت لوينسون خبري در دست نبود، دولت آمريكا پرونده‌هاي ديگري نظير سارا شورد و ركسانا صابري را به‌شدت پيگيري مي‌كرد. براي پس گرفتن اين مأموران اطلاعاتي خود به ايران فشار مي‌آورد، پيشنهاد مبادله مي‌داد. چرا در مورد لوينسون اين اتفاق نيفتاد؟ چرا انكار مي‌شد كه او مأمور اطلاعاتي است؟

در اين‌باره هم نمي‌توانم اطلاعات كامل به شما بدهم! اما اين اتفاقي است كه در ابتدا افتاده است: افرادي كه او را به ايران فرستاده‌اند، قانون را زير پا گذاشته‌اند و وقتي مأموران از آن‌ها درباره سرنوشت آقاي لوينسون سؤال پرسيدند، حقيقت را نگفتند. در آمريكا دروغ‌گفتن به مأموران قانوني كه در حال تحقيق هستند، جرم است. بخش اعمال قانون وزارت دادگستري آمريكا در حال حاضر مشغول تحقيقات جنايي درباره اقدام اين افراد است. اين اشخاص اجازه نداشتند كاري را انجام دهند كه مرتكب شده‌اند و به همين خاطر از كار خود اخراج هم شده‌اند. سه نفري كه بيشترين مسؤوليت را در اين‌باره داشتند، اخراج شده‌اند. هفت نفر ديگر هم به خاطر كاري كه انجام داده‌اند، جريمه شده‌اند. تحقيقات جنايي بيشتر هم در اين‌باره ادامه دارد كه آيا افراد ديگري هم در اين ماجرا دست داشته‌اند يا نه.

اعتراف به اينكه با آقاي لوينسون ارتباط داشته‌اند و او يكي از عامل‌هاي‌شان بوده، به اين معناست كه اولاً، اخراج مي‌شوند، و ثانياً ممكن است با حكم جنايي مجازات شوند، و ثالثاً مسؤول هر آسيبي هستند كه به آقاي لوينسون وارد شود. اين افراد آقاي لوينسون را بخوبي مي‌شناختند و مي‌توانستند انتخاب كنند كه آيا بايد جان دوست خود را نجات دهند يا اينكه واقعيت را انكار كنند. آن‌ها تصميم گرفتند دروغ بگويند، نه اينكه جان دوست خود را نجات دهند و به همين دليل آن‌ها را نخواهيم بخشيد.

* چرا برخي افراد در سيا بايد شغل و زندگي خود را براي عملياتي به خطر بيندازند كه حتي رؤساي‌شان هم اطلاعي از آن ندارند؟

آقاي لوينسون نمي‌دانست كه رؤساي سيا نمي‌دانند. دستوراتش را از بخش پول‌هاي غير قانوني مي‌گرفت. نمي‌دانست كه عمليات غير مجاز است. براي افرادي كار مي‌كرد كه به او دستور مي‌دادند و بيش از آن هم چيزي نمي‌دانست اما افرادي كه به او دستور مي‌دادند چرا اين كار را كردند؟ چون درون سيا ارزش زيادي دارد كه در جمع‌آوري اطلاعات بهترين باشيد. فضاي سيا، بسيار رقابتي است و هيچ‌كس در جمع‌آوري اطلاعات بهتر از آقاي لوينسون نبود. در كاري كه انجام مي‌داد بسيار ماهر بود. اطلاعاتي كه از آمريكاي جنوبي جمع‌آوري كرده بود، فوق‌العاده بود. اعضاي سيا هم مي‌خواستند بهترين اطلاعات را جمع‌آوري كنند و حاضر بودند براي اين كار ريسك كنند. مطمئناً عمليات را بخوبي بررسي نكرده بودند؛ در غير اين صورت دست به اين عمليات نمي‌زدند اما تحت تأثير هيجان رقابت درون سيا، اين كار را كردند تا رؤساي‌شان آن‌ها را ستايش كنند. ايميل‌ها همگي حاوي اين پيام است كه «كارت عالي بود!» بنابراين از اطلاعاتي كه آقاي لوينسون براي‌شان ارسال مي‌كرد بسيار هيجان‌زده شده بودند و نمي‌خواستند آن را متوقف كنند. انسان‌ها گاهي احساساتي مي‌شوند و به نظر من آن‌ها هم به دليل هيجان كار و تقديرهايي كه از رؤساي‌شان دريافت مي‌كردند، احساساتي شده بودند.

