واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شكار غيرمجاز گونههاي جانوري همدان را تهديد ميكند
معاون فني اداره كل حفاظت محيط زيست استان همدان گفت: گونههاي جانوري همدان به شدت در معرض خطر هستند.
"سيدعادل عربي" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه همدان، با اعلام اين خبر اظهار كرد: شكار غيرمجاز، گونههاي جانوري موجود در زيستگاههاي كوهستاني همدان را به شدت تهديد ميكند.
وي ادامه داد: برخي از شكارچيان سودجو و متخلف با شكار غيرمجاز در اكوسيستم كوهستان دست كاري ميكنند به طوريكه از گونههاي تحت حمايت اداره حفاظت محيط زيست استان كه گاها بره بوده و سنشان به يك سال هم نرسيده است، حق زندگي را ميگيرند.
عربي تصريح كرد: كوهستان با فضاي فيزيكي و بيولوژيكي معنا مييابد و اگر هيچ حيواني در آن نباشد ارزشي ندارد بنابراين بايد تمام موارد در اين حوطه ضابطهمند باشد.
وي در ادامه از ديگر عوامل تهديدكننده مناطق كوهستان شكار ممنوع استان را تبديل اراضي مرتعي و ملي به اراضي ديم عنوان كرد و افزود: متولي اصلي اين قضيه ارگانهايي مانند مناطع طبيعي است و اداره كل بازرسي هم پيگيريهاي لازم در اين زمينه را انجام ميدهد به طوريكه در اين راستا شوراي حفاظت حقوق بيتالمال با رياست دادگستري و عضويت محيط زيست برگزار ميشود و ما در صورت ديدن چنين مسائلي در مناطق تحت مديريت خود با متخلفان برخورد ميكنيم.
اين كارشناس حفاطت محيط زيست استان همدان از ديگر عوامل تهديدكننده زيستگاههاي كوهستاني را معادن دانست و گفت: اصولا معدن يك كار تخريبي است و معدنكار يا معدندار در حين انجام عمليات يا پس از آن نسبت به اصلاح محدوده معدني خود اقدام ميكند اما متاسفانه پس از انجام امور خود معدن را رها ميكنند و ميروند البته اين معضل در همه جاي ايران وجود دارد.
عربي تخليه زبالهها در زيستگاههاي كوهستاني از سوي بازديدكنندگان و مردم عادي از كوه را از ديگر عوامل تخريب دانست و افزود: اين افراد زبالهها را در كوهستان رها كرده و منظر بدي براي كوهستان ايجاد ميكنند.
وي تنها راه پيشگيري از آلودگي زيستگاههاي كوهستاني از طريق تخليه زبالهها را فرهنگسازي عنوان كرد و گفت: بروشور مناطق كوهستاني توسط اداره محيط زيست تهيه و در بين علاقمندان به كوهستان توزيع شده و تاثيرگذاري خوبي داشته است اما آنچنان در بحث زباله در كوهستان مشكلي نداريم چون خود مردم حساس هستند.
وي با بيان اينكه در مجموع مناطق كوهستاني حفاظت شده تحت مديريت محيط زيست بوده و هيچ تخريبي بر روي آن صورت نميگيرد، اظهار كرد: محيط زيست در مناطق كوهستاني شكار ممنوع از حيث حفاظت از جانوران وحشي تحت مديريت ماموريت دارد و متولي اصلي ترخيب در مناطق آزاد منابع طبيعي است و محيط زيست از حيث حاكميتي ورود مييابد.
عربي از ديگر عوامل تحريب كننده زيستگاههاي كوهستاني را تخريب مراتع به علت عدم رعايت ضوابطي از جمله دام زياد، ورود زودهنگام به عرصه و خروج دير از عرصه كه بايد اجرا شود، عنوان كرد.
وي تخريب موردي چشمهها، بوتهكنيها و قطع درختان را از ديگر موارد تخريب زيستگاههاي كوهستاني برشمرد.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]