واضح آرشیو وب فارسی:مهر: "جمونگ" مشكلات تئاتري هاي جوان را ندارد/ ضرورت باز شدن فضاي فرهنگ و هنر براي مقابله با تهاجم فرهنگي
تبريز – خبرگزاري مهر: كارگردان نمايش "همه پسران من" بر ضرورت باز شدن فضاي فرهنگي و هنري در تبريز و تمامي شهرستان ها براي مقابله با تهاجم فرهنگي تاكيد و در عين حال تصريح كرد: درحالي كه جمونگ مشكلات هنرمندان تبريز و ديگر شهرستان ها را براي گرفتن مجوز ندارد، اين رمان بلند كره اي تمام شبكه هاي تلويزيوني را غصب كرده اما آثار فولكلور كشور خودمان مجوز اجرا نمي گيرند.
به گزارش خبرنگار مهر، امير حجازي پيش از ظهر سه شنبه در نشست مطبوعاتي با جمعي از خبرنگاران در يك روز مانده به اجراي نمايش از روند كار و تمرين گروه خود گفته و در برخي از بخش ها به دغدغه و مشكلات فرهنگي جوانان هنري در تبريز اشاره كرد.
مشكلات كار اغلب تئاتري ها در تبريز
به گفته حجازي اغلب تئاتري ها در تبريز با مشكلات مختلفي همچون سالن، تجهيزات، گرفتن مجوز و مسائل مالي و اسپانسر مواجه هستند.
وي به روزهاي پر كار تمرين اشاره كرد و گفت: از روز آغاز تمرينات مشكلات و مسائلي پيش آمد، از جمله تغيير دكور كه در اصل ما نمايش را براي اجرا در سالن اقبال آذر مجتمع فرهنگي هنري تبريز طراحي كرده بوديم، اما به دليل مبلغ اجاره بالاي آن سالن، مجبور شديم در اين تئاتر شهر اجرا كنيم و بر اين اساس دكور كار نيز تغيير فاحشي داشت.
حجازي ادامه داد: بازيگر اصلي ما نيز بعد از سه ماه تمرين چند روز قبل از بازبيني انصراف داد و به ناچار خودم در اين نقش بازي كردم، تاكنون چند نفر از ديگر بازيگران كار به دلايلي متفاوتي عوض شدند و حتي تا روزهاي آخر هم درگير اين مساله بوديم اما با صبوري و همكاري دوستان توانستيم كار را به موقع به اجرا برسانيم.
كارگردان نمايش همه پسران من در عين حال اظهار داشت: از آنجايي كه حمايت اسپانسرها و حتي مسئولان فرهنگي در تبريز متوجه نمايش هاي طنز بوده و نمايش هايي كه از متون خارجي استفاده مي كنند مورد بي توجهي قرار مي گيرند؛ براي حل مشكلات مالي گروهم جوايزي كه از جشنواره هاي مختلف دريافت كرده بودم را فروختم و صرف گروه و اين نمايش كردم؛ در واقع از تئاتر براي تئاتر خرج كردم!
كليد دولت روحاني قفل فرهنگي تبريز را باز كند/ ضرورت باز شدن فضاي فرهنگي
حجازي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به فضاي فرهنگي موجود در تبريز، استقبال عموم را از اين كار چطور پيش بيني مي كنيد، گفت: اين مساله بايد به درستي آسيب شناسي شود، اصولا در تبريز تئاتر نداريم كه تماشاگر داشته باشيم گاهي، نمايشي به روي صحنه مي رود و باز فراموش مي شود، كار تئاتر بايد منسجم و پيوسته باشد، هر روز بايد در سالنهاي ما تئاتر اجرا شود، حداقل دو يا سه سالن پر باشد تا تماشاگر عادت كند، بداند كه هر زمان، وقت داشت و اراده كرد مي تواند تئاتر ببيند، كنسرت برود، با اجراهاي گاه و بي گاه تماشاگر جذب نمي شود، مردم بايد آنقدر ببينند و بشنوند تا حس كنجكاوي و ذوق هنريشان برانگيخته شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا مسئولان فرهنگي از متون خارجي حمايت نمي كنند و تاكيد بر اجراي آثاري با صفت متون ارزشي دارند، پاسخ داد: به كارهاي خارجي به سختي مجوز مي دهند در نهايت با پافشاري هنرمندان نيز تنها به دادن مجوزي با شرايطي مثل شرايط موجود ما موافقت مي كنند، من منظور از متون ارزشي را نمي دانم يعني چه، شايد منظورشان اين است كه تنها آثاري با موضوع و محوريت دفاع مقدس، مذهبي و ... ارزشي هستند و باقي آثار از جمله متون خارجي بي ارزشند.