* ديدگاه خانواده لوينسون درباره اين پرونده چيست؟ آيا دولت ايران را مقصر مي‌دانند؟

نه. رابرت لوينسون عامل اطلاعاتي آمريكا بود كه در ايران مشغول عمليات بود. دولت ايران حق كامل داشت كه او را دستگير كند. دولت آمريكا درباره فعاليت‌هاي او در ايران به دولت اين كشور دروغ گفته است. به نظر من دولت ايران هم حقيقت را نگفته؛ اما مي‌توانم بفهمم چرا؛ چون آمريكايي‌ها به آن‌ها دروغ گفته بودند. دولت آمريكا به خانواده آقاي لوينسون توضيح داده بود كه گفتن حقيقت درباره او خطرناك است. من هم اين را مي‌فهمم؛ اما بعد از شش سال و نيم، خانواده او ديگر از دروغ گفتن خسته شده‌اند. ما ايران را مقصر نمي‌دانيم. كار آن‌ها در چارچوب قانون بوده است. فقط مي‌خواهيم با آقاي لوينسون صحبت كنيم، او را ببينيم، و دوست داريم به خانه برگردد. تنها تقاضاي هم‌دردي داريم، نه چيز بيش‌تري.

* با توجه به اين‌كه دولت و مردم ايران از نهادهاي اطلاعاتي آمريكا دل خوشي ندارند و شاهد ترور دانشمندان خود با حمايت دولت آمريكا و اجراي آن از سوي اسرائيل بوده‌اند، نمي‌توان از آن‌ها خواست يك مأمور سيا را كه در كشورشان عمليات مي‌كرده، آزاد كنند. انتظار خانواده لوينسون از دولت و به ويژه مردم ايران چيست؟

انتظار هم‌دردي. با مردي كه سن بالايي دارد، دچار ديابت است، مي‌دانيم كه در ايران هم به بيمارستان برده شده است. هفت فرزند دارد كه به او نياز دارند. همسري دارد كه به او نياز دارد. دوستان مسلمانم به من گفته‌اند كه در قرآن هم بر هم‌دردي تأكيد شده است. ما درخواست داريم كه هم‌دردي كنند و اين فرد را به خانه‌اش برگردانند. انتظار ما اين است. من مي‌دانم كه سنت دنياي اطلاعات وقتي از كشور ديگري عامل اطلاعاتي دستگير مي‌كنند اين است كه معامله انجام مي‌شود. پيشنهاد مي‌دهم كه مقامات ايران بنشينند و فكر كنند كه مي‌خواهند چه كسي يا چيزي را از آمريكا پس بگيرند و دو طرف به يك معامله برسند. اگر هم نمي‌خواهند با دولت آمريكا معامله كنند و ترجيح مي‌دهند با من معامله كنند، من صددرصد آماده هستم. اگر مي‌خواهند با دولت آمريكا معامله كنند، باز هم خوب است. مطمئن هستم مي‌دانند با چه كسي در دولت صحبت كنند، اما اگر هم به كمك نياز داشتند، من آماده هستم تا آن‌ها را به افرادي معرفي كنم كه بتوانند با آن‌ها معامله كنند. آماده هستيم با آن‌ها حرف بزنيم، آماده هستيم با آن‌ها در ازاي آقاي لوينسون چيزي به آن‌ها بدهيم. مي‌خواهيم اين همسر و پدر و دوست را به خانه‌اش برگردانيم.

* دليل من براي مصاحبه با شما هم اين بود كه ببينيم آيا راهي هست كه سرنوشت آقاي لوينسون مشخص شود. چرا كه ايران نيز تا كنون اعلام كرده است آقاي لوينسون در ايران نيست و از سرنوشت او هم اطلاعي ندارند. اما براي من به عنوان يك ايراني بسيار سخت است كه ببينم هم‌وطنانم در ايران و كشورهاي ديگر ترور مي‌شوند؛ اما وقتي يكي از عوامل آمريكايي را در حين ارتكاب جرم دستگير مي‌كنيم، صحبت از تبادل و معامله به ميان مي‌آيد.

