واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارت هاي هوشمند بهمن از راه مي رسد
رييس سازمان ثبت احوال كشور با بيان اينكه بيش از يك سال از اجراي پايلوت كارت هوشمند ملي ميگذرد و بازخورد خوبي داشته، از 22 بهمن امسال كارتهاي ملي قديمي، متوقف و كارت هوشمند جديد را جايگزين خواهند كرد كه اين اقدام مستلزم آمادگي تمامي استانها به لحاظ تجهيزات است.
محمد ناظمي اردكاني در مراسم روز ملي ثبت احوال كه با حضور وزير كشور و رييس مجلس شوراي اسلامي در وزارت كشور است، با اشاره به نقش ثبت احوال به عنوان يك سازمان حاكميتي و زيرساختي گفت: ثبت احوال از اين لحاظ حاكميتي محسوب مي شود كه وقايع چهارگانه حياتي و اسناد هويتي را صادر مي كند و از لحاظ ساختار نيز تعيين آمار جمعيتي را در سطح خرد و كلان بر عهده دارد.
وي افزود: در سال هاي اخير هدفگذاري هاي خوبي براي ايفاي وظايف انجام شده براي سازمان صورت گرفته و يكي از مهم ترين هدف ها، رهايي از وضعيت سنتي و حركت به سمت نوين سازي سازمان بوده تا بتواند در افق بلند مدت، به عنوان يكي از زيرساخت هاي اصلي دولت الكترونيك اثربخش باشد.
رييس سازمان ثبت احوال كشور تاكيد كرد: تا زماني كه شناسايي در فضاي الكترونيك موثر نباشد، دولت الكترونيك نمي تواند پايدار شود بنابراين نظام شناسايي الكترونيكي ايرانيان به عنوان يكي از مهم ترين بحث هاي پايه اي در اهداف سازمان در دستوركار قرار گرفته است و در اين راستا مكانيزه شدن شناسنامه ها، كارت هاي هوشمند ملي و همچنين بر خط شدن ثبت وقايع چهارگانه از مهم ترين اين برنامه هاست كه در دستوركار قرار دارد.
ناظمي اردكاني ادامه داد: با توجه به اينكه ثبت وقايع حياتي بايد در مهلت قانوني 15-10 روزه انجام شود، امروز توانسته ايم در اين بخش ثبت وقايع حياتي را به صورت آنلاين و بر خط انجام دهيم و در پايگاه تهران تمام اطلاعات وقايع حياتي چهار گانه وجود دارد.
وي با اشاره به ايجاد يك شبكه گسترده در اقصي نقاط كشور گفت: بايد بتوانيم از طريق اين شبكه گسترده پايگاه جمعيتي كشور را تغذيه كنيم ضمن آنكه توانسته ايم براي به روز كردن آمار جمعيت، از طريق 40 هزار ثبت يار، آخرين وقايع حياتي مناطق روستايي، عشايري و مناطق مرزي كمتر توسعه يافته را انجام دهيم.
به گفته رييس سازمان ثبت احوال كشور هم اكنون بيش از 97 درصد ولادت ها و 95.5 درصد فوت ها در مهلت قانوني ثبت مي شود كه برنامه سازمان، رساندن ثبت ولادت ها به 100 درصد و فوت ها به 99 درصد است. هر چند كه در برخي از استان ها ثبت واقعه فوت به صورت 99 درصد هم گزارش شده است.
ناظمي اردكاني با تاكيد بر اينكه اميدواريم بتوانيم صدور شناسنامه مكانيزه را به صورت پايگاه محور تا پايان سال انجام دهيم، گفت: بر اساس اين طرح در هر نقطه اي از كشور مي توان از طريق شماره ملي، شناسنامه ها را به صورت پايگاه محور صادر كرد كه اين طرح براي صدور بليت هاي هواپيمايي، سازمان هاي بيمه اي و نظام بانكي و ساير بخش ها كه نيازمند صدور سند به نام شخص و مشخصات وي است، قابليت بهره برداري دارد.
وي درباره كارت هوشمند ملي نيز گفت: يكي از بزرگترين پروژه هاي IT كشور، كارت ملي هوشمند است كه مطالعه كاري آن يك سال طول كشيده و تمام كشورها از جمله كشورهاي منطقه و اروپايي مورد مطالعه قرار گرفته اند و 15 جلد كتاب مطالعه تطبيقي در اين باره وجود دارد و يكسال نيز به صورت پايلوت اجرا و بازخورد آن ارائه شده است.
ناظمي اردكاني گفت: در تلاشيم تا از 22 بهمن امسال كارت هاي قديمي را متوقف و كارت هاي ملي هوشمند را جايگزين كنيم كه لازمه اين كار، آمادگي استان ها از طريق خريد تجهيزات و آماده كردن زيرساخت هاي آن است. هر چند كه در حال حاضر 30 درصد آمادگي براي صدور كارت هاي ملي در كشور وجود دارد.
رييس سازمان ثبت احوال كشور ادامه داد: كاربردي كردن شناسنامه ملي يكي از برنامه هاي مهم ثبت احوال است به اين معنا كه امكان شناسايي افراد در تمام امور اداري از طريق شماره ملي ميسر باشد كه لازمه اين كار، اتصال شبكه هاي مختلف دستگاه ها به پايگاه جمعيتي كشور است و مي تواند در كاهش اسناد شناسايي فيزيكي نقش موثري داشته باشد.
وي با بيان اينكه از اين پس اعلاميه هاي ازدواج و طلاق نيز كه در گذشته به صورت دستي صورت مي گرفت، الكترونيكي خواهد شد، گفت: يكي از برنامه هاي سازمان ثبت احوال نيز بر خط كردن تمام آمارهاست.
ناظمي اردكاني با بيان اينكه سازمان ثبت احوال پر مراجعه كننده ترين سازمان كشور محسوب مي شود، گفت: سالانه ميليون ها نفر براي گرفتن خدمات مختلف به ثبت احوال مراجعه مي كنند لذا تسهيل در سرعت و دقت ارائه خدمات يكي از برنامه هاي سازمان بوده كه در اين راستا توانستيم 120 ميليون اسناد سجلي را كه در سازمان وجود دارد، به صورت الكترونيكي آرشيو كنيم و هم اكنون تمام اين اسناد به صورت الكترونيكي در پايگاه جمعيتي ثبت احوال وجود دارد.
رييس سازمان ثبت احوال كشور با اشاره به يكي ديگر از خدماتي كه ثبت احوال به شهروندان ارائه مي كند، گفت: تغيير كد پستي از طريق سامانه يكي از اين خدمات است. البته بايد الزاماتي ايجاد شود كه افراد با تغيير محل سكونت، نسبت به تغيير كد پستي خود از طريق سامانه اقدام كنند.
به گفته وي بر اساس آخرين آمار سازمان ثبن احوال كشور، نرخ ولادت 18 در 1000، نرخ فوت 5.2 درصد، نرخ طلاق دو در 1000 و نرخ ازدواج نيز 12 در 1000 است. (ايسنا )
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]