حجازي افزود: اما مساله اصلي اينجاست كه وقتي استيضاح وجود نداشته باشد كار به جايي نمي رسد. در سيستم مديريتي ما سوال و جواب وجود ندارد، اگر ماهها اين سالن ساكت و بيكار بماند كسي سوال نمي كند چرا تئاتر نداريم، اصلا در حال حاضر چرا تئاتر استان رو به ضعف دارد؟ كارهاي اجرا شده در چه شرايطي اجرا مي شوند؟ چرا كاري در سطح بين المللي نداريم؟ چرا در جشنواره هاي برجسته و مطرح كشور تئاتر نمي رويم؟ چرا ميرك تعطيل مي شود؟ چرا كوثر ملك شخصي مي شود؟ چرا سالن سرد است؟ چرا بازيگر ما تا روز آخرا نمي تواند با نور و صدا تمرين كند؟ از نماينده ها سوال كردم، ولي تا وقتي قوانين منطقه اي وضع شده و همه اينها طبق ميل مديران برنامه ريزي و انجام مي شود به جايي نمي رسيم.
"همه پسران من" هدفي براي بيان مفاهيم و ارزشها
كارگردان نمايش "همه، پسران من" در پاسخ به يكي از خبرنگاران مبني بر ضرورت پايبندي به متني كه 100 سال قبل نوشته شده، و ميزان تاثير آن در دوران معاصر، گفت: ما نتايج جنگ را با گوشت و پوست خود درك كرده ايم، ديدم كه چه كساني از قبل جنگ به كجا رسيده اند؟ در اين نمايش مي بينيم كه انسان خوب در همه جا داريم، انسان گناه كار هم داريم، انسانهايي كه در راه حقيقت، انسانيت، ميهن از جان خود و عزيزانشان مي گذرند همه جا وجود دارد. فقط ما نيستيم كه راستي و راستگويي را دوست داريم، امروز ما هم بعد از سالها مي بينيم كه در جريان جنگ چه پولهايي به جيب زده اند، شخصيت اصلي اين نمايش نيز مي گويد: اگر قرار باشد من به زندان بروم نيمي از جمعيت اين كشور بايد با من بيايند" همين حرفها و دغدغه هاي امروز ما را بيان مي كند.
حجازي در پاسخ به خبرنگار ديگري كه سوال كرد، چرا در طي اين چند سال كم كار بوديد، پاسخ داد: همه ايرانيان رابين هود افسانه و جومونگ را مي شناسند اما شخصيتهاي تاريخي خودمان مثل قاچاق نبي را نمي شناسند، من سه متن به ارشاد دادم، از جمله همين متن و متني فولكلور، هر كدام از كارهايم با بهانه اي رد شد. هرچند جزو كارگردانان پركار بودم؛ "واقعه غدير"، "فرودگاه" براي بنياد شهيد، "بيداري خانه نسوان"، "در همين نزديكي" را براي جشنواره بسيج و رضوي كار كردم، اما "همه پسران من" و "قاچاق نبي" جز نمايشهايي بود كه سالها آرزوي كار كردنش را داشتم و هميشه به دلايل متعدد اجتماعي و سياسي رد مي شد.
وي ادامه داد: از سوي ديگر انتظار دارم به بازيگر من احترام بگذارند، وقتي يك اتاق تمرين را با هزار منت و مساله به هنرمند با شرط و شروط مي دهند، در اين شرايط در محيطي كه به من توهين مي شود حاضر نمي شوم. بعد از انتخابات فضا كمي تلطيف شده بود كه مجوز دادند، با تغيير مديريت تئاتر شهر و حمايت برخي از دوستانم توانستم به يكي از آرزوهايم برسم.
اين كارگردان با سابقه تبريزي در ادامه با عذرخواهي از تعدادي از خبرنگاران كه به دليل سردي هواي سالن تئاتر شهر، جلسه را ترك كردند، گفت: متاسفانه در طول يك ماه اخير در اين هواي سرد تمرين كرديم و گويا قرار بر اين است كه در اين فضا هم نمايش را اجرا دهيم، چند نفر از عوامل گروه و بازيگران به دليل حضور مداوم در اين هوا به شدت سرما خوردند، در اصل نمي دانم متوليان فرهنگي چطور اين مشكل را حل خواهند كرد اما اميدوارم تا روزهاي اجرا راه حلي براي گرم شدن سالن پيدا شود.
كد خبر: 2201672
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۵:۲۴
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]