واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: توليدات چندرسانهاي قرآن به مزايده گذاشته شود
گروه فضاي مجازي: حجتالاسلام واعظموسوي گفت: دولت، توليدات قرآني به ويژه در بخش چندرسانهاي كودكان و نوجوانان را به مزايده بگذارد و بهترين توليدات را دولت، خريداري كند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي واعظموسوي، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، گفت: جهت دادن فضاي مجازي و توليد نرمافزارهاي قرآني براي كودكان بسيار كم است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين زمينه كم كاري بسياري كرده است به ويژه بخش فرهنگي جامعه در اين كمكاري بسيار سهم دارد. دولتهاي جديد كه وارد ميشوند بايد با نظارت به صورت دقيق و روشن و نه غير كارشناسانه براي اين بخش بودجه در نظر بگيرند.
بهترين توليدات نرمافزاري توسط دولت خريداري شود
كارشناس مذهبي و تربيتي كشور ادامه داد: بايد بهترين توليدات قرآني در حوزه نرمافزاري و چندرسانهاي از طريق دولت به مزايده گذاشته شود و كسي كه بهترين توليد را داشته باشد دولت آن را خريداري كند. بايد اينكار را به پيمانكاران واگذار كنند و آنها هم بهترين و بينقصترين توليدات نرمافزارهاي قرآني كودكان را خريداري كنند.
وي در ادامه افزود: اينطور نباشد كه بودجهها، بيهدف صرف شود. امروزه هر كاري كه دولتي شود، خراب ميشود. بايد پيمانكاران فرهنگي كه توليد فرهنگي ميكنند، توليدات، طرحها و ايدههاي قرآني را در اين رابطه خريداري كنند.
توليد نرمافزارهاي قرآني به بخش خصوصي نمونه واگذار شود
واعظموسوي تصريح كرد: نبايد بودجههاي بياستفاده در بخشهاي دولتي باشد كه اگر هم در اين رابطه باشد؛ قطعاً خراب خواهد شد. بايد توليدات فرهنگي و قرآني نمونه را به بخش خصوصي واگذار كرده و از بخش خصوصي آنها را خريداري كنند.
وي با اشاره به روحيات و خصوصيات كودكان گفت: فضاي دروني كودك، فضاي هيجان و تخيل است؛ يعني فضايي وهمي است. كودك هنوز بنيههاي فكر و تفكرش مستحكم نشده است و لذا كودك شاخصهاش تخيل و خيالپردازي و هيجان است.
اين روانشناس خانواده بيان كرد: استفاده از رنگهاي مختلف در نرمافزارها كه بتواند براي كودك جذابتر باشد، مفاهيم را در قالب قصههاي خيالي و تخيلي به كودك نشان دهد و بسيار هم پرهيجان باشد بايد در نرمافزارها و توليدات چندرسانهاي كودكان لحاظ شود.
قصههاي قرآن، تمام و كمال براي كودكان نبايد بيان شود
اين استاد حوزه و دانشگاه افزود: در رابطه با قرآن هم بايد توليدكنندگان بدانند كه نبايد تمامي قصههاي قرآن را تمام و كمال براي كودكان بيان كنند. مشاهده شده كه در بعضي از نرمافزارهاي كودكان، قصص قرآني به صورت كامل آورده شده است و اين درست نيست.
واعظموسوي در رابطه با قصص قرآن و استفاده آنها در نرمافزارهاي كودكان خاطرنشان كرد: بايد در توليد قصص قرآن و نمايش آن به كودكان در نرمافزارها تنها برشهايي از آن استفاده شود. همه قصههاي قرآني مناسب سن كودكان نيست. به عنوان مثال آن لحظهاي كه حضرت ابراهيم(ع) را در آتش مياندازند و قصد سوزاندن آن را دارند به علت هيجان آن ميتواند خوب باشد و يا زماني كه حضرت ابراهيم(ع) با تبر، بتها را ميشكند ميتواند مفيد باشد. چون كودك حس تخريب و خرابكاري دارد اگر اين قسمتها از قصص قرآني جدا شود براي آنها جالب بوده و جذبكننده خواهد بود.
وي در ادامه بيان كرد: در ديگر داستانهاي قرآني كه ميتواند براي بچهها جذاب باشد ميتوان به داستان كودكي حضرت موسي(ع) و به آب انداخته شدن آن و يا قسمتهايي از درگيري موسي(ع) و مردان سرچاه به علت بي حرمتي آنها به دختراني كه آنجا بودند اشاره كرد . غيرتي شدن حضرت موسي(ع) ميتواند مفهوم غيرت و حساسيت نسبت به ناموس را از همان كودكي به بچهها آموزش دهد.
وي افزود: اگر اين برشها و اين موارد با سليقه از قصص قرآن انتخاب و انجام شود. يا مفاهيم و مثالهاي قرآن، كه بسيار هم زياد است ميتواند در قالب فهم كودكان و يك پرداخت مناسب براي كودك توليد كرد و بهترين موضوعات قرآني را در اختيار كودكان قرار داد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]