واضح آرشیو وب فارسی:فارس: انتقال پايتخت؛دولت مخالف-مجلس موافق
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با كليات طرح ساماندهي و انتقال پايتخت سياسي و اداري كشور موافقت كردند.از سوي ديگرمعاون پارلماني رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه موضوع انتقال پايتخت از جنس تقنين نيست، گفت: طرح انتقال پايتخت قابليت اجرايي ندارد و بدون مشورت با مقام معظم رهبري نميتوانيم در اين باره تصميمگيري كنيم.
به گزارش واحد مركزي خبر ، اين طرح از كميسيون شوراها و امور داخلي مجلس با پنج ماده به صحن مجلس تقديم شد.
در صورت تصويب نهايي طرح ، شوراي ساماندهي پايتخت با استفاده از ظرفيت ها و امكانات موجود در قوه مجريه براي اجراي پژوهش هاي ضروري با هدف امكان سنجي و ارائه راهكارهاي برون رفت از وضع موجود ، تبيين و ارزيابي ، پيش بيني و تعيين پيش نيازها الزامات و تمهيدات اجرايي ، راهبردهاي پيشنهادي براي ساماندهي پايتخت و تهيه برنامه هاي اجرايي لازم ، بررسي و جانمايي مكان مناسب براي انتقال پايتخت سياسي و اداري و ساماندهي پايتخت جديد در افق زماني كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت تشكيل مي شود.
بر اساس اين طرح رئيس جمهور يا معاون اول وي ، دو نفر از مجلس ، وزراي راه و شهرسازي، نيرو ، جهاد كشاورزي، اقتصاد و نفت ، معاون برنامه ريزي رئيس جمهور، رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري ، شهردار تهران ، نماينده ستاد كل نيروهاي مسلح و رئيس پدافند غيرعامل ، اعضاي شوراي ساماندهي پايتخت را تشكيل مي دهند.
همچنين اين شورا در صورت تصويب نهايي، موظف خواهد بود حداكثر ظرف دو سال از تاريخ لازم الاجرا شدن اين قانون، طرح جامع ساماندهي و انتخاب مكان مناسب براي پايتخت سياسي - اداري را تهيه و براي انجام ساير اقدامات قانوني به دولت ارائه نمايد.
هنگام راي گيري از مجموع 214 نماينده حاضر، 110 نفر راي مثبت ، 67 نفر راي منفي و 10 نفر راي ممتنع دادند تا كليات آن به تصويب رسيد.
در زمان بررسي طرح مذكور نماينده دولت با آن مخالف بود و اين درحالي بود كه هيچ يك از نمايندگان شهر تهران در موافقت يا مخالفت با آن اظهار نظري نكردند.
همچنين به گزارش فارس، مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس جمهور در جلسه علني صبح امروز (سه شنبه) پارلمان در سخناني با تاكيد بر اينكه موضوع انتقال پايتخت از جنس تقنين نيست، گفت: طرح انتقال پايتخت قابليت اجرايي ندارد و بدون مشورت با مقام معظم رهبري نمي توانيم در اين باره تصميم گيري كنيم.
وي افزود: چشم انداز انتقال پايتخت به نقطه ديگر، بايد به طور نسبي مشخص باشد، كشور ما كلا روي كمربند زلزله است و بايد به اين سؤال پاسخ داده شود كه كدام استان از زلزله مصونيت دارد؟ در كشوري مانند ژاپن كه كلا روي گسل زلزله قرار دارد، براي در امان ماندن از تلفات زلزله تدابير اساسي انديشيده اند، بايد پرسيد اگر پايتخت كشور منتقل شود آيا جان مردم تهران در صورتي كه زلزله بيايد، در خطر نيست، آيا در حد برنامه ريزي هم نيست كه بخواهيم براي اين موضوع تدابير جدي بينديشيم؟
انصاري بر همين اساس خاطرنشان كرد: مسئله آب مهمترين چالش كشور در همه نقاط است، اتفاقا تهران به لحاظ جغرافيايي بهترين نقطه براي تامين آب كشور بوده است، هر نقطه اي از كشور را بخواهيم به عنوان پايتخت انتخاب كنيم، اولين نياز آب است، بايد پرسيد آيا هزينه هاي انتقال پايتخت محاسبه مالي شده است؟ آيا همه قوا، صدا و سيما و نيروهاي مسلح و دستگاه هاي گوناگون مانند نهاد مقام معظم رهبري، امكان انتقال شان در اين مدت به نقطه ديگري وجود دارد؟ به لحاظ زيرساخت هايي مانند بازار، مراكز اقتصادي و راه آهن نيز بايد ديد كه آيا اين موضوع امكان پذير است؟
انصاري در بخش ديگري از سخنانش خاطرنشان كرد: آيا مي شود همه كاركنان دولت و همه وزارتخانه ها را به اجبار به نقطه ديگري منتقل كنيم؟ آيا تجربه دنيا در انتقال پايتخت مانند كشور پاكستان موفق بوده است؟ مطلقا چنين چيزي نيست.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ يك از شهرهاي كشور ظرفيت انتقال چنين جمعيتي را ندارد، تصريح كرد: آيا انتقال پايتخت از تهران به نقطه ديگر موجب مي شود امكانات و منابع در سراسر كشور به طور عادلانه توزيع شود؟
معاون پارلماني رئيس جمهور در ادامه سخنانش خاطرنشان كرد: هم در سياست هاي كلي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري و هم در سياست هاي برنامه پنجم توسعه، بر اين نكته تاكيد شده است كه بايد تمركز زدايي شود و دولت كوچك و امكانات به صورت عادلانه توزيع شود و آقاي روحاني رئيس جمهور نيز بر اجرايي كردن اين موارد تاكيد دارد و انشاءالله تلاش مي كنيم در برنامه ششم توسعه زمينه هاي اجرايي كردن اين سياست ها فراهم شود.
وي در پايان با تاكيد بر اينكه اين موضوع از جنس قانونگذاري نيست، گفت: موضوع انتقال پايتخت مسئله بسيار مهم و بزرگي است كه از جنس سياست هاي كلي نظام است و امكان ندارد براي انتقال دستگاه هايي مانند نهاد مقام معظم رهبري بدون مشورت با ايشان تصميم گيري كنيم و واقعا انتقال پايتخت قابليت اجرايي ندارد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]