من با برخي افراد صحبت كرده‌ام و به من گفته‌اند كه در كشور شما هم گروه‌هاي مختلفي فعاليت‌هاي اطلاعاتي را به عهده دارند و با سنت‌هاي نهادهاي اطلاعاتي بين‌المللي آشنا هستند. نكته ديگر اين‌كه بايد تأكيد كنم، آقاي لوينسون براي ترور كسي به ايران نيامده بود. بلكه كاري كه مي‌خواست انجام دهد، به نفع مردم ايران بود. اگر واقعاً پول‌هاي آن‌ها به سرقت مي‌رود و توسط گروه‌هاي مجرم روسي پول‌شويي مي‌شود، كه من معتقدم اين‌گونه است، مردم ايران بايد از چنين تحقيقاتي استقبال كنند. مي‌دانم و مي‌پذيرم كه حضور او در ايران خلاف قانون بوده؛ اما حضور او براي آسيب رساندن به مردم ايران نبوده است.

* بعد از آن‌كه اخيراً رابطه آقاي لوينسون با سيا مشخص شد، مي‌بينيم بسياري از رسانه‌هاي عمومي در آمريكا مي‌كوشند تا ايران را در اين‌باره مقصر معرفي و از اين پرونده نه تنها براي آزادي آقاي لوينسون، بلكه براي خراب كردن تصوير ايران در دنيا استفاده كنند. به نظر شما اين پرونده به يك ابزار سياسي عليه ايران تبديل نشده است؟

قبلاً اين‌گونه بوده است. ما با رسانه‌ها صحبت و تأكيد كرده‌ايم كه در اين مسئله دولت ايران را مقصر نمي‌دانيم. فكر نمي‌كنيم رسانه‌ها اخيراً اين كار را تكرار كرده باشند. البته رسانه‌هاي زيادي در آمريكا فعال هستند و من شايد همه آن‌ها را بررسي نكرده باشم، اما آن‌هايي كه با آن‌ها صحبت كرده و اطلاعات در اختيارشان گذاشته‌ام، بعد از آن ديگر ايران را مقصر معرفي نكرده‌اند. قبلاً كه دولت به آن‌ها دروغ مي‌گفت، اين‌گونه اظهارات را داشته‌اند؛ اما من با آن‌ها صحبت كرده‌ام و مي‌دانم كه متوجه شده‌اند كه خطايي از طرف ايران صورت نگرفته است. انتقاد ما به دولت ايران نيست، به دولت آمريكاست. اين عمليات بسيار اشتباه و غير حرفه‌اي بود، و نبايد آن را انجام مي‌دادند. همچنين به تهران انتقاد داريم، چون چند سال به خانواده آقاي لوينسون دروغ گفته‌اند و اين ما را بسيار نگران كرده است!

يك نكته ديگر را هم مي‌خواهم اضافه كنم: اخيراً تحركاتي شكل گرفته تا مردم ايران و آمريكا را به هم نزديك‌تر كند. اين پرونده مي‌تواند قدم خوبي در اين راه باشد. آمريكايي‌ها دارند اين پرونده را به دقت دنبال مي‌كنند. به نظرم الآن مي‌دانند كه اشتباه را دولت ايران انجام نداده، بلكه دولت آمريكا مرتكب شده است. اما قدردان هم‌دردي از جانب ايران و برگرداندن اين فرد به خانه‌اش هم خواهند بود. بنابراين مي‌توانيد به هر دو ملت كمك كنيد و تنش‌هاي بين دو طرف را كاهش دهيد؛ تنش‌هايي كه شما هم درباره آن‌ها صحبت كرديد و من هم درك مي‌كنم. اما مي‌توان اين تنش‌ها را كم كرد. دو دولت اكنون آماده هستند تا تنش‌ها را كاهش دهند.

* بسياري از مردم ايران متن اين مصاحبه را خواهند خواند. اگر مي‌خواهيد مستقيماً به مردم ايران چيزي بگوييد، مي‌توانيد از اين فرصت استفاده كنيد.

از آن‌ها مي‌خواهم از اين فرصت استفاده كنند تا با مردي مسن و بيمار هم‌دردي كنند. از اين فرصت استفاده كنند تا با اين هم‌دردي دو ملت را به هم نزديك‌تر كنند. از آن‌ها مي‌خواهم توجه داشته باشند كه نگه داشتن اين فرد در كشورشان ديگر هيچ ارزشي ندارد. لطفاً توجه داشته باشيد كه ما دولت ايران را مقصر نمي‌دانيم. اگر روزنامه‌هاي آمريكايي را بخوانيد خواهيد ديد كه انتقاد ما به دولت آمريكا و كاري است كه انجام داده است. اين فرصتي است كه اميدوارم از دست ندهند. كاري است كه مطمئن هستم مردم آمريكا تحسين خواهند كرد و خانواده رابرت لوينسون هم به نوبه خود از دولت ايران تقدير خواهند كرد.

بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي

انتهاي پيام/

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن