تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804871936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

10 دستاورد پيشگامانه علمي 2013


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: 10 دستاورد پيشگامانه علمي 2013
فهرست سالانه 10 دستاورد پيشگامانه برتر علمي كه توسط مجله ساينس و انجمن پيشرفت علوم آمريكا در پايان هر سال انتخاب مي‌شوند، منتشر شد.
هموطن آنلاين _اين فهرست امسال شامل پيشرفت‌هاي مهمي در زمينه فناوري‌هايي مانند سلولهاي خورشيدي، روشهاي ويرايش ژنوم و راهبردهاي طراحي واكسن در سال 2013 بوده است.
جايگاه اول اين فهرست به دستاوردي در زمينه ايمني‌درماني سرطان اختصاص يافته است كه سيستم ايمني بدن را به مبارزه با سلولهاي سرطاني هدايت مي‌كند.
دانشمندان براي چندين دهه بر اين باور بودند كه چنين رويكردي مي‌تواند براي درمان سرطان وجود داشته باشد اما تبديل آن به واقعيت بسيار سخت بود.
اكنون بسياري از سرطان شناسان بر اين باورند كه گامي به اين واقعيت نزديك شده‌اند چرا كه دو روش مختلف در حال كمك به زير مجموعه‌اي از بيماران است
. يك نوع ايمني‌درماني سرطان موسوم به سلول‌درماني T، سلوهاي T فرد را كه نوعي سلول سفيد خون هستند، گرفته و از مهندسي ژنتيكي براي اصلاح كد ژنتيكي آنها بمنظور شناسايي و هدف قرار دادن سلولهاي سرطاني استفاده مي‌كند.
نوع ديگر به رفع انسداد سلولهاي T پرداخته تا بتوانند يك حمله كامل را صورت دهند. اين كار با استفاده از پادتنهايي صورت گرفته كه پاد CTLA-4 و پاد PD-1 نام دارند.
در ادامه، اين گزارش به معرفي ساير دستاوردهاي برتر سال در حوزه علم از نگاه مجله ساينس و انجمن پيشرفت علوم آمريكا پرداخته است.

ژنتيك
روش ويرايش ژن CRISPR توسط دانشمندان موسسه فناوري ماساچوست در پژوهشي بر روي يك باكتري كشف شد، اما اكنون محققان از آن مانند يك چاقو براي عمل جراحي بر روي هر ژن استفاده مي‌كنند. بيش از 10 تيم از محققان از اين روش براي دستكاري ژنوم سلولهاي گياهان مختلف، حيوانات و انسان استفاده كرده‌اند.

انرژي جايگزين
نسل جديدي از مواد سلول خورشيدي موسوم به سلولهاي پروسكايت كه توليد آنها ارزانتر و آسانتر از سلولهاي سيليكوني سنتي بوده، توجه زيادي را سال گذشته به خود جلب كرد. اگرچه اين سلولها به اندازه سلولهاي خورشيدي تجاري كارآمد نيستند، اما ارتقاي آنها بسيار سريع است.

زيست‌شناسي
دانشمندان از ساختار يك پادتن براي طراحي يك آنتي‌ژن براي يك ويروس تنفسي استفاده كردند كه سالانه ميليون كودك زير پنج سال را به بيمارستان مي‌فرستد. آنتي‌ژن‌ها از اجزاي اصلي تشكيل‌دهنده واكسن محسوب مي‌شوند.

علم اعصاب
يك روش تصويربرداري جديد با شفاف كردن بافت مغز، شيوه بررسي اين اندام توسط دانشمندان را تغيير داده و نورونها و ديگر سلولهاي مغز را بيشتر از هميشه در معرض مشاهده قرار داده است.
فناوري CLARITY كه توسط محققان دانشگاه استنفورد طراحي شده، به دانشمندان اجازه مي‌دهد تا مغز و ساختارهاي پيچيده آنرا بطور كاملا سالم و در شكل سه بعدي مشاهده كنند.

كالبد شناسي
محققان در سالي كه گذشت، پيشرفتهاي قابل توجهي در رشد اندامهاي مقياس كوچك انسان در شرايط آزمايشگاهي داشتند. اين دستاوردهاي شامل پرورش كبد، ريزكليه و مغزهاي كوچك بوده است. اين اندامهاي كوچك انساني شايد مدلهاي بسيار بهتري نسبت به حيوانات براي بررسي بيماريهاي انساني باشند.

فضا
پس از يك قرن پژوهش، دانشمندان در نهايت تائيد كردند كه ذرات پرانرژي پرتوهاي كيهاني، از ابرهاي ضايعات باقيمانده از ابرنواخترها نشات مي‌گيرند.

سلولهاي بنيادي
محققان با موفقيت توانستند سلولهاي بنيادي را از جنينهاي شبيه‌سازي شده انسان بدست بياورند. آنها دريافتند كه كافئين با تثبيت مولكولهاي كليدي در سلولهاي حساس تخم انسان،‌ نقش مهمي در اين فرآيند ايفا مي‌كند.

خواب
پژوهش بر روي موشها نشان داد كه مغز پس از خواب بطور موثرتري خود را پاكسازي مي‌كند. در طول خواب، اين اندام كانالهاي بين نورونها را گسترش داده كه به جريان بيشتر مايع بي‌رنگ مغزي نخاعي در آنها كمك مي‌كند.
اين امر به مغز در بازيابي و ترميم خود پس از يك روز كاري سخت و بيدار ماندن كمك مي‌كند.

ميكروب شناسي
دانشمندان با بررسي چندين تريليون سلول باكتريايي درون بدن انسان توانستند نقشهاي مهم اين ميكروبهاي ريز را در سلامت نگهداشتن فرد شناسايي كنند. آنها به اين نتيجه رسيدند كه اكثر اين ميكروبها در حقيقت دوستان سلامت بدن انسان محسوب مي‌شوند.